IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мнооооого умерен оптимизъм цари туканка.
    Що тъй? Чакаме да видим какво ще прави Европата на запад от нас?
    Че нас това какво ни засяга.
    Ние сме остров на стабилност и ТЕ трябва да се учат от НАС!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Честит празник- Бавно пазарите се възтановяват

Коментар

• Честит празник и много оптимистично настроение на всички.

Коментар

• Златото е надолу, пазарите са нагоре.

Коментар

• Нека да си сметне дохода спрямо нарастването на ХЕС, МЦХ, БРЕФ, ДРУПЛ, СОФКОМИТЕ- ама сложи и дивидентите..

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Тва някакъв нов виц ли е? Ква капиталова печалба кви 5 лева?... Ручаш двойно и тройно жабетата. Хем си плащаш инфлацията, хем никва печалба няма и съответно дивидент, хем и цените на акциите падат...
              Мастъре, през последните 2 години да беше купувал ЦКБ, ПИБ и ХИМ на техните безпрецедентни дъна, както и силно подценени експортно ориентирани дружества, щеше да направиш поне едни 30-40%, при това с нисък риск.
              А, ти с тея 6% годишна доходност от депозити, за същия период си докарал някакви пикливи 12%.
              На депозит от 400К, това си е пропуснат доход доход между 72К и 112К. В този случай напълно разбирам защо понякога нервите не издържат.

Коментар

• Ама какво толкова му обръщате внимание на този темерутин.
                Бил търсил запазване на капитала,а за това говори сякаш е супер лесно.
                За да запазиш стойност на даден портфейл само,както го говори той,е не само депозит,а се включват и други финансови активи,като облигации,ДКЦ,акции,валута.
                И различни сметки в високо доходни валути за лихва,като постоянно търгуваш едните срещу други валути или ги прехвърляш от едната сметка в другата,със различни валути.
                Тоест инвестицията ти е настрани,каквито и сътресения има да имаш възможност за реакция.
                Докато всичко само в депозит и да излизаш тука ида говориш.Говори само едно,че си супер голяма невежа,която ни занимава в пълни глупости.
                Чак някои хора тръгнаха да ти обясняват напълно нормално,все едно не им се трува странно точно ти да ни говориш за това.
                А бе пак пълна пародия и то пак заради екземпляри като този темерутин.
                Може ли?????

Коментар

Като откриеш позиция напиши две дума тука какво и на колко си открил.
                  Това е правилно. Хубаво е когато когато искаш да се похвалиш че си майстор да го кажеш когато отваряш сделката си а не когато я затваряш иначе съмненията че не си я отворил си остават...
                  Депозитите и акциите могат да са печеливши и губещи - зависи от тайминга и контекста. Но ако за депозита не е казано в коя банка е, и на каква лихва е направен, е същото фукане като при акции...Равенство има между равни.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
                    Има близо 20 дифолтнали облигационни емисии на БФБ. Те са проблем
                    Стига де, то общо са към 60 емисии на БФБ, та посмали няколко пъти

Като цяло ПФ нямат проблем с облигационните емисии лиснати на БФБ, чисто номинално инвестициите им в такива книжа са пренебрежимо малка част от портфейлите им. Като говорим за проблемни, се има предвид не дифолтнали, а преструкторирани чисто като срок и с не по лоши лихвени условия. За мен частичен или пълен дифолт е когато има рабат от договорените лихви и главници, до тогава е преструкториране. Та такива дето реално не плащат са единици.

Форекс, реалната доходност от лихви винаги е близо до нулата (а в България дори е прилично отрицателна за последното десетилетие, скоро и на запад ще е така). Тоест когато харчиш лихвата за море, просто ти заминават част от спестяванията, в твоя случай тлъста част

Коментар

Тва някакъв нов виц ли е? Ква капиталова печалба кви 5 лева?... Ручаш двойно и тройно жабетата. Хем си плащаш инфлацията, хем никва печалба няма и съответно дивидент, хем и цените на акциите падат...
                      А тука не си прав.
                      Пример: За една година и спадове на борсата HES 106% +ДИВИДЕНТ
                      MCH 73.11% +ДИВИДЕНТ
                      CENHL 59.54%+ДИВИДЕНТ
                      TRACE 52.64% +ДИВИДЕНТ
                      SOFBT 47.74%+ДИВИДЕНТ
                      SOFCOM 37%+ДИВИДЕНТ
                      BTH 33.33%+ДИВИДЕНТ
                      SFTRD 29.51%+ДИВИДЕНТ
                      KAO 29.16+ДИВИДЕНТ
                      За депозита остават максимум 2000 лв. кеш и то отвреме на време, да ме топлят, като кеш не в джоба ми.

