IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Почваме първо с не консолидирания годишен баланс на Холдинг Пътища Ад.
    Както се вижда от баланса на всякъде разходите са отразени въпреки запорираните сметки. Както се знае Холдинг Пътища АД има издадени банкови гаранции както и има издадени и допълнителни банкови гаранции по строителството на лот 4 на Тракия което ще е до около края на тази година. Тези банкови гаранции представляват сума пари които се използват в случай на нужда като забавени плащания и най-вероятно като случая с запорираните сметки.

С две думи изобщо не се надайте, че на Холдинга ще му се случи нещо до края на тази година. За след приключването по строителството на лот 4 на Тракия как ще се развият нещата ще се обсъди въпроса по-късно.

По отношение на консолидирания баланс има да се изясняват много неща като ще ми отнеме поне седмица да се запозная по-подробно с нещата от баланса та да видим какво положително и какво отрицателно е направено за Холдинга и защо показа загуба и това дължи ли се на по-малко приходи от работата му или се дължи на други причини.
    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Не съм запознат в детайли със случая но НЕ винаги продажба на активи под себестоиност е някаква далавера.
      Съгласно счетоводен стандарт активите би следвало се преоценяват до нетна реализируема стойност.
      Ако същите активи са придобивани в годините на бума е напълно реално и възможно в момента пазарната им цена да е по ниска от цената на придобиване преди години.

За да се говори конкретно , трябва да се знае всичката информация по въпроса касаещ конкретното отписване.
      Баланса е категоричен реализирана загуба от отписване на ДМА и продажбата им на загуба.

Аз изобщо не обсъждам въпроса това правилно ли е или не е. Аз само констатирам.

Коментар

• Не съм запознат в детайли със случая но НЕ винаги продажба на активи под себестоиност е някаква далавера.
        Съгласно счетоводен стандарт активите би следвало се преоценяват до нетна реализируема стойност.
        Ако същите активи са придобивани в годините на бума е напълно реално и възможно в момента пазарната им цена да е по ниска от цената на придобиване преди години.

За да се говори конкретно , трябва да се знае всичката информация по въпроса касаещ конкретното отписване.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Че холдинга е зле, никои не може да отрече.
          Напълно съм съгласен, че Холдинга е зле и то щото му се отписват ДМА и се продават на загуба. То и за това падна в петък. Не съм само аз дето го гледам баланса. Всички имат достъп и могат да разгледат баланса какви са разходите подробно и за какво и какви са приходите съответно.

О аз съм напълно убеден ,че ако ги попитат от управата ще обяснят, че е било напълно наложително или е част от процеса на оптимизиране на нещата.

Но фактите са си факти има отписване на активи и има продажбата им на загуба като предстои пълното изясняване на колко възлизат тези загуби.

Коментар

• Че холдинга е зле, никои не може да отрече.
            Някаква светлина в края на тунела е че все пак отчитат ръст на приходи от оперативна дейност.
            Все пак ми струва че цената на акциите отразява по-лошо от реалното положение.
            Има доста по-фалирали компании с по-високи цени на акциите .....тук все пак не са я докарали още до спиране на деиността
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Чакайте да видите защо Холдинг Пътища Ад реално излезна на загуба.

Ми то всичко си го пише в подробния консолидиран финансов отчет който е един от документите обявени от Холдинга.

Става дума за първия документ от съобщението за консолидирания баланс на Холдинга. "Счетоводна политика и обяснителни бележки/оповестявания към финансовия отчет "

Начи там всичко си пише.

В точка 2.2.6. Други разходи е упоменато как управата на Холдинга е отписала Дълготрайни материални активи в размер на 4 милиона и 826 хиляди лева.

2.2.8. Финансови разходи е упоменато как управата на Холдинга ни е реализирала загуба в размер на 2 милиона и 178 хиляди лева от това, че е продало активи на Холдинга на загуба.

