Айде честито ! - Дянков предлага до 10 % от Сребърния фонд в БГ акции !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеИнтересното е колко спечели ТИ от това движение?!? Нищо, нали?
Много следиш моабета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеПомисли и за причините да продават на тези нива:
"Професионалисти",които управляват чужди пари и не им се търси сметка.
"Доброто и прозрачно" управление на родната борса,поради което почти всички чужди инвеститори избягаха.
Това за мен са главните, но не всички причини
Всъщност няма как - то няма картел нито при горивата нито при банките нито при храните ....ама хич. Но ако само си представим, че подобно невъзможно нещо се случи - кой би спечелил ?
Не е препоръка, само си расъждавам
*Относно начина на търговия станал повод за спор по-долу, ще приложа един цитат:
"Опитите не се броят, важен е само резултатът." Дж.Б.Ш.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАко се задържиш достатъчно дълго ще си промениш мисленето. Сега това което правиш ти се струва логично, скоро ще започне да ти се струва противоречиво, а след още малко повече време нелогично и дори вредноThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеНе си струва да спорим - казах ти - аз не гледам пазар и поведението на участниците - гледам компанията и смятам. Няма смисъл да спорим - никога не бих бил инвеститор или спекулант от типа който ти демонстираш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Бах маа му, за ден - 100 % от дъно до връх.
После ми говорете, че не се печелело на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКакви вероятности слагаш на това акцията да падне със съответно 10, 20, 30, 40, 50% за следващите три месеца или хайде 6 месеца. И съответно какви вероятности залагаш акцията да се качи с 30, 60, 90, 120 или 150%. Защото 3/1 ми изглежда поне на мен добро съотношение. Лично според мен вероятността да падне с до 30% е най-малкото равна на вероятността да се вдигне 60% и съответно доста по-висока от това да се вдигне с над 90%. Което за мен говори че от днешна гледна точка за следващите шест месеца, лично за мен, съотношението Риск/Доходност при Синергон не струват. Т.е. лично аз не бих влязъл там или ако имах бих излязъл.
Разбира се това е лично мнение базирано на моите субективни усещания и по никакъв начин не е препоръка за покупка или за продажба.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеРисковете би трябвало да са отчетени в цената. Аз купуват когато това е налице - според моите пресмятания за риск и риск премия която си заслужава - но понеже ти търдиш, че цената на една акция е без значение , затова не разбираш кога риск премията е добра или не е добра - което си относително естествено, но трябва да се прави разлика и между желана риск премия и наглост - не може да очаваш риск премия примерно П/Б 0.02 да искаш да купиш - просто не е реално според мен, но всеки има право да изисква риск премия
Разбира се това е лично мнение базирано на моите субективни усещания и по никакъв начин не е препоръка за покупка или за продажба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТази стратегия е подходяща ако купуваш дивидентни компании с голяма капитализация на развити пазари. Не виждам как това би могла да е подходяща стратегия за синергон или за другите български позиции, които твърдиш че ти харесват. Но ти си знаеш. Макар че според мен силно подценяваш рисковете.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеПране! С омекотител!
Бах маа му, за ден - 100 % от дъно до връх.
После ми говорете, че не се печелело на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеДоста по сериозно гледам аз на нещата. Няма как да имам твоята стратегия. Аз мисля с месеци къде да отворя позиция, с цел затваряне на тази позиция, когато се реализират дадени дългосрочни очаквания или не се опровергаят. Пазарът с неговият тренд или мнението на другите участници няма как да ме разубеди - единствено фундаменът на компанията ми е водещ, като много малко вярвам на някакви новини или тримесечни отчети - гледам отчетите на една компания за период от 5-10 г. назад и какви са перспективте за тях пак с поглед 5-10 г. Таргетът за реализация на очакванията ми е 1-2-3-4 години. Съвсем друга стратегия използвам аз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз си следвам моята стратегия, аз не съм длъжен да вадя резултати на 3 месеца, или на 6 месеца, както са институционалните инвеститори, но и няма да държа нещо с години само че да го чакам в един момент да ми излезе на печалба. От ихлбл не съм доволен и честно казано вече ги разкарах 2/3 от акциите ми там, просто защото не ме кефи как се движат. Все едно дали лмисля че са евтини или скъпи. От МСХ съм доволен, те ми се вписват в моята стратегия
Сега си прегледах моя оборот, ами само за първите 2 месеца на тази година имам покупки +продажби = целия ми портфейл в български акции. За 2011 са ми към 300% от портфейла.There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеСпоред теб има ли и 1% на някой да му харесват реаултатите на БФБ след като е търгувал (използвайки каквито си искаш методи дето споменаваш от 200 г. опит) в тази перверзия БФБ? Не броим тези дето просто са продали по някои време и сега стоят само на кеш - това не е търговия, въпреки че е позиция.
Нима ти като купува ИХЛБЛ на 0.93 си доволен или че не продададе МЦХ на 7-8 лв. си доволен?
Сега си прегледах моя оборот, ами само за първите 2 месеца на тази година имам покупки +продажби = целия ми портфейл в български акции. За 2011 са ми към 300% от портфейла.
Коментар
Коментар