IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Вдигнаха им изискванията за капитал, те тези изисквания трябва даги достигнат до края на юни тази година. Т.е. до тогава ще стане ясно коя банка как ще се справи. До тогава е кредния скуиз с цел намаляване на рисковите активи.

След това банките ще се окажат с много тсабилна капиталова база, заляти с кеш и с рекордни печалби от кери трейд. не случайно казвам 9 месеца като минимум. Просто тогава нещата ще са ясни и ще са отразени в балансите на западните банки.
    Това е така, ако имаме икономическа среда на глобален растеж. А сега нямаме, дори се очаква още по-голямо влошаване в световен мащаб. САЩ расте привидно, а Азия расте все още, защото цунамито не я е достигнало. Япония го усети вече.

И става омагьосан кръг - Банките тъкмо ще започнат да достигат капиталова адекватност и ще започнат да отписват задължения или там както се казват.
    Не можеш при отрицателен ръст и при размера на кредитирането последните 30 години да се справиш с капиталовата адекватност за 1 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Не става въпрос за стратегия а за нов бизнес. Бизнесът е свързан със златния стандарт и прилагането на върхови информационни технологии за прилагането му...
      Да, говорил си и за това. Между другото правя някакви първи стъпки и на международни индекси и от тамошния ми посредник предложиха активите ми да бъдат не във валута, а в златен еквивалент - това в твоя подкрепа го казвам. Ще споделиш ли как "обикновен" човек би могъл да прави бизнес от това?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Няма как да стане и след година, защото поне в Европа регулираха много сериозно банките.
        В САЩ е малко по-лабаво, но нас това не ни грее.
        В Китай също стегнаха много банковия сектор, доколкото се интересуваме от техни инвестиции у нас..

Тези неща не могат да се променят в рамките на няколко месеца, дори години.
        Вдигнаха им изискванията за капитал, те тези изисквания трябва даги достигнат до края на юни тази година. Т.е. до тогава ще стане ясно коя банка как ще се справи. До тогава е кредния скуиз с цел намаляване на рисковите активи.

След това банките ще се окажат с много тсабилна капиталова база, заляти с кеш и с рекордни печалби от кери трейд. не случайно казвам 9 месеца като минимум. Просто тогава нещата ще са ясни и ще са отразени в балансите на западните банки.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
          От Ноември някъде обеща, че в началото на 2012 ще споделиш някаква стратегия за инвестиции, какво става с нея?
          Не става въпрос за стратегия а за нов бизнес. Бизнесът е свързан със златния стандарт и прилагането на върхови информационни технологии за прилагането му...
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Между другото ако след една година България не е наводнена отново от евтини пари това ще се дължи на
            - Гърция още може да фалира, а гръцките банки не са ги капитализирали. Това е огромна спирачка
            - Дянков е профукал всички буфери, а растеж няма
            - Дянков е вкарал икономиката във втора сериозна депресия заради ново силно затягане на коланите
            - Дянков е изнудвал банки и ПФ да му купуват ДЦКтата в прекалено големи за тях размери, като така едновременно им е ограничил възможностите да кредитират и им е засилил прекалено много риска свързан с представянето на България
            - Някоя относително голяма българска банка е глътнала вода или изглежда сякаш ще глътне вода

та основния риск за българия се оказват действията на Дянков. Поне по моите оценки на различни сценарии. А основната му грешка е че бяга от реален пазар на ДЦК, все едно дали в българия или в чужбина.

Коментар

Слушай какво ти пее Майстора. За златото се карам с него, но в това е прав.

Вече няма "лост" в кредитирането.

Ако преди имаш активи за 100 лева и бизнес план как да спечелиш 500 лева, то банката ти отпускаше 400 лева заем.

Сега ще ти отпусне 80 лева, защото имаш 100 лева активи, и слага 20% застраховка при продажбата им. Примерно го казвам.
              А банката компенсира печалбата си от по-ниската главница по заема чрез по-високите лихви по нея.
              Това е само в БГ така!
              На запад кредитиране вече от около 6-12 месеца се отпуши - първо в САЩ естествено, после и на други места по веригата
              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

За сега ми е ясно, аз казвам какво ще стане след година.
                Няма как да стане и след година, защото поне в Европа регулираха много сериозно банките.
                В САЩ е малко по-лабаво, но нас това не ни грее.
                В Китай също стегнаха много банковия сектор, доколкото се интересуваме от техни инвестиции у нас..

Тези неща не могат да се променят в рамките на няколко месеца, дори години.