И най-интересната част идва управата на Холдинга е продала дълготрайни активи за
              12 милиона 148 хиляди лева и в момента установявам с пълна точност колко пари е получила от тази операция което вероятно ще установя до утре но определено не виждам да са продадени на печалба. Информацията за продажбата е в точка 2.2.7.

Ма много се извинявам ама с такива операции по отписване на Дълготройни активи и продажбата им на загуба то винаги Холдинга може да приключва на загуба.

Абсолютно се затвърди мнението ми, че реално акциите на Холдинга струват около 1.50лв

Вероятно утре тази позиция ще бъде залята с информация всякаква.

Моята цел е да си установяваме нещата с настоящите акционери а иначе тук по никакъв начин не мога да препоръчам на никой да си купи акции.

Колкото до Трейсето всички знаете, че големите му проекти са до около средата на годината. Ако инвеститори преценят, че печалбата му може да падне до няколко милиона то изобщо няма да се учудя да видя и цени в диапазона 1лв до 1,50лв там. Цени около 1 лев и под него значат, че инвеститорите очакват дружеството да почне да продава активи за да показва, че прави печалба. И принципно не би трябвало да се учудват инвеститорите от подобен вариант при условие, че знаят откъде е паднало дружеството.

Колкото до Холдинг пътища дружествата с намалените дялове показват печалба в размер на 1 милион 924 хиляди лева.

А колкото до мен ще установя много точно колко щеше да е реалната печалба на Холдинга ако не се продаваха дълготрайните му активи на загуба през 2011-та.

Коментар

• Трябва ми време за да анализирам баланса за да е по сигурно но до колкото се вижда Холдинга през 2010-та е имал извънредни приходи в размер на 30 милиона от продажба на дялове в други дружества и други подобни приходи. Сега Холдинга има само 5 милиона извънредни приходи и не са 7 както показва баланса ще обясня защо.

И ко излиза, че Холдинга си е заработил 25 милиона повече чист доход от основната дейност през 2011 ли.

Нужно време за да изясня колко точно е повечето чист приход от основната дейност на Холдинга и дали е 25 милиона или друга сума но определено като го гледам е плюс спрямо 2010-та .

Коментар

• О излъгах ви. Холдинга е успял да ни направи не само една операция от която реализираме загуба от 3.5 милиноа но и още една загуба през годината от която губим още 2 милиона. С думи да са ни честити 5.5 милиона загуба от добро управление на Холдинга.

Коментар

• Има баланс който паказва загуба от 6 милиона и 289 хиляди.

Баланса напълно оправдава очакванията ми и само наблюдавайте колко анализа ще се направят тук. И на всичкото отгоре ще ви кажа как тъй се получава, че Холдинг пътища успява да направи нещо с което реализира загуба от 3.5 милиона и съответно вместо да покажем до 3 милиона загуба ние показваме 6 милиона и 289 лева загуба.

Има нещо което е много положително в баланса въпреки, че показва загуба.

Сега ще ви покажа как всъщност Холдинга е реализирал по-големи приходи от основната си дейност спрямо 2010 което нас всъщност ни интересува.

До няколко дни ще пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от svilan Разгледай мнение
                      msimov и какви са новините за мостстрой. То май е дълбока тайна и едва ли някои знае не какво става там, а какво ще става. А патките са пералня за пари, кой бизнес в BG не е за това. И как би ми обяснил тия съмнителни сделки - 1 сделка с 20 акции и се вдигат днес с 10 %, утре - 1 сделка с 15 акции и падат с 15 %. То май си е чиста далавера и никакъв реален пазар. Колко трябва да е наивен човек, за да участва в тези игри. И след 5 г игри и играчи ще има, но патките ще се помнят само от тези, които са изгорели с акции. За наивници лекарство - НЯМА.
                      Спокойно информация от мен и то нова ще има в изобилие но нека да се обяви консолидирания

Отново ще кажа, че по никакъв начин не мога да посъветвам да купи някой от тези акции ако ще годишния баланс консолидиран да покаже и печалба. Мисля, че на всички им е ясно защо не мога да препоръчам покупка тук.

