IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Айде честито ! - Дянков предлага до 10 % от Сребърния фонд в БГ акции !

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
      Интересното е колко спечели ТИ от това движение?!? Нищо, нали?
      Да, нищо.
      Много следиш моабета.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        Помисли и за причините да продават на тези нива:
        "Професионалисти",които управляват чужди пари и не им се търси сметка.
        "Доброто и прозрачно" управление на родната борса,поради което почти всички чужди инвеститори избягаха.
        Това за мен са главните, но не всички причини
        Възможно ли е да има "джентълменско споразумение" между онези гоЛемите инкасирали яки загуби последните години ? И подкрепени от гласовити анализатори /някои от които рекламиращи лубриканти и китайска електроника/
        Всъщност няма как - то няма картел нито при горивата нито при банките нито при храните ....ама хич. Но ако само си представим, че подобно невъзможно нещо се случи - кой би спечелил ?
        Не е препоръка, само си расъждавам
        *Относно начина на търговия станал повод за спор по-долу, ще приложа един цитат:
        "Опитите не се броят, важен е само резултатът." Дж.Б.Ш.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• http://www.investor.bg/sasht/337/a/d...rekord,130711/

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Ако се задържиш достатъчно дълго ще си промениш мисленето. Сега това което правиш ти се струва логично, скоро ще започне да ти се струва противоречиво, а след още малко повече време нелогично и дори вредно
            Успех с твоята стратегия и на мен с моята.
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              Не си струва да спорим - казах ти - аз не гледам пазар и поведението на участниците - гледам компанията и смятам. Няма смисъл да спорим - никога не бих бил инвеститор или спекулант от типа който ти демонстираш
              Ако се задържиш достатъчно дълго ще си промениш мисленето. Сега това което правиш ти се струва логично, скоро ще започне да ти се струва противоречиво, а след още малко повече време нелогично и дори вредно

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Бах маа му, за ден - 100 % от дъно до връх.
                После ми говорете, че не се печелело на БФБ.
                Интересното е колко спечели ТИ от това движение?!? Нищо, нали?

Коментар

Какви вероятности слагаш на това акцията да падне със съответно 10, 20, 30, 40, 50% за следващите три месеца или хайде 6 месеца. И съответно какви вероятности залагаш акцията да се качи с 30, 60, 90, 120 или 150%. Защото 3/1 ми изглежда поне на мен добро съотношение. Лично според мен вероятността да падне с до 30% е най-малкото равна на вероятността да се вдигне 60% и съответно доста по-висока от това да се вдигне с над 90%. Което за мен говори че от днешна гледна точка за следващите шест месеца, лично за мен, съотношението Риск/Доходност при Синергон не струват. Т.е. лично аз не бих влязъл там или ако имах бих излязъл.

Разбира се това е лично мнение базирано на моите субективни усещания и по никакъв начин не е препоръка за покупка или за продажба.
                  Не си струва да спорим - казах ти - аз не гледам пазар и поведението на участниците - гледам компанията и смятам. Няма смисъл да спорим - никога не бих бил инвеститор или спекулант от типа който ти демонстираш
                  There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Рисковете би трябвало да са отчетени в цената. Аз купуват когато това е налице - според моите пресмятания за риск и риск премия която си заслужава - но понеже ти търдиш, че цената на една акция е без значение , затова не разбираш кога риск премията е добра или не е добра - което си относително естествено, но трябва да се прави разлика и между желана риск премия и наглост - не може да очаваш риск премия примерно П/Б 0.02 да искаш да купиш - просто не е реално според мен, но всеки има право да изисква риск премия
                    Какви вероятности слагаш на това акцията да падне със съответно 10, 20, 30, 40, 50% за следващите три месеца или хайде 6 месеца. И съответно какви вероятности залагаш акцията да се качи с 30, 60, 90, 120 или 150%. Защото 3/1 ми изглежда поне на мен добро съотношение. Лично според мен вероятността да падне с до 30% е най-малкото равна на вероятността да се вдигне 60% и съответно доста по-висока от това да се вдигне с над 90%. Което за мен говори че от днешна гледна точка за следващите шест месеца, лично за мен, съотношението Риск/Доходност при Синергон не струват. Т.е. лично аз не бих влязъл там или ако имах бих излязъл.

Разбира се това е лично мнение базирано на моите субективни усещания и по никакъв начин не е препоръка за покупка или за продажба.

