IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    " Първи ред" - си е винаги първи!
    Май го гледаш от обратната страна - първи ред пие студената вода при гмуркане
    Иначе, не знам къде четете че ще изкупуват старите на 12%, аз видях само, че "ще кредитират малки и средни предприятия", ама не трябва ли одобрение от регулатора за упражняване на опцията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Гледай си отпуската и не се занимавай с нас !
      Напълно подкрепям препоръката ти, че не се знае кога пак ще го пуснат...

Коментар

• ПРЕЗ ПФБК НЕ ПРОДАВАТ АЛИАНЦ.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Далеч съм от това да съм защитник на ПИБ, но всеки можеше да си купи от емисията, когато я издадоха. 8%, но от гледна тока на банката влизат в капиталовата база, а от гледна точка на облигационер- като ти се наложи ще се чудиш на кого да ги продаваш и на каква цена, а по спомен при загуба в текущата година банката не дължи лихва, а след някоя година имаше право да ги откупи по номинал.
          Брате Кубрате, сигурен съм, че тези които са изкупили емисията ако решат да продават има и на кой да продадат !

Коментар

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
            Р
            ПАКЕТА НА ЗОРЛИЯТА ОТ 1.60 СВЪРШИ .
            ДОГОДИНА ЧАКАМ ПИБ ДА СИ ОТКУПЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА ПАКЕТА НА 5 ЛВ.
            НАЛИ ЩЕ ЗАБОГАТЕЯТ С ОБПИГАЦИИТЕ.
            Ох, дано не са Алианц "зорлията".. че още много пъти по 50Т ще има да вадят на аска...

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Зѝдравко, няма да се плашиш ,за такива като то Манйо и гусин Маринов са ви подготвили още доста ИПОта на БИЙН растежен/бяли ангели/еднороги кандидат милиард компанийки, както обещават, че има още доста ОБИРАНИЯ.
              Гледай си отпуската и не се занимавай с нас !

Коментар

• Р
                ПАКЕТА НА ЗОРЛИЯТА ОТ 1.60 СВЪРШИ .
                ДОГОДИНА ЧАКАМ ПИБ ДА СИ ОТКУПЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА ПАКЕТА НА 5 ЛВ.
                НАЛИ ЩЕ ЗАБОГАТЕЯТ С ОБПИГАЦИИТЕ.

Коментар

Е*аси ма*ата, безсрочни облигации на 8%, сладка работа !
                  Далеч съм от това да съм защитник на ПИБ, но всеки можеше да си купи от емисията, когато я издадоха. 8%, но от гледна тока на банката влизат в капиталовата база, а от гледна точка на облигационер- като ти се наложи ще се чудиш на кого да ги продаваш и на каква цена, а по спомен при загуба в текущата година банката не дължи лихва, а след някоя година имаше право да ги откупи по номинал.

Коментар

Батя, теб може и да не те устройва, но в среда с нулеви лихви много инвеститори само биха се облизвали и мечтали да взимат 8, а до скоро и 12% лихва ! За диверсификация и за хора с дълги пари това си е чудесна инвестиция !
                    Зѝдравко, няма да се плашиш ,за такива като то Манйо и гусин Маринов са ви подготвили още доста ИПОта на БИЙН растежен/бяли ангели/еднороги кандидат милиард компанийки, както обещават, че има още доста ОБИРАНИЯ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не инта, не ме устройва тази оферта! За 20 г. инвестиране, средногодишната ми доходност е ок. 25%
                      8% лихва, при риска който ми предлага Гергеус и компания... НЕ, мерси
                      Батя, теб може и да не те устройва, но в среда с нулеви лихви много инвеститори само биха се облизвали и мечтали да взимат 8, а до скоро и 12% лихва ! За диверсификация и за хора с дълги пари това си е чудесна инвестиция !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Що не, ако да имаш необходимия ресурс например 5*100 000ев. ?
                        " Първи ред" - си е винаги първи! До сега си цуцаха по 12% почти 12години,- просто си е за големия калибър играчи
                        Не инта, не ме устройва тази оферта! За 20 г. инвестиране, средногодишната ми доходност е ок. 25%
                        8% лихва, при риска който ми предлага Гергеус и компания... НЕ, мерси

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Това не са обикновени облигации.. не може да се правят сравнения със стандартния корпоративен дълг.
                          А и безсрочни не винаги може да се тълкува положително. Ако не можеш да ги продаваш, как ти се струва тогава тази клауза? Аз не бих се хванал

Що не, ако да имаш необходимия ресурс например 5*100 000ев. ?
                          " Първи ред" - си е винаги първи! До сега си цуцаха по 12% почти 12години,- просто си е за големия калибър играчи

Коментар

Това не са обикновени облигации.. не може да се правят сравнения със стандартния корпоративен дълг.
                            А и безсрочни не винаги може да се тълкува положително. Ако не можеш да ги продаваш, как ти се струва тогава тази клауза? Аз не бих се хванал

Коментар

Абе тази банка на какви лихви отпуска кредити?

Коментар

Без да съм пристрастен към банката - мисля ,че сделката за новите облигации е добра за акционерите !
                                В прессъобщението пише ,че ще заменят стари емисии облигации ,които по спомени са на 12 % лихва и са безсрочни.Естествено основните облигационери на тези емисии са мажоритарите и близки до тях люде.

За съжаление на доста български дружества емисиите облигации са с доста висока лихва -Еврохолд,Петрол,дружества от кръга на Химимпорт и т.н.,но такива са ни реалностите в момента.
                                Чакаме промяната!

Коментар

Working...
                                X