Идея кой изкупи днес акцията?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (EUBG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеструва ми се, че колите оправят работата.
това си е нормално този пазар(на колите) съвпада много точно с циклите на реалната икономика. Въпросът е ще успеят ли да натрупат тлъстинки за следващите спадове, които обикновено идват след ръстовете.
Коментар
-
струва ми се, че колите оправят работата.
това си е нормално този пазар(на колите) съвпада много точно с циклите на реалната икономика. Въпросът е ще успеят ли да натрупат тлъстинки за следващите спадове, които обикновено идват след ръстовете.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЕврохолд повишава рентабилността си през първото полугодие на 2018 г.
• Оперативната печалба расте с двуцифрен темп до 19.4 млн. лв. (+12%)
• Нетната печалба се увеличава до 4.08 млн. лв. (+4%)
Една от водещите независими финансови групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, подобрява рентабилността си през първото полугодие на 2018 г., като регистрира 12% ръст на годишна база на оперативната си печалба до 19.4 млн. лв, показва междинният консолидиран отчет на дружеството, публикуван на БФБ. Нетната печалба на компанията се увеличава с 4% спрямо първото полугодие на 2017 г. до 4.08 млн. лв. Консолидираните й приходи за периода надхвърлят 600 млн. лв., което е спад от 7% за година. Дружеството регистрира и лек ръст на собствения капитал и активите - съответно с 1% и 2.4% спрямо края на 2017 г. до 216.5 млн. лв. и 1.36 млрд. лв.
http://x3news.com/download/?id=401079
Коментар
-
Еврохолд повишава рентабилността си през първото полугодие на 2018 г.
• Оперативната печалба расте с двуцифрен темп до 19.4 млн. лв. (+12%)
• Нетната печалба се увеличава до 4.08 млн. лв. (+4%)
Една от водещите независими финансови групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, подобрява рентабилността си през първото полугодие на 2018 г., като регистрира 12% ръст на годишна база на оперативната си печалба до 19.4 млн. лв, показва междинният консолидиран отчет на дружеството, публикуван на БФБ. Нетната печалба на компанията се увеличава с 4% спрямо първото полугодие на 2017 г. до 4.08 млн. лв. Консолидираните й приходи за периода надхвърлят 600 млн. лв., което е спад от 7% за година. Дружеството регистрира и лек ръст на собствения капитал и активите - съответно с 1% и 2.4% спрямо края на 2017 г. до 216.5 млн. лв. и 1.36 млрд. лв.
http://x3news.com/download/?id=401079
Коментар
-
Не знам защо тази статия ми напомни за холда )) Сигурно защото и те пласираха даже облигации на запад, въпреки годините им загуби...вярно че напоследък са на печалба, ама то как да вярваш на тези отчети..
https://www.bloomberg.com/news/artic...mbie-companies
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Това твърдение без да се обиждаш е невярно.
Печалбата за минали години не стои на куп някъде че с нея да си разплатиш задълженията като решиш …..тя се материализира в някакви активи, било то дялове , вземания , ДМА , пари по сметка и т.н. в техния случай основно в дялове заради придобиванията които правиха.
Те са се разраствали за сметка на печалбата си , но в един момент се е наложило да вземат и дълг за да продължат експанзията. Ако са имали достатъчно кеш / пари по сметка нямаше да вземат дълг и да плащат солена лихва...…
Аз съм много доволен усещането ми е че тук може да е най голямата изненада. На бфб!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Това твърдение без да се обиждаш е невярно.
Печалбата за минали години не стои на куп някъде че с нея да си разплатиш задълженията като решиш …..тя се материализира в някакви активи, било то дялове , вземания , ДМА , пари по сметка и т.н. в техния случай основно в дялове заради придобиванията които правиха.
Те са се разраствали за сметка на печалбата си , но в един момент се е наложило да вземат и дълг за да продължат експанзията. Ако са имали достатъчно кеш / пари по сметка нямаше да вземат дълг и да плащат солена лихва...…
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение…........................покриват голяма задлъжнялост с натрупаната печалба.Добро решение за мен!
……………………….
Те са се разраствали за сметка на печалбата си , но в един момент се е наложило да вземат и дълг за да продължат експанзията. Ако са имали достатъчно кеш / пари по сметка нямаше да вземат дълг и да плащат солена лихва...…Last edited by markov; 30.05.2018, 16:01.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Опаааа
Браво и успех на всички които имат!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Дивидента ще е по голям.имат 140% увеличение на печалбата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от aazzz Разгледай мнениеДа не би да се е появило инфо за дивидент? Или тези сделки се дължат на случайно трепване на нечий пръст.....
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от aazzz Разгледай мнениеДа не би да се е появило инфо за дивидент? Или тези сделки се дължат на случайно трепване на нечий пръст.....
Коментар
Коментар