Моята работа е да си изясним с останалите миноритарни акционери колко струва реално Холдинг Пътища Ад след консолидирания като ще направим пълно сравнение с балансите за миналата година.

Оф айде от мен да мине ще кажа нещо и за Мостстроя Начи както знаете Мостстроя имаше подаден оздравителен план още на 24 ноември 2011-та и уж съда до 7 дни да се произнесе а до сега нищо. Да това е така обаче и трябва да знаете, че има и още нещо при Мостстрой а то е един закон който гласи, че когато има държавни вземания за да се разсрочат то трябва министъра да се съгласи. С две думи съда не се е произнесъл до момента щото явно са се забавили нещата при министъра.

Колкото до мен, аз патката не я пускам и ще я стискам и стискам докато мегдан не пусне.

Коментар

• msimov и какви са новините за мостстрой. То май е дълбока тайна и едва ли някои знае не какво става там, а какво ще става. А патките са пералня за пари, кой бизнес в BG не е за това. И как би ми обяснил тия съмнителни сделки - 1 сделка с 20 акции и се вдигат днес с 10 %, утре - 1 сделка с 15 акции и падат с 15 %. То май си е чиста далавера и никакъв реален пазар. Колко трябва да е наивен човек, за да участва в тези игри. И след 5 г игри и играчи ще има, но патките ще се помнят само от тези, които са изгорели с акции. За наивници лекарство - НЯМА.
                        Св

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                          Според мен реалната цена ще е между 5 и 20 стинки. Може би да речем 12.
                          Основната причина е като при трейса - много изпилèни печалби, (а и какво ще правят като го свършат този лот не знам), но и друго - знаеш ли нещо за компаните 'молесто' и 'синистро'?
                          Няма да обсъждам преди да съм видял консолидирания.

P.S: Всички миноритарни акционери много добре знаят какво се случва в холдинга та ни молесто ни синистро са нещо ново за тях.
                          Last edited by msimov; 21.02.2012, 21:05.

Коментар

• Според мен реалната цена ще е между 5 и 20 стинки. Може би да речем 12.
                            Основната причина е като при трейса - много изпилèни печалби, (а и какво ще правят като го свършат този лот не знам), но и друго - знаеш ли нещо за компаните 'молесто' и 'синистро'?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Мсимов, имам предложение:

направи си силните коментари, кажи си доводите ама всичките, и ще видиш, че по-леко ще ти стане. Не се стискай. След това се отпусни, и наблюдавай с наслаждение (или без) шуса надоле.
                              Пък и така по-спокойно можеш да изчакаш удара срещу брадатите.
                              Годишен консолидиран баланс е най-голямото събитие в годината за Холдинга, и ще се обединя с него, до изясняване на ситуацията, дали сме се подобрили или влошили спрямо миналата година. Като ще се изясни и реалната цена която в общи линни ще е от 20ст до около 1.50лв и да видим кое ще го изкарам, че е и дали ще се намери някой да може да обори това което ще напиша.

Трябва да се знае, че съм голям чешит и още от сега знам, че ще напиша 330 довода в моя подкрепа.

В общи линни приготвил съм си и репертуар с който да пиша коментари равняващи се, че направо ако си продадат акциите миноритарите ще рухнат психически и ще се признаят за победени. Но принципно много ще внимавам в това отношение какво пиша, че те и в момента са достатъчно изтормозени миноритарите, че да не рухнат психически щото на мен са ми необходими да са здраво трезвомислещи.

Коментар

• Симов може да се страхуваш , но няма да се плашиш. Не е съвсем безнадежно с патките- след време и на троята уличка може да изгрее слънце

Коментар

Working...
                                X