Коментар

Тази стратегия е подходяща ако купуваш дивидентни компании с голяма капитализация на развити пазари. Не виждам как това би могла да е подходяща стратегия за синергон или за другите български позиции, които твърдиш че ти харесват. Но ти си знаеш. Макар че според мен силно подценяваш рисковете.
                      Рисковете би трябвало да са отчетени в цената. Аз купуват когато това е налице - според моите пресмятания за риск и риск премия която си заслужава - но понеже ти търдиш, че цената на една акция е без значение , затова не разбираш кога риск премията е добра или не е добра - което си относително естествено, но трябва да се прави разлика и между желана риск премия и наглост - не може да очаваш риск премия примерно П/Б 0.02 да искаш да купиш - просто не е реално според мен, но всеки има право да изисква риск премия

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                        Пране! С омекотител!

Бах маа му, за ден - 100 % от дъно до връх.
                        После ми говорете, че не се печелело на БФБ.

Коментар

Доста по сериозно гледам аз на нещата. Няма как да имам твоята стратегия. Аз мисля с месеци къде да отворя позиция, с цел затваряне на тази позиция, когато се реализират дадени дългосрочни очаквания или не се опровергаят. Пазарът с неговият тренд или мнението на другите участници няма как да ме разубеди - единствено фундаменът на компанията ми е водещ, като много малко вярвам на някакви новини или тримесечни отчети - гледам отчетите на една компания за период от 5-10 г. назад и какви са перспективте за тях пак с поглед 5-10 г. Таргетът за реализация на очакванията ми е 1-2-3-4 години. Съвсем друга стратегия използвам аз.
                          Тази стратегия е подходяща ако купуваш дивидентни компании с голяма капитализация на развити пазари. Не виждам как това би могла да е подходяща стратегия за синергон или за другите български позиции, които твърдиш че ти харесват. Но ти си знаеш. Макар че според мен силно подценяваш рисковете.

Коментар

Аз си следвам моята стратегия, аз не съм длъжен да вадя резултати на 3 месеца, или на 6 месеца, както са институционалните инвеститори, но и няма да държа нещо с години само че да го чакам в един момент да ми излезе на печалба. От ихлбл не съм доволен и честно казано вече ги разкарах 2/3 от акциите ми там, просто защото не ме кефи как се движат. Все едно дали лмисля че са евтини или скъпи. От МСХ съм доволен, те ми се вписват в моята стратегия

Сега си прегледах моя оборот, ами само за първите 2 месеца на тази година имам покупки +продажби = целия ми портфейл в български акции. За 2011 са ми към 300% от портфейла.
                            Доста по сериозно гледам аз на нещата. Няма как да имам твоята стратегия. Аз мисля с месеци къде да отворя позиция, с цел затваряне на тази позиция, когато се реализират дадени дългосрочни очаквания или не се опровергаят. Пазарът с неговият тренд или мнението на другите участници няма как да ме разубеди - единствено фундаменът на компанията ми е водещ, като много малко вярвам на някакви новини или тримесечни отчети - гледам отчетите на една компания за период от 5-10 г. назад и какви са перспективте за тях пак с поглед 5-10 г. Таргетът за реализация на очакванията ми е 1-2-3-4 години. Съвсем друга стратегия използвам аз.

Коментар

• Що е маке, все е юнак
                              http://www.mse.org.mk/

Коментар

Според теб има ли и 1% на някой да му харесват реаултатите на БФБ след като е търгувал (използвайки каквито си искаш методи дето споменаваш от 200 г. опит) в тази перверзия БФБ? Не броим тези дето просто са продали по някои време и сега стоят само на кеш - това не е търговия, въпреки че е позиция.

Нима ти като купува ИХЛБЛ на 0.93 си доволен или че не продададе МЦХ на 7-8 лв. си доволен?
                                Аз си следвам моята стратегия, аз не съм длъжен да вадя резултати на 3 месеца, или на 6 месеца, както са институционалните инвеститори, но и няма да държа нещо с години само че да го чакам в един момент да ми излезе на печалба. От ихлбл не съм доволен и честно казано вече ги разкарах 2/3 от акциите ми там, просто защото не ме кефи как се движат. Все едно дали лмисля че са евтини или скъпи. От МСХ съм доволен, те ми се вписват в моята стратегия

Сега си прегледах моя оборот, ами само за първите 2 месеца на тази година имам покупки +продажби = целия ми портфейл в български акции. За 2011 са ми към 300% от портфейла.

Коментар

Working...
                                X