IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (EUBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да речем, че движенията в холда са с цел влизане в софикс, но как си обеснявате движението при инса, който по никой начин не влияе на това дали холда ще влезе в софикс или не. според мен има още причини, но те ще станат известни след време... не е препоръка, а предположение.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• отново много шум, брожения около еухолда и еуринса.... спекулации.... конспирации... растящи обеми търговия... серизни приходи.... харесва ми.... потъници и сметаници да не издухат супата

Коментар

• аз лично не вярвам БФБ да са гледали онази табличка със сгрешения брой акции за изчислението на ФФ и капитализацията му. По-скоро критериите за ликвидност (брой сделки и оборот са с по-голямо тегло)...но ако има грешка и еврохолд не трябва да взлезе в индекса, то грешката е някъде другаде...в индекса ни трябват представителни компании, като критериите за ликвидност са добър атестат за това

Коментар

• Няма да е изненада още понеделник да обявят, че са сгрешили отново, да се извинят, да няма промяна и Еврохолд да не влезе, поредната издънка. Не отдавна се случи:

Не Холдинг Нов Век, а Холдинг Варна ще влезе в SOFIX

Мариян сигурно вече е подготвил нова статия.

А относно СОФИКС, за мен трябва да е не повече от 10 компании, които най - вярно да предствят икономиката на България, в момента няколко са тотален пълнеж, не вземам под внимание на кой и как би му било по - лесно.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Каквото и да си говорим, компанията е в Софикс вече и като чета коментарите, явно много малко хора са очаквали това да се случи. Което ме навежда на мисълта, че акционерите ще направят добри печалби от случващото се. Това показва, че на борсите пари могат да се направят и от не толкова качествени дружества или от дружества, генериращи ниски печалби и дори загуби. Поздравления за инвеститорите, които са успяли да предвидят случилото се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inta53
              Код Име на дружество Фрий-Флоут коефициент 6AM Алкомет АД-Шумен 0.0990 4EH Еврохолд България АД-София 0.1996" които стояха седмици преди вписването на увеличеният капитал !!! А броят акции бе този ;- Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение Така е. И аз видях тогава тази грешка, пишеше 212 241 666 бр.
              +++++++++++++++++++++++++++++++
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                И да се мине през тези 0,1996 ,

-"На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 10.03.2017 г. са взети следните решения:

I.Във връзка с решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол №11 /06.03.2017 г. за промяна в базата на SOFIX, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за емисиите, влизащи в състава му, считано от 20.03.2017 год:

Код Име на дружество Фрий-Флоут коефициент
                6AM Алкомет АД-Шумен 0.0990
                4EH Еврохолд България АД-София 0.1996"

които стояха седмици преди вписването на увеличеният капитал !!! А броят акции бе този ;-

Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение
                Така е. И аз видях тогава тази грешка, пишеше 212 241 666 бр.
                Възможно е преди увеличението да са продали 6800000 акции и след него пак да го докарат толкова.Около 20-25 декември продадоха към 2мил,а преди това направиха и няколко репа.....не знам ,при тях нали се прехвърлят временно акциите на ИП-то дало заемните средства ....това може ли да промени ФФ......просто разсъждавам-тези са царе на финансовото инженерство?
                Last edited by спекуланта; 11.03.2017, 21:48.

Коментар

• инта, абе много сложно с тея дефиниции, какви са тези период 2март-1юни глупости на търкалета, както казваше Софикс)))) Тея индекси е пълна глупост да ги разцентроват 2 пъти годишно. Неохим влизаше-излизаше, биовет влизаше излизаше, кой ли не влизаше-излизаше шрез 6 месеца, това е пародия. Трябва да се направи много просто и ясно - регистър а и б са различна история в депозитара, - да вземат актуалния рагистър и това е фри флоута, другия е утрепан, умрел и нема кой да търгува с него)))) Гено Тоневв го каза много добре, трябва да се постави под въпрос що е то фри флоут, (в планината например 30% от него е нереален) Друго - промените няма смисъл да са през 2 отчета!!!!! Много подобре е да е веднъж годишно!!!))) Лично мнение!!!
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• И да се мине през тези 0,1996 ,

