IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://sofia.dir.bg/news.php?id=10676050

Без коментар!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Мсимов, трябваше - айде не да повярваш, а да послушаш Бай си Факи, и сега нямаше да те побиват тръпки, нямаше да се налага да се учиш да четеш отчети (както кимру се научи покрай онова холтче; ) ), а щеше да четеш форума и да се забавляваш.
      Ама на - пепи послуша.
      Така е Факушке, така е. При всичките ми знания върху цялата борса и с явно съзнание и информираност за това което се случва тук аз влезнах. Явно съм напълно ненормален да подлагам на подобен риск парите си и най-лошото е, че съм почти почти почти основно само Холдинг Пътища Ад.

Ми явно въпреки знанията ми в общи линии заради поемането на безумния риск си излизам един доста глупав играч. Защото дори и да спечеля случайно то поемането на подобен риск с подобна акции е недопустимо.

Еми хората са глупави Факушке включително и аз и никой не те послуша и за това сме на това дередже.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Мсимов, трябваше - айде не да повярваш, а да послушаш Бай си Факи, и сега нямаше да те побиват тръпки, нямаше да се налага да се учиш да четеш отчети (както кимру се научи покрай онова холтче; ) ), а щеше да четеш форума и да се забавляваш.
        Ама на - пепи послуша.

Коментар

• И да запомните нещо от мен тук.

Аз винаги ще имам предпоследната дума, защото знам на кого е дало Инфра Ком 2007 ЕООД по-голямата част от заемите си.
          Както на всички ви е известно голяма компания Холдинг Пътища Ад стана гарант на току що създаденото през 2007-ма ЕООД с 0 активи в него.

С две думи в мига в който го напиша по-голямата част от миноритарните акционери ще повярват не на всичко а на абсолютно всичко каквото и да напиша тук.

Коментар

• Браво Марков- добрър анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Много трябва да ти се обяснява но това е друга тема , и трябва да се почне от фундаменталните неща: степени на ликвидност разликата мужду активи и кеш и т.н.

Вероятно може да плати сумата без да изпадне в несъстоятелност но въпросът е че няма да стане никак безболезнено защото няма свободни пари в холдинга в този момент, трява да събира вземания или да продава активи. И в двата случая ще има загуба от доход и нови сътресения. А има вероятност и част от вземанията да се окажат несъбираеми......

А онези 28 милиона за които пишеш , вероятно имаш предвит записаните като придобити с цесия от несвързани лица !!!
              За тях в отчета се твърди че били краткосрочни с падежи до 31,12,2011г., НО след като ги има в отчета към 31,12,2011 значи не са погасени а са анексирани за нов период....
              За всичките си въпроси се обърни към управата на Холдинга да ти обясни на кого е давала пари и в какво са парите.

И чадо изобщо не ме интересува дали СОБСТВЕНИЯ КАПИТАЛ на Холдинга е 10 милиона или 100 милиона.

МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ОСНОВНО ДАЛИ ДРУЖЕСТВОТО МОЖЕ ДА ИЗЛИЗА НА ПЕЧАЛБА ОТ ОСНОВНАТА СИ ДЕЙНОСТ.

Коментар

• Много трябва да ти се обяснява но това е друга тема , и трябва да се почне от фундаменталните неща: степени на ликвидност разликата мужду активи и кеш и т.н.

Вероятно може да плати сумата без да изпадне в несъстоятелност но въпросът е че няма да стане никак безболезнено защото няма свободни пари в холдинга в този момент, трява да събира вземания или да продава активи. И в двата случая ще има загуба от доход и нови сътресения. А има вероятност и част от вземанията да се окажат несъбираеми......

А онези 28 милиона за които пишеш , вероятно имаш предвит записаните като придобити с цесия от несвързани лица !!!
                За тях в отчета се твърди че били краткосрочни с падежи до 31,12,2011г., НО след като ги има в отчета към 31,12,2011 значи не са погасени а са анексирани за нов период....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Тревожна тенденция се вижда в отчета за паричните потоци - отрицателен паричен поток.
                  И това е едно супер умно заключение.

Нека да не забравяме, че сме с запорирани сметки почти половин година.

Коментар

Нещо не те бива в четене на отчети.

Холдинга има само едни 103 хил в парични еквиваленти. Всички друти активи са относително доста по неликвидни. Тревожна тенденция се вижда в отчета за паричните потоци - отрицателен паричен поток.
                    Относно 128,2 милиона текущи активи ако махнем 103 хил кеш и 17 данъци за възсатонавяване останалите 128 милиона са вземания които със сигурност не са незабавно ликвидни. Още по притеснително за мен е че има около 48 милиона вземания на холдинга от несвързани лица. За вземанията от свързани е разбираемо, честа практика е майката да си кредитира дъщерните компании.....
                    ХА ХА ХА тръгнало на мен да ми обяснява за баланси.

Къде скри 28-те милиона в други та не ги спомена.

Знам чадо, че 48 милиона са вземания на холдинга от несвързани лица и това и на мен не ми харесва.

Виж ко както ме видя първото което ми беше на устата бяха 28 милиона в други.
                    Аз не съм балама и добре зная, че останалите пари като вземания са дадени заеми и не могат да се изискат на момента въпреки, че са в текущи активи.