Коментар

Хехе това го слушам в различни аранжименти през последните 4 години... Стига си циврил! Нали вече си вкарал всичкия кеш? Стой мирен и гледай мача. Понякое време се оборудвай с носни кърпички за да си бършеш носа, като вземеш да подсмърчаш...
                        А какво се случва когато имаш на депозит 1 000 000 лв., и една сутрин се събуждаш и имаш 1 000 лв. Цял живот си спестявал, трупал, за да те топлят и в един момент, пак от нищото- а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
                          Като искаш да се заяждаш, поне прочети малко. Има близо 20 дифолтнали облигационни емисии на БФБ. Те са проблем. Експозиция към гръцки дълг ако има изобщо е пренебрежима спрямо тях. А пък депозитите в банки с гръцки собственици тези ПФ, които решиха, си ги изтеглиха на падеж без проблеми.
                          Иначе теоретично доста може да се спори дали ПФ трябва да се вълнуват от пазарен и ликвиден риск на инвестициите си с фиксиран доход, или само кредитния има значение на този етап.
                          Но това, че има неосчетоводени загуби от корпоративни бондове е тема, различна от първоначалното ти твърдение, че спадът на цените на акциите някъде се губел в сметките
                          Не се заяждам, ти първи започна с темата за моето форекс оглупяване, но това си е твой проблем.

Отделно - добре е хората да знаят, че "фиксирана доходност" на един инструмент не означава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО положителен резултат в портфейла на един фонд или минимум НУЛЕВ. Надявам се, че поне с това си съгласен.

Все едно да твърдя, че щом дивидента ми по дадена акция не е паднал, то аз ЗАДЪЛЖИТЕЛНО имам положителна доходност от акцията.
                          Last edited by anon6706; 13.08.2011, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            защото капиталовата печалба ме пази от инфлацията
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Ясноооо, значи не точно се покрива загубата, ами се осреднявала.....
                              А тези инструменти с фиксирана доходност нямат ли текуща цена?
                              За непросветените - да кажем гръцките ДЦК?
                              Просто си питам.....

П.П. щото ти доста йезуитски твърдиш за "другите" инструменти, че нищо не ти носят (в най-лошия случай), но я се опитай да ги продадеш на цената на придобиване.....
                              Като искаш да се заяждаш, поне прочети малко. Има близо 20 дифолтнали облигационни емисии на БФБ. Те са проблем. Експозиция към гръцки дълг ако има изобщо е пренебрежима спрямо тях. А пък депозитите в банки с гръцки собственици тези ПФ, които решиха, си ги изтеглиха на падеж без проблеми.
                              Иначе теоретично доста може да се спори дали ПФ трябва да се вълнуват от пазарен и ликвиден риск на инвестициите си с фиксиран доход, или само кредитния има значение на този етап.
                              Но това, че има неосчетоводени загуби от корпоративни бондове е тема, различна от първоначалното ти твърдение, че спадът на цените на акциите някъде се губел в сметките
                              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                а пък на мене понеже ми омръзна да слушам какви си ги редил през последните четири години да те върна малко по-назад... какво се случи с депозитите 96-97

и според теб в момента кое е по-изгодно да си държиш парите на депозит при максимум 7-9% лихва (ти си казвал, че си на краткосрочни та лихвата пада) или да си купиш акции на уникредит по около 1 евро или акции на комерц по 2 или акции на дойчебанк по 29...?

да продължавам ли... даже ако щеш акции на цкб по 1.1лв и акции на ПИБ по 2.40

ако тези дружества фалират нали се сещаш кога ще си видиш депозита, а ако не...нали се сещаш, че доходността от покупките на акции ще е в пъти по-голяма от лихвата по депозита.

и понеже говориш за 4 години та 4 години
                                от 2008 зимата купувах ПИБ от 10.30 до 1.12 ...брутален спад, но в крайна сметка 2009 излязх на средна малко под 3 при покупна стойност 1.45...та не ни обяснявай как всички сме умрели..

тази година по 2 от акциите в портфейла ми имам 12+% дивидентна доходност
                                ям си дивидента и си свиркам, защото капиталовата печалба ме пази от инфлацията, а тебе след като идеш 2 пъти на море с лихвата..кой те пази от инфлацията.... ще ти кажа филанкишията дето и той е на депозит.

жив и здрав бъди, но стига вече с тия лихви
                                По-добре от това обяснение...здраве му кажи.Аз нямам толкова нерви да обяснявам.Един път.Мастъра помни сигурно....на база неговият термин."тлъсти лихви"...говорихме с един приятел.И той беше озадъчен колко евентуално е богат Мастъра за да живее от тези "тлъсти лихви".Приятелят ми сметна грубо,че Мастъра държи на депозит поне 400К лева и взема грубо по 100 лв на ден от лихви

И аз си казах .....ми прав си е Мастъра.И тогава му предложих да си смени ика на Депозит мастър

Ама то не били компутри......а компоти

....както и да е.....Мастъре.......с депозит и лихви не се живее.Хайде лека.............вечер
                                Last edited by BOBAN1; 13.08.2011, 08:32.

Коментар

Working...
                                X