след като излезе инфо за връзка на митичния Георгиус с мажо, много важен въпрос, който гледам, че никой не поставя е - има ли този Георгиус лоши кредити, за които няма адекватно обезпечение? Бяха писали, че е малоимотен. Как може да се получи такава информация? Ако има такива кредити какво прави държавата, за да си върне инвестициите тук? Делът на мажо може ли да се ползва за покриване на лошите кредите, ако има такива, и се докаже връзката?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Да!
Аз съм егати пича, а никой не ме обича!
Има доста добра статия в Капитал за сделките в поселдните години у нас - стойностите варират от:
Пиреос - 0,4 П/Б
ПИБ (увеличение) - 0,6 П/Б
Обшинска - 0,75 П/Б
ОББ - 1,3 П/Б
Експресбанк - 1,3 П/Б
Райфайзен - 1,6 П/Б
Ясно е, че фибанкасъ не е райфата, но дори и на нивото на Пиреос да е (вярно, имаха сходство в скелетите в гардероба, макар че тук задължително следва да има премия за размер), при 1,25 млрд капитал и най-ниското възможно съотношение от тези, посочени по-горе, като колко следва да е цената тук?
Абе само чичанбанк и чистата акция са истината, останалото е без значениеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеОсновна тема: Колко сме добри, а никой не го отразява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеОсновна тема: Колко сме добри, а никой не го отразява.
Аз съм егати пича, а никой не ме обича!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнениеЕдин много използван прийом на българския мажоритар е да "изтощи" другите инвеститори, държащи големи миноритарни пакети, като "подпомага" поддържането на ниска цена и влаченето ѝ по дъното с години, докато в един момент омаломощеният голям миноритар склони да продаде на загуба. Примерите за това са вероятно десетки за последните години, а има и съвсем пресни. Възможно ли е и тук да видим такава стратегия? Мен това ме притеснява, въпреки че иначе виждам потенциал в банката.
По повод на сравненията са 2та милиарда лева за РББ. АМИ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗАЩО НЯМА ПАЗАР НА БФБ И ЗАЩО ВСИЧКО Е ИЗМАМА? защото БФБ не отговаря на определението пазар. ЗАТОВА ТРЯБВА ИЗЧЕГЪРТВАНЕ И ТАМ И МНОГО ОСТАВКИ! Дано Кирил и РАШКОВ подемат Промяната и там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеАз пък си мисля, че след придобиването на Райфа, наред са останалите банки от средния ешалон, защото няма да могат да виреят в среда на 4 кита (като за бг пазар китове де). Това значи, че когато моментът настъпи, цената ще трябва да се постави на някакво прилично място за да стане придобиването. Така че и такъв сценарий се вижда, освен онзи на колегата от предишния коментар.
- 1 like
Коментар
-
Аз пък си мисля, че след придобиването на Райфа, наред са останалите банки от средния ешалон, защото няма да могат да виреят в среда на 4 кита (като за бг пазар китове де). Това значи, че когато моментът настъпи, цената ще трябва да се постави на някакво прилично място за да стане придобиването. Така че и такъв сценарий се вижда, освен онзи на колегата от предишния коментар.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 3 Харесвания
Коментар
-
Един много използван прийом на българския мажоритар е да "изтощи" другите инвеститори, държащи големи миноритарни пакети, като "подпомага" поддържането на ниска цена и влаченето ѝ по дъното с години, докато в един момент омаломощеният голям миноритар склони да продаде на загуба. Примерите за това са вероятно десетки за последните години, а има и съвсем пресни. Възможно ли е и тук да видим такава стратегия? Мен това ме притеснява, въпреки че иначе виждам потенциал в банката.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
да в бляклиста съм
дали е удобно да питам съфорумците-КВА ЯХТА за какви ЯХТСМЕНИ споменава-гледах му писанията-то в 99% писал за някаква ЯХТА.
Надявам се админа да не забърше тази моя молба.
Благодарско предварително за отговор
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
в блеклистата ли си вече?
Ще е готино от блеклистата да организират едно събиране за опознаване, изглеждат ми интересни съфорумци
дали е удобно да питам съфорумците-КВА ЯХТА за какви ЯХТСМЕНИ споменава-гледах му писанията-то в 99% писал за някаква ЯХТА.
Надявам се админа да не забърше тази моя молба.
Благодарско предварително за отговор
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
Ще е готино от блеклистата да организират едно събиране за опознаване, изглеждат ми интересни съфорумци
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
не му отваряй очите! това е ГРЕШНО!
добре че има такива като него и ще трима-четерима - за да се ОРИЕНТИРАМЕ по правилно какво да купим какво да продадем!
пп.НЕ Е ПРЕПОРЪКА
Ще е готино от блеклистата да организират едно събиране за опознаване, изглеждат ми интересни съфорумциhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМожеш да питаш Греъм откога се продава ПИБ (апропо, горе-долу оттогава се продава и Райфайзен, SG от малко по-малко, една от другите също от тподобно време, но не на всяка цена), ....
Life won't wait for you.
Коментар
Коментар