IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• след като излезе инфо за връзка на митичния Георгиус с мажо, много важен въпрос, който гледам, че никой не поставя е - има ли този Георгиус лоши кредити, за които няма адекватно обезпечение? Бяха писали, че е малоимотен. Как може да се получи такава информация? Ако има такива кредити какво прави държавата, за да си върне инвестициите тук? Делът на мажо може ли да се ползва за покриване на лошите кредите, ако има такива, и се докаже връзката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да!
      Аз съм егати пича, а никой не ме обича!
      Ех, как се обърнаха нещата, когато седнеш на коленцето на чичикака -от пръв апологет на фибанкасъ, до пръв припок на чичанбанк. Ех, какво ли не рпави телефонната любов.

Има доста добра статия в Капитал за сделките в поселдните години у нас - стойностите варират от:
      Пиреос - 0,4 П/Б
      ПИБ (увеличение) - 0,6 П/Б
      Обшинска - 0,75 П/Б
      ОББ - 1,3 П/Б
      Експресбанк - 1,3 П/Б
      Райфайзен - 1,6 П/Б

Ясно е, че фибанкасъ не е райфата, но дори и на нивото на Пиреос да е (вярно, имаха сходство в скелетите в гардероба, макар че тук задължително следва да има премия за размер), при 1,25 млрд капитал и най-ниското възможно съотношение от тези, посочени по-горе, като колко следва да е цената тук?

Абе само чичанбанк и чистата акция са истината, останалото е без значение
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
        Основна тема: Колко сме добри, а никой не го отразява.
        Може съвместно с Химимпорт

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
          Основна тема: Колко сме добри, а никой не го отразява.
          Да!
          Аз съм егати пича, а никой не ме обича!

Коментар

• Основна тема: Колко сме добри, а никой не го отразява.

Коментар

• Среща с миноритарните акционери? На тема?
              Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
                Един много използван прийом на българския мажоритар е да "изтощи" другите инвеститори, държащи големи миноритарни пакети, като "подпомага" поддържането на ниска цена и влаченето ѝ по дъното с години, докато в един момент омаломощеният голям миноритар склони да продаде на загуба. Примерите за това са вероятно десетки за последните години, а има и съвсем пресни. Възможно ли е и тук да видим такава стратегия? Мен това ме притеснява, въпреки че иначе виждам потенциал в банката.
                Интересна точка повдигаш. Горе долу е така, но не съвсем. Исината е, че големите Миноритари са т.н. Пенсионни Фондове. Те купуваха на скъпото и на 13 лв, и на 5-6 със сигурност. НО по всички личи, че вече нямат акциите в ПИБ, къде са им акциите и кой може да ги омаломощи, като те са с 20 милиарда, а ПИБ е само с 10 милиарда активи? ТЕ искат да омаломощят цената на ПИБ. Защото е както на изборите, виждаме, че заради ИЗМАМИТЕ цените на акциите НОВИ ИНВЕСТИТОРИ НЕ ИДВАТ, същото е и на ИЗБОРИТЕ, НО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НЕ ИДВАТ и има само едно преливане от позиция в позиция - към тези които са тренди в момента, новички, и старите биват наричани шитове, и това продължава докато не закрием борсата и не източим парите от фондовете, на тях не им пука, че продват на 1.60, те това искат!! Защото трябва да купуват Лещерко на 25 като нова тренди позиция, после ще излязат и отттам. Нали са с хоризонт 20-40 г.? Кой ги кара да го правят? Те са най-силните на пазара в момента и много не харесват други които също са силни като ПИБ, затова ги наричат шитове, а Лещерко е било друга работа, там може да се търгува и без фундамент.
                По повод на сравненията са 2та милиарда лева за РББ. АМИ ВИЖДАТЕ ЛИ ЗАЩО НЯМА ПАЗАР НА БФБ И ЗАЩО ВСИЧКО Е ИЗМАМА? защото БФБ не отговаря на определението пазар. ЗАТОВА ТРЯБВА ИЗЧЕГЪРТВАНЕ И ТАМ И МНОГО ОСТАВКИ! Дано Кирил и РАШКОВ подемат Промяната и там.

Коментар

• Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
                  Аз пък си мисля, че след придобиването на Райфа, наред са останалите банки от средния ешалон, защото няма да могат да виреят в среда на 4 кита (като за бг пазар китове де). Това значи, че когато моментът настъпи, цената ще трябва да се постави на някакво прилично място за да стане придобиването. Така че и такъв сценарий се вижда, освен онзи на колегата от предишния коментар.
                  Този сценарий е абсолютно валиден и е причина да стоя в банката от години, но той не прави другия невалиден. Например стои цената около дъното 2-3-4 години, държавата чрез нови управляващи най-накрая склонява да продаде на загуба, ПР ефектът е на сметката на тези, които са я сключвали сделката....т.н. И чак тогава започва истински да се търси продажба. Спекулирам, разбира се.

Коментар

• Аз пък си мисля, че след придобиването на Райфа, наред са останалите банки от средния ешалон, защото няма да могат да виреят в среда на 4 кита (като за бг пазар китове де). Това значи, че когато моментът настъпи, цената ще трябва да се постави на някакво прилично място за да стане придобиването. Така че и такъв сценарий се вижда, освен онзи на колегата от предишния коментар.
                    Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията

Коментар

• Един много използван прийом на българския мажоритар е да "изтощи" другите инвеститори, държащи големи миноритарни пакети, като "подпомага" поддържането на ниска цена и влаченето ѝ по дъното с години, докато в един момент омаломощеният голям миноритар склони да продаде на загуба. Примерите за това са вероятно десетки за последните години, а има и съвсем пресни. Възможно ли е и тук да видим такава стратегия? Мен това ме притеснява, въпреки че иначе виждам потенциал в банката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

да в бляклиста съм
                        дали е удобно да питам съфорумците-КВА ЯХТА за какви ЯХТСМЕНИ споменава-гледах му писанията-то в 99% писал за някаква ЯХТА.
                        Надявам се админа да не забърше тази моя молба.

Благодарско предварително за отговор
                        Черна яхта с пиратско знаме на нея! Трюмовете й пълни с акции на Алтерко и ДОХ. Всяка вечер се вясва като кошмар при груйчо и не му дава мира.. вече повече от година

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

в блеклистата ли си вече?
                          Ще е готино от блеклистата да организират едно събиране за опознаване, изглеждат ми интересни съфорумци
                          да в бляклиста съм
                          дали е удобно да питам съфорумците-КВА ЯХТА за какви ЯХТСМЕНИ споменава-гледах му писанията-то в 99% писал за някаква ЯХТА.
                          Надявам се админа да не забърше тази моя молба.

Благодарско предварително за отговор

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

Ще е готино от блеклистата да организират едно събиране за опознаване, изглеждат ми интересни съфорумци
                            Очертава се форумна сбирка в пълен състав. Човека вече сам си пише със себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

не му отваряй очите! това е ГРЕШНО!
                              добре че има такива като него и ще трима-четерима - за да се ОРИЕНТИРАМЕ по правилно какво да купим какво да продадем!

пп.НЕ Е ПРЕПОРЪКА

http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Можеш да питаш Греъм откога се продава ПИБ (апропо, горе-долу оттогава се продава и Райфайзен, SG от малко по-малко, една от другите също от тподобно време, но не на всяка цена), ....
                                Верно е.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X