IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Здравей,
    Фен съм на идеята ти че годината ще е тежка и трябва да запазим кеша за по добри времена.В момента има наченки на корекция на Западният фронт. Според мен още е рано да се каже дали е самата корекция или мечи капан.....Но смятам че със свършването на корекцията там ще почне и качването на нашият пазар.....истинското качване. Като гледам пишещите не ги мисли ...повечето са на печеливши позиции в Адсицовете и затова се габаркат че ще купуват . Говоря за Ланд -Батя и Проди, Тони и Винс,Алонсо ,Олимпиец, Жеката в Еларг и Бреф и т.н. Другите мълчат и нямат кеш и затова има толкова малко сделки на борсата ......
    Та мисълта ми е че от началото на април може да се готвим за старт на купуването и на акции различни от Адсиц....
    Само размисли.....
    Монти...съгласен съм ...ама първо ЕЛАРГ трябва да стане 2лв нали така

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
      Мераклиите да осредняват ще имат възможността да се възползват от ситуацията.За мен това е пагубна стратегия.Още повече,че сме с 12 пункта над предполагаемото ниво на тестване.Другото е въпрос на време.
      Здравей,
      Фен съм на идеята ти че годината ще е тежка и трябва да запазим кеша за по добри времена.В момента има наченки на корекция на Западният фронт. Според мен още е рано да се каже дали е самата корекция или мечи капан.....Но смятам че със свършването на корекцията там ще почне и качването на нашият пазар.....истинското качване. Като гледам пишещите не ги мисли ...повечето са на печеливши позиции в Адсицовете и затова се габаркат че ще купуват . Говоря за Ланд -Батя и Проди, Тони и Винс,Алонсо ,Олимпиец, Жеката в Еларг и Бреф и т.н. Другите мълчат и нямат кеш и затова има толкова малко сделки на борсата ......
      Та мисълта ми е че от началото на април може да се готвим за старт на купуването и на акции различни от Адсиц....
      Само размисли.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Навън се случва дългоочакваната корекция.
        И нормално, солидно покачиха, сега ще върнат малко. Ама ние кво ще правим, като не сме качили нищо... може би пак това ще правим - нищо...
        Как какво ще правим - ще коригираме естествено. Винаги това правим с другите. