IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Ами как да търгуват достатъчно като им вземат 2% комисионна ? Само това предполага тип търговия в която да се обмисля дълго всяка сделка. Всяко влизане и излизане излиза едногодишна лихва в банка. За мен проблемът на БФБ е на първо място доверието ( и то доверието в държавата а не толкова в мениджмънта на компаниите) и на второ липсата на КЕШ. А иначе не знам за борсата като цяло, но в момента има акции с 0 риск и няколко пъти подценени и въпреки това не се купуват. Какъв риск може да има в компания която има повече кеш от капитализацията си и няма мажо например ? Само мога да гадая какво става в главите на спекулантите и какви доводи могат да имат за да не купуват ?
    Какви 2% ако някой се е навил да плаща 2% на сделка в България това си е негов проблем. А точно липсата на доверие трябва да води до по активна търговия, за това и бях писал че за развиващи се пазари обикновено търговията е много по-висока, отколкото на развити такива.

И няма акции с 0 риск. Има акции, които са по-слабо рискови и такива които са по-силно рискови, но 0 риск няма. Няма дори и такива с по 20% риск. Измерено като пазарен риск. Рискът в България поне според мен тръгва някъде от 30% към момента.

Коментар

• ако се сурнете под 300 Софикс ..... Държавата цъфти и прецъфтява, хвърчат награди и грамоти, а вие се излагате като кифладжии. Вадете пари от банковите сметки и купувайте акцийй, за да държите нивото.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Тцъ, говоря за ония пари, де седят на лихвен процент май на БНБ, а ще ни ги дават на 6.5 за саниране.
        Ta в тоя ред на мисли ответен удар, съобразно запитването на ЕК за монополно положение в последните дни, дали няма да е последвано от ново, тъй като вече има такива, отново за концентрация на държавните пари, сиреч депозити.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          След като оборота е много под това - то проблема на учасниците на БФБ е не че прекаляват с търговията, а че всъщност не търгуват достатъчно. Т.е. те не пренастройват достатъчно бързо портфейлите си спрямо новините и очакванията. Достатъчно е да се променя само по 30% от портфейлите на институционални и физически лица на година и това прави оборот от 60% от фрий флоута. А 30% си е почти пасивна стратегия. И това според мен е абсолютния минимум за да може да се каже че тези хора изобщо правят нещо. Което обаче предполага среден оборот от 1,5 милиона на ден.

А и аз много пъти съм го казвал, но пак да го кажа, БФБ в момента НЕ е евтина. Което предполага наистина нужда от пренастройване на портфейли. И от много по-бързи както спадове така и ръстове. А тук волатилността е умряла.
          Ами как да търгуват достатъчно като им вземат 2% комисионна за малките сделки ? Само това предполага тип търговия в която да се обмисля дълго всяка сделка. Всяко влизане и излизане излиза едногодишна лихва в банка. За мен проблемът на БФБ е на първо място доверието ( и то доверието в държавата а не толкова в мениджмънта на компаниите) и на второ липсата на КЕШ. А иначе не знам за борсата като цяло, но в момента има акции с 0 риск и няколко пъти подценени и въпреки това не се купуват. Какъв риск може да има в компания която има повече кеш от капитализацията си и няма мажо например ? Само мога да гадая какво става в главите на спекулантите и какви доводи могат да имат за да не купуват ?
          Last edited by Alonso; 24.02.2012, 13:40.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Какво е това чудо, какво е това нещо???
            Хора,,,,,,,,,, продайте нещо, купете нещо................

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Сребърния фонд не го чакайте скоро на БФБ..прекалено много групировки има тука и няма да се разберат. По-скоро го чакайте като инвеститор в ДЦК (10+ годишни), но това нас не ни касае на ниво БФБ.. по-скоро на ниво макрорамка е важно да закрепят положениет. Много ги ядоха по линия резерва и атаката от страна на Велчев и Мал Мук беше подбрана да е в момент, в който е ясно, че резерва ще е на минимум - чакат се пари по еврофондове, чакат се пари за земеделието по линия ЕС, чакат се приходи от ДДС.. в крайна сметка мисля ще е закрепена работа.

