Първоначално изпратено от top
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain Разгледай мнение
Кой да я купи? Още повече, че мажовците нямаха особено желание да я продават по адекватни цени. Имат я за нещо като бащиния, въпреки окуражаващите ги някога туитове, пускани от недотам блаженопочившия вече Каролев. Няма го, за съжаление, за да подгрява публиката с туитове....
Мои си виждания.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Дали ритейлът и по-гъвкавите КИС-ове ще надуят ПИБ е зар-работа. За себе си знам, че няма особен смисъл да гадая. Отчети, перспективи, тези неща имат по-малка роля на капиталовия ни пазар от фронтрънване на събития, процеси и друга деликатна информация, позволяваща спекула по позицията.
По-старите кучета помнят последния такъв случай, когато слуховете за придобиване бяха качили всички на гондолата. Тогава Владо Каролев (Бог да го прости) имаше решаваща роля в тази спекула, от която вътрешни хора направиха доста добри пари. Не така се разви мачът при влизането на държавата (ББР) при последното увеличение на капитала. Тогава част от ритейла остана с пръст в уста (в по-добрия случай) и вероятно акцийки от 2020-а още се търкалят из хорските портфейли.
Някои прибират по 20 ст., други чакат по левче, но и в двата случая стратегиите имат малко общо с бизнеса и печалбите на ПИБ. Въпросът е дали ще има някаква игричка през тази година. Ако няма, здраве да е, ако има, ще трябва да се показват рефлекси.
П.П. Имам и аз зависнали бройки в дъното на портмонето. Но имам и още едно малко бид-че. Никога не съм участвал в лотарии и не съм търкал билетчета, но за ПИБ ще направя изключение
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Ми не знам какво не й е лошото на тази банка. Три пъти спасявана, никога не даваща дивидент и като цяло аполитична (т.е. който и да е на власт - все тая). Нещо като олицетворение на безвремието в държавата. Не че няма потенциал и сигурно опитните играчи правят пари тук (каквото и да значи това при тези обеми), но сериозен скок в цената го виждам само при продажба. Тогава не 5, не 8 (колкото бяха поискали тези наглеци), но и 10 лева може да стигне.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, аз какво казах - че като има желание, всички действат, само тук се оправдат с решението на БНБ за една конкретна година, а за предходите 20 какво ги спираше?Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Мисля, че е рано за големи ъпове..... но все някога ще изригне, банката не е чак толкова лоша, но трябва да се насложат положителни новини, а такива в момента няма. Ме е ясно и как ще си паснат с новата власт. Според мен след няколко месеца ще се види накъде ще е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ще видим какво ще стане, но мисля че това не е печелившата стратегия. Вероятно бичия тренд вече узря за включване в него и на компании от 2-ри, 3-ти ешалон. ПИБ е супер рискова акция заради кривите мажоритари, но все пак има солиден бизнес зад нея и вероятно в един момент пазара ще омаловажи рисковете и ще оцени по-високо шансовете. Тогава поскъпването може да е 2 лв., а не 20 ст.
Продължавам да стискам солиден пакет тук и да се надявам на положително развитие. Да видим дали търпението ми ще бъде зънаградено, както стана при повечето ми други позиции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеНе ме кефи и продадох днес скромните си 10т. Ако падне на 1.60 ще взема пак и така си играя за 20на стотинки, колкото да не заспя. Иначе като обслужване са супер и имам няколко сметки..... ама с такива мажоритари няма щастие за миноритарите.....
Продължавам да стискам солиден пакет тук и да се надявам на положително развитие. Да видим дали търпението ми ще бъде зънаградено, както стана при повечето ми други позиции
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
За това и пазара ги оценя по този начин ! С калпави мажоритари толкова ! Забраната си е забрана юристе, забрана по желание не съм чувал да има !Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
За това и пазара ги оценя по този начин ! С калпави мажоритари толкова ! Забраната си е забрана юристе, забрана по желание не съм чувал да има !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, аз какво казах - че като има желание, всички действат, само тук се оправдат с решението на БНБ за една конкретна година, а за предходите 20 какво ги спираше?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ти нещо не ме разбра май, аз винаги съм бил за дивидентите и освен ако няма забрани нищо не оправдава банките да не дават дивидент ! Забраната е не само за 2020, но и за 2021 !Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
Коментар