И докато не кажеш къде точно са тези 28 милиона в други текущи активи значи осатава моето, че може по всяко време да плати 7.5 милиона.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      Ало колега май ти не разбираш какво значи 128 милиона текущи активи. И не искам подробно да ти обяснявам, че не са в материали. Вярно повечето са вземания от дъщерните му дружества но има и едно 28 милиона в текущи активи които не са.

И да не се забравя, че дъщерните му ги имат в текущи активи всичките пари които са получили като заеми от Холдинг Пътища Ад.
                      Нещо не те бива в четене на отчети.

Холдинга има само едни 103 хил в парични еквиваленти. Всички друти активи са относително доста по неликвидни. Тревожна тенденция се вижда в отчета за паричните потоци - отрицателен паричен поток.
                      Относно 128,2 милиона текущи активи ако махнем 103 хил кеш и 17 данъци за възсатонавяване останалите 128 милиона са вземания които със сигурност не са незабавно ликвидни. Още по притеснително за мен е че има около 48 милиона вземания на холдинга от несвързани лица. За вземанията от свързани е разбираемо, честа практика е майката да си кредитира дъщерните компании.....

Коментар

Колега,
                        май не разбираш че активите трябва да бъдат ЛИКВИДНИ за може да се погасява с тях парично задължение в приемлив срок.....
                        Ало колега май ти не разбираш какво значи 128 милиона текущи активи. И не искам подробно да ти обяснявам, че не са в материали. Вярно повечето са вземания от дъщерните му дружества но има и едно 28 милиона в текущи активи които не са.

И да не се забравя, че дъщерните му ги имат в текущи активи всичките пари които са получили като заеми от Холдинг Пътища Ад.

Коментар

• Колега,
                          май не разбираш че активите трябва да бъдат ЛИКВИДНИ за може да се погасява с тях парично задължение в приемлив срок.....

Коментар

• И още нещо, борсовата цена на Холдинг Пътища Ад може да падне може да се качи и дори може да се качи и с много и само за един ден да падне с много тук не възможни неща няма.

Коментар

• Въпроса с Запорираните сметки

“Инфра ком 2007” ЕООД
                              Към годишния на 2010 година дружеството е с 15 милиона 374 хиляди в активи. А задълженията му са за 17 милиона 404 хиляди лева.

Активите му представляват предоставени заеми и са гарантирани със запис на заповед.

Холдинг Пътища Ад има 128 милиона в текущи активи и без никакъв проблем може да плати сумата от 7 милиона 566 хиляди лева. Като после може да си поиска по съдебен ред възстановяване на сумата.

Според ЗЗД поръчителят си запазва правото да предяви иск срещу главния длъжник до размера на изплатените от него суми, плюс законната лихва за забава (ОЛП + 10 %)

Холдинг Пътища Ад за момента няма нужда да плаща нищо той си има банкови гаранции с които си работи и освен това въпроса може да се разреши първо и в самото “Инфра ком 2007” ЕООД без да се стига до плащане от страна на Холдинг Пътища Ад.

Както знаете с края на този месец изтича първото тримесечие и следователно ще има баланс за първото тримесечие в който аз напълно очаквам да се види как Холдинга със запорирани сметки се разплаща навсякъде. С две думи като се обяви баланса за първото тримесечие цяла България ще види как запорираните сметки не му се отразяват на работата на Холдинга. И принципно имам голямото предчувствие, че до края на месеца ще се обяви, че въпроса с запорираните сметни е разрешен.

Коментар

• Въпроса Мостстрой

Както всички знаете има подаден план още на 24 ноември миналата година и от тогава ни вест ни кост. Както казах в случаите на държавни вземания то министъра трябва да се съгласи и за това най-вероятно се бавят нещата и се чака съгласен ли е или не при Мостстрой Ад на разсрочване на вземанията на държавата при един оздравителен план.

Най-вероятно до края на годината все ще се обяви допуска ли се плана или не до общо събрание там.

По отношение на взаймо отношенията между Мостстрой Ад и Холдинг Пътища Ад.

В общи линии взаимоотношенията са само по две линии. Първо имаха обща кредитна линия и второ трябва да се изясни има ли Холдинг Пътища Ад и дъщерните му да получават вземания от Мостстрой и фигурират ли в списъка на кредиторите му.

Първо по отношение на въпроса с общата кредитна линия между Мостстрой Ад и Холдинг Пътища Ад то там се оказа, че Холдинг Пътища не е гарант по нея а вземанията от Банката спрямо Мостстрой Ад са гарантирани с активи на Мостстрой Ад.

Ето и една статия по въпроса.
                                http://www.investor.bg/bylgariia/5/a...ln-evro,63862/
                                Като обезпечения по индивидуалния договор за банков кредит са уговорени вписвания на особени залози върху вземания по договори за строителство (със залогодател трети лица, не Холдинг Пътища).

По отношение на въпроса имат ли вземания Холдинг Пътища Ад и дъщерните му и в списъка на кредиторите му ли са. Първо съм проверил целия списък на кредиторите на Мостстрой Ад което ми изгуби половин час. Холдинг Пътища Ад има вземане от Мостстрой за 40 хиляди лева и това е всичко. Дъщерните на Холдинг Пътища Ад не съм ги видял да фигурират като кредитори на Мостстрой Ад.

За момента не съм проверил кои са кредиторите на дъщерните на Мостстрой Ад като София, Пловдив и Велико Търново. Там може Холдинга да е кредитор или дъщерните му.

Окончателна проверка ще се направи като се обяви новината за плана допуснат или не.

Коментар

Working...
                                X