IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Никога не съм давал такъв съвет... Даже напротив! На няколко пъти съм цитирал една китайска приказка, че по време на бури има два типа хора. Едните строят укрития а другите стрроят вятърни мелници. Аз съм от вторите.

Мисълта ми бе, че огромното количество икономисти още не могят да включат, че имаме сменена парадигма. Банките вече не отпускат кредити според това колко би ти струвала фирмата след като получиш кредита! Банките вече отпускат кредити /ако изобщо имат пари за кредити/ според това колко ти струва фирмата СЕГА /преди да си взел кредита/!
    ще си говорим само след 9 месеца как ще отпускат пари банките

нищо не се е променило и нищо няма да се промени.

В момента евтината ликвидност се налива в еден голям язовир с цел кери трейд. до шест месеца възможностите за кери трейд ще се изчерпат, и този огромен язовир ще започне да прелива навсякъде. Света се къпе в момента в евтини пари, просто те не достигат до тези на които наистина им трябват. Защото до тях ще достигнат последно - те са хората и фирмите с най-високия риск. Чак като няма друга възможност да изкарат банките някой екстра процент от елементарен кери трейд и ще им се отпусне душата да вземат и да кредитират.

Но нищо от това не се случва за първи път и няма да се случи за последен. Тук или там в света през година две се получават подобни вълнички. Но от две години имаме само една вълна, която е огромна и глобална и се движи като цунами през различните континенти и класове активи. В момента е в Еврозоната, преди това бе в САЩ, преди това в Азия, а още преди това в Латинска Америка. като на всеки тур става все по-огромна. И по някое време, напълно неизбежно тази вълна ще се разрои на милиарди малки вълнички и ще почнат да ти звънят през глава да ти предлагат евтини кредити. Просто това е логиката на нещата и няма как да се излезе от нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Знаем, аз по твой съвет си копая бункер и ще чакам края на света
      Никога не съм давал такъв съвет... Даже напротив! На няколко пъти съм цитирал една китайска приказка, че по време на бури има два типа хора. Едните строят укрития а другите стрроят вятърни мелници. Аз съм от вторите.

Мисълта ми бе, че огромното количество икономисти още не могят да включат, че имаме сменена парадигма. Банките вече не отпускат кредити според това колко би ти струвала фирмата след като получиш кредита! Банките вече отпускат кредити /ако изобщо имат пари за кредити/ според това колко ти струва фирмата СЕГА /преди да си взел кредита/!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ако не вземе кредит умира. Не може да вземе 2 милиона, защото никой не и дава толкова. Фирмата не струва 2 милиона! Дават и само 500 хиляди. Толкова взема... Надявам се сега разбираш, защо с модела за безкрайния растеж вече приключихме!
        Знаем, аз по твой съвет си копая бункер и ще чакам края на света Напълнил съм го с русенско варено минирал съм всичко около него и сега си търся три броя тежки картечници с амуниции достатъчни поне за година и половина, за да държа настрана зомбитата, които ще превземат света, настрана от русенското ми варено

Коментар

Това е все едно като и трябват на една фирма 2 милиона кредит за да вземе да печели, тя да вземе само 500 хиляди
          Ако не вземе кредит умира. Не може да вземе 2 милиона, защото никой не и дава толкова. Фирмата не струва 2 милиона! Дават и само 500 хиляди. Толкова взема... Надявам се сега разбираш, защо с модела за безкрайния растеж вече приключихме!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
            Дата Стойност на SOFIX Изм. на г. база
            28.12.2011 324,84 -10,35%
            31.12.2010 362,35 -15,19%
            28.12.2009 427,27 19,13%
            23.12.2008 358,66 -79,71%
            21.12.2007 1767,88 44,42%
            Gekko,изказаха се предположения,че си Люк Скайуокър.Не си го и помислям.Виждаш някои неща,луташ се,а анализа не е най-силната ти част.Та къде казваш,че сме сега и накъде сме се запътили?
            Гаки мерси а числата - много радост ми даваш с тях
            Казват ми, че съм купил на много добри цени - след много добра корекция - виждаме и че интезитета на корекцията намалява на годишна база.

Пак ще повторя - какво правим ние си тук на БФБ - понеже сме си мишоци няма особено значени - важно е какво правят онези в Европата и Америка - понеже пак те евентуално ще вдикгнат и Софикса (по начина в началото на 2011 - извинявам се че се повтарям)

Та затова гледам какво правят те - щото те няма ни чакат и това което ние би трябвало да си го направим - те ще ни го направят - та приготвил съм шампанско за довечера - чакам тея тея дни Дау да затвори над 13К - НАЗДРАВЕ
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
              Само 5 млрд.лв. към края на 2011г. и 4.5 млрд., по Закон към края на 2012г.
              Като ползваш ника Равновение е хубаво да си лекинко по-обективен. От МФ много ясно обясниха защо в момента резерва е паднал под 4 млрд.лв.
              Ама на мен не ми трябват обясненията им. То на всяко "защо" могат да се намерят поне 10 "защото". Мен ме интересуват фактите. Фактите са че издумкаха фискалния резерв, който падна под санитарния минимум, което за мен е супер негативно. И увеличиха дълга, което лично за мен не е чак толкова лошо. Ако продължават с такива полувинчати мерки където целите може да са какво ли не, но не и икономически растеж, то ние ще затъваме в дългове все повече, без тези дългове обаче да водят до растеж. Което е безумие.