Коментар

На няколко пъти съм цитирал една китайска приказка, че по време на бури има два типа хора. Едните строят укрития а другите стрроят вятърни мелници. Аз съм от вторите.
                  С депозити ли строиш вятърните мелници /не се заяждам, но само това говориш/? От Ноември някъде обеща, че в началото на 2012 ще споделиш някаква стратегия за инвестиции, какво става с нея?

Коментар

Ако преди имаш активи за 100 лева и бизнес план как да спечелиш 500 лева, то банката ти отпускаше 400 лева заем.

Сега ще ти отпусне 80 лева, защото имаш 100 лева активи, и слага 20% осигуровка при продажбата им. Примерно го казвам.
                    А банката компенсира печалбата си от по-ниската главница по заема чрез по-високите лихви по нея.
                    За сега ми е ясно, аз казвам какво ще стане след година.

Коментар

ще си говорим само след 9 месеца как ще отпускат пари банките

нищо не се е променило и нищо няма да се промени.

В момента евтината ликвидност се налива в еден голям язовир с цел кери трейд. до шест месеца възможностите за кери трейд ще се изчерпат, и този огромен язовир ще започне да прелива навсякъде. Света се къпе в момента в евтини пари, просто те не достигат до тези на които наистина им трябват. Защото до тях ще достигнат последно - те са хората и фирмите с най-високия риск. Чак като няма друга възможност да изкарат банките някой екстра процент от елементарен кери трейд и ще им се отпусне душата да вземат и да кредитират.

Но нищо от това не се случва за първи път и няма да се случи за последен. Тук или там в света през година две се получават подобни вълнички. Но от две години имаме само една вълна, която е огромна и глобална и се движи като цунами през различните континенти и класове активи. В момента е в Еврозоната, преди това бе в САЩ, преди това в Азия, а още преди това в Латинска Америка. като на всеки тур става все по-огромна. И по някое време, напълно неизбежно тази вълна ще се разрои на милиарди малки вълнички и ще почнат да ти звънят през глава да ти предлагат евтини кредити. Просто това е логиката на нещата и няма как да се излезе от нея.

Сега ще ти отпусне 80 лева, защото имаш 100 лева активи, и слага 20% застраховка при продажбата им. Примерно го казвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                        Ами явно е много важна за НАТО и ЕС след като още на конференцията в Ялта, Чърчил и Рузвелт се озъбват на Сталин за Гърция, а нас ни харизват с лекота.
                        Явно и за ЕС е важна след като им дадоха нови 130 милиарда евро и им опростиха 107 милиарда частните кредитори. Явно е важна след като дългът им 430 милиарда евро и е 160% от БВП. А ние с БВП 35 милиарда и 15% дълг от БВП само 1 милиард да поискаме и ще ни цъфне МВФ на ревизия и да дърпа ушички.
                        Да си важен е въпрос не само на уважение, но ина самоуважение.
                        Гърция е люлката на демокрацията, а БГ е люлката на овчедушието.
                        Явно и кредитните агенции мислят като мен.
                        Много ще ми бъде интересно, какво ще стане когато и обикновените гърци разберат как ги прецакаха онази нощ със "спасителния план".

Фалитът на Гърция става все по-вероятен

Агенция Fitch свали рейтига на страната до С, което е само една степен над страните в неплатежоспособност

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...oiaten,130593/

Коментар

• Ти бъркаш Тренда с кУрекция !

Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                          Гаки мерси а числата - много радост ми даваш с тях
                          Казват ми, че съм купил на много добри цени - след много добра корекция - виждаме и че интезитета на корекцията намалява на годишна база.

Пак ще повторя - какво правим ние си тук на БФБ - понеже сме си мишоци няма особено значени - важно е какво правят онези в Европата и Америка - понеже пак те евентуално ще вдикгнат и Софикса (по начина в началото на 2011 - извинявам се че се повтарям)

Та затова гледам какво правят те - щото те няма ни чакат и това което ние би трябвало да си го направим - те ще ни го направят - та приготвил съм шампанско за довечера - чакам тея тея дни Дау да затвори над 13К - НАЗДРАВЕ

Коментар

аз от европейските ми акции съм 40% нагоре за два месеца
                            Посмали, Манго....
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Така е. Но вълната е цунами само при златото, среброто и енергоносителите. При акциите е само вълничка, колкото да се плъцикат децата в нея дето си строят пясъчни кули...
                              Вълничка е за теб, защото нямаш акции, аз от европейските ми акции съм 40% нагоре за два месеца. А колко са мръднали ресурсите за този период

Коментар

Но от две години имаме само една вълна, която е огромна и глобална и се движи като цунами през различните континенти и класове активи.
                                Така е. Но вълната е цунами само при златото, среброто и енергоносителите. При акциите е само вълничка, колкото да се плъцикат децата в нея дето си строят пясъчни кули...

Коментар

Working...
                                X