поздрави
              Не вярвам това с БГ ДЦК да мине - дори и да мине това да са 50% от фонда, а останалите пак ли да гният в БНБ? Не вярвам да има сългасие за такова управление - ДЦК и БНБ само - това са пари които трябва да бият инфлацията! няма отлагане според мен
              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Закрепена хипотетично засега

Коментар

• Сребърния фонд не го чакайте скоро на БФБ..прекалено много групировки има тука и няма да се разберат. По-скоро го чакайте като инвеститор в ДЦК (10+ годишни), но това нас не ни касае на ниво БФБ.. по-скоро на ниво макрорамка е важно да закрепят положениет. Много ги ядоха по линия резерва и атаката от страна на Велчев и Мал Мук беше подбрана да е в момент, в който е ясно, че резерва ще е на минимум - чакат се пари по еврофондове, чакат се пари за земеделието по линия ЕС, чакат се приходи от ДДС.. в крайна сметка мисля ще е закрепена работа.

поздрави
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    Другари, имам една питанка:
                    Кога да чакаме ответния удар по въпроса за държавните пазари и концентрацията им?
                    Ако говориш за Сребърният фонд - за мен няма питанка къде и как ще се инвестират в основната си част - понеже в световен мащаб няма измислена друга алтернатива от освен капиталовия пазар. Според мен 2012 ще трябва да направят нещо - не може повече да стоят тези пари в БНБ - вече въпросът е и повдигнат и се следи от всички
                    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Другари, имам една питанка:
                      Кога да чакаме ответния удар по въпроса за държавните пазари и концентрацията им?

Коментар

• Истината е, че няма надежда за БФБ... поне тая година!

Щом в условията на безумни ръстова по света... тука не можем да докарама 100 сделки на сесия - ясно е какво се случва!

Пак ще кажа: виновни са само и единствено фондовете: НЕКАДЪРНОСТ!!! това е диагнозата! Не може да стоиш на 45% кеш... и да чакаш! какво чакаш??? Нещастни страхливци, недоклатени!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Хахахаха, ами давай инвестирай по собствен си начин, то това и правиш и очевидно резултатите не ти харесват. Те хората измислят техники за инвестиране в акции от 200 години, но очевидно някой с две години опит си мисли че може да измисли нещо по-добро
                          Според теб има ли и 1% на някой да му харесват реаултатите на БФБ след като е търгувал (използвайки каквито си искаш методи дето споменаваш от 200 г. опит) в тази перверзия БФБ? Не броим тези дето просто са продали по някои време и сега стоят само на кеш - това не е търговия, въпреки че е позиция.

Нима ти като купува ИХЛБЛ на 0.93 си доволен или че не продададе МЦХ на 7-8 лв. си доволен?

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                            Прочети примера който дадох - все пазар когато се прави дъмпинг с цените - ще колабира. Това е перверзия, а не реалност. И друг път съм го казвал. Това, че за нас перверзията е нещо нормално и го приемаме с лекота за реално е друг болен въпрос.
                            Това не са чушки, домати или тениски, че да се прави Дъмпинг в цената !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                              Равновесие, аз въобще не гледам на борсата като теб - какво значи да си пренасочваш портфейла на база новини? Това не е ли пълна малоумщина , подобно на това, че цената нямала значение

Нека всеки уважава парите си и разбира инвестирането по свой си начин, а?
                              Хахахаха, ами давай инвестирай по собствен си начин, то това и правиш и очевидно резултатите не ти харесват. Те хората измислят техники за инвестиране в акции от 200 години, но очевидно някой с две години опит си мисли че може да измисли нещо по-добро

Коментар

• Равновесие, аз въобще не гледам на борсата като теб - какво значи да си пренасочваш портфейла на база новини? Това не е ли пълна малоумщина , подобно на това, че цената нямала значение

Перверзията идва от това, че когато има дъмпинг на цените на акции - държавата трябва да се намеси (примери Европа, САЩ - цял свят), Перверяита идва от това, че когато задължителното пенсионно осигурянване отчита година след година лошо управления и обезценка на активи - държавата пак трябва да се намеси (примери пак Европа, САЩ) и т.н. Перверзно , че когато има фонд за влошената демография - Сребърен фонд, и ликвидна криза във всяка една сфера в БГ - тези пари да гният в БНБ и да се обезценяват от инфлацията. Всичко това е перверзно, и няма как да ме убедиш, че това е реалността, която трябва да приемем - ти ако искаш приямай тази реалност - съответно печалби ако можеш

Нека всеки уважава парите си и разбира инвестирането по свой си начин, а?

Коментар

Working...
                                X