-"На проведено заседание на Комисията по индексите към БФБ-София АД на 10.03.2017 г. са взети следните решения:

I.Във връзка с решение на Съвета на директорите на БФБ-София АД по Протокол №11 /06.03.2017 г. за промяна в базата на SOFIX, Комисията по индексите взе решение следните коефициенти за фрий-флоут да бъдат валидни за емисиите, влизащи в състава му, считано от 20.03.2017 год:

Код Име на дружество Фрий-Флоут коефициент
                    6AM Алкомет АД-Шумен 0.0990
                    4EH Еврохолд България АД-София 0.1996"

които стояха седмици преди вписването на увеличеният капитал !!! А броят акции бе този ;-

Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение
                    Last edited by inta53; 11.03.2017, 21:13.

Коментар

• За тук беше ;-

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ § 1. По смисъла на настоящите правила: 1. „Фрий-флоут” е медианната стойност на броя акции, притежание на акционери, притежаващи не повече от 5 (пет) на сто от гласовете в общото събрание на емитента, за търговските сесии през 1 (един) от следните тримесечни периоди: 2 март – 1 юни, 2 юни – 1 септември; 2 септември – 1 декември, 2 декември – 1 март. 2. „Пазарна капитализация” е произведението от броя финансови инструменти в съответната емисия по единичната пазарна цена. 3. „Икономическа група” е група компании, дефинирана за целите на съставяне на консолидиран финансов отчет. 4. „База на индекс” са емисиите, включени в изчисляването му. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ §1. Настоящите правила са в сила от 08.11.2014г.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE-trader
                        А бе цялостно и аз не мога да разбера как е възможно Еврохолд да измести ИХЛБЛ
                        +++++
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE-trader
                          А бе цялостно и аз не мога да разбера как е възможно Еврохолд да измести ИХЛБЛ
                          имам някакво неприятно чувство че направиха някаква измама свише)))) Както каза обаче падре, рано или истината щяла да цъфне и най-вероятно което си е шит пак ще изхвърчи от индекса)))) Мимикрията според него била напълно излишна, а според мен това не е изобщо за индекс, трейса също, казвало съм отдавна, от години ....
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение

Да не говорим колко е сериозно да изчисляваш пазарна стойност на ФФ като умнжиш % на ФФ за последните 3 месеца с новия капитал дето го вписаха преди 3 дни, т.е. точно в деня на решението за индексите. Реално след това увеличение по всяка вероятност пада % на ФФ.

А бе цялостно и аз не мога да разбера как е възможно Еврохолд да измести ИХЛБЛ.

Коментар

• Първоначално изпратено от georgi.georgiev Разгледай мнение

Това май не е вярно. Наистина в сайта на БФБ пише че капитализацията на ФФ е 28 млн лв - http://bse-sofia.bg/?page=IndexProfi...t=Constituents но броя акции на Еврохолд в таблицата е объркан. След увеличението на капитала им акциите от 127 345 000 ще станат 161 345 000, а в таблицата пише 212 241 666
                              Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• До класирането по т. 2 се допускат първите n-емисии (като n≤30), отговарящи на изискванията по т. 3, с най-висока медианна стойност на седмичния оборот и брой сделки за последната една година, като двата критерия имат еднаква тежест. Ако в резултат на класирането по предходното изречение се окаже, че две или повече емисии заемат едно и също място в него, приоритет при включването имат тези с по-голям брой сделки.
                                http://download.bse-sofia.bg/pdf/Ind...8112014_BG.pdf

Може Еврохолд да са по напред по тези критерии спрямо ИХЛБЛ?
                                Иначе еврохолд-а е по-ликвидната:

Справка за резултатите ( период: от 01.03.2016 до 28.02.2017, търсене по компания IHLBL - Индустриален Холдинг България АД):
                                Сделки: 670
                                Обем (брой лотове): 2 019 142
                                Средна цена на лот: 0.952
                                Обем лева: 1 922 831.36

Справка за резултатите ( период: от 01.03.2016 до 28.02.2017, търсене по компания EUBG - Еврохолд България АД):
                                Сделки: 1 643
                                Обем (брой лотове): 8 396 746
                                Средна цена на лот: 0.587
                                Обем лева: 4 931 605.20

Коментар

Working...
                                X