Това е все едно като и трябват на една фирма 2 милиона кредит за да вземе да печели, тя да вземе само 500 хиляди, като при това пести от маркетинг, пести от качествен персонал и слага кофти материали, като така си убива продажбите с ниско качество и ненадежност спрямо доставчици и клиенти. но се кефи че го прави само с 500 хиляди а не с 2 милиона. И на следващите година защото не и се връзват паричните потоци тя пак взима само че този път 750 хиляди, като продължава да пести, на следващата ще вземе 1 милион, но голяма част от тези нови дългове са все за да действа оперативно а не за направи растеж. Ами аз такъв предприемач ще го обява за идиот. Същото ще кажа и за финансов министър който действа по този начин.

А за 2012 той какво си гласува и какво ще се случи напрактика са много различни неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                И к'во ми пука за обясненията им, като нарушават закона и са изпукали парата ???
                Боко повтори N на брой пъти, че ще харчат от бюджета за магистралите докато им възстановят изхарчените пари от Брюксел... Не зная кой го лъжи с такива тлъсти лъжи и той ходи та се излага. Пари от Брюксел през крив макарон... Те нямат пари да спасят собствените си банки на тебе ще ти дадат! Бива ли такова малоумие?!..

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                  Не се притеснявай за мен - и да объркам случайно дневната посока (не е голяма работа) - ще бия 2-3 бири отгоре

Важна е тенденцията и тренда - на нивата от 2008 сме вече - заличени са корекциите от Лехман и Европейската криза

- успех и на теб в залозите ти за нов финансов ред и т.н. златни стандарти
                  Дата Стойност на SOFIX Изм. на г. база
                  28.12.2011 324,84 -10,35%
                  31.12.2010 362,35 -15,19%
                  28.12.2009 427,27 19,13%
                  23.12.2008 358,66 -79,71%
                  21.12.2007 1767,88 44,42%
                  Gekko,изказаха се предположения,че си Люк Скайуокър.Не си го и помислям.Виждаш някои неща,луташ се,а анализа не е най-силната ти част.Та къде казваш,че сме сега и накъде сме се запътили?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                    Като ползваш ника Равновение е хубаво да си лекинко по-обективен. От МФ много ясно обясниха защо в момента резерва е паднал под 4 млрд.лв.
                    И к'во ми пука за обясненията им, като нарушават закона и са изпукали парата ???

Коментар

Какво се чудиш, я виж общия процент на увеличение на дълга и на използване на резерва за последните години. До сега резерва смекчаваше увеличението на дълга, но резерв вече няма.

Коментар

Да не вземеш да изкукаш ако тръгне в другата посока? Дръж се мъжки... Стискай до посиняване на кокълчетата!
                        Не се притеснявай за мен - и да объркам случайно дневната посока (не е голяма работа) - ще бия 2-3 бири отгоре

Важна е тенденцията и тренда - на нивата от 2008 сме вече - заличени са корекциите от Лехман и Европейската криза

- успех и на теб в залозите ти за нов финансов ред и т.н. златни стандарти
                        There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

наблюдаватейте внимателно довечера Дау - ще имаме показно за това каква е посоката, накъде да гледаме
                          Да не вземеш да изкукаш ако тръгне в другата посока? Дръж се мъжки... Стискай до посиняване на кокълчетата!

Коментар

Ще стане така както големите корпорации искат и кажат че ще стане.
                            Никой не може да отмени физическите закони, колкото и голям да е и колкото и силно нещо да му се иска! Няма нищо в природата което може да расте безкрайно!

Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                            Като гледам т.н. Корпоративна Америка си искат това което е било преди 2008 и това и става - виждаме ФЕД, виждаме ниските лихви и лесни кредити отново в Америка и т.н.
                            Гледаш през розовите очилца докато сънуваш... Никой в момента не дава кредити в Америка. Единственото упражнение на тази тема е Фед печата, дава на бамките при нулева лихва. Те са задължени с тези пари да купуват ценни книги от правителството на 2% лихва. Правителството ги харчи да си издържа армията и агенциите за сигурност, както и да дава купони за храна на хамериканците изпаднали зад борда, а такъв е всеки 6-ти дет ще умре от глад ако не му дават купони за храна! Рекапитализират се банките за сметка на все по-изпосталелият данъкоплатец.... като му се пробутва баснята, че ако фалират бамките небето ще се срути!... Колкото и смешно да е много хора се хващат на тази глупотевина, защото се питат кой ще им дава кредити ако ги няма банките?! Смях...смях... смях!

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
                              Геко прав си че целия ни сребърен фонд, пенсионии фондове и фискален резерв трябва да бъдат инвестирани във всички фундаментално могъщи компании на БФБ в които имаш акции.
                              Системата е проста - имаш бизнес, създаваш работни места, плащаш осигуровки, и между временно си издал безналични акции по правилата на БФБ и ЦД. Хубаво е да имаш борсова история - да може да те видят какви си правил в последните 5-10 г.

В такива компании листнати на БФБ трябва да се инвестират парите от 2-3 стълб и стълба влошена демография фонд - т.н. Сребърен Фонд

Коментар

Те нямат избор. Просто няма алтернатива - те просто бавят това от което те не могат да избягат - тези пари няма да ги инвестират в чужбина - щото всеки ще скочи при тази безработица, очевидно е че не може да стоят в БНБ вече повече - бензина само за справка вече е по 2.70 и повече, няма да им дадат и да платят външен дълг с тях - това е пак износ на капитал от БГ - никой няма да е съгласен - така че си им остава само едно едно БФБ - ама въпросът е, че ще се забави , но няма как да се отложи и нито Дянков никойт и да било може да отложи неограничени Сребърния Фоинд да е на БФБ
                                Геко прав си че целия ни сребърен фонд, пенсионии фондове и фискален резерв трябва да бъдат инвестирани във всички фундаментално могъщи компании на БФБ в които имаш акции.

Коментар

Working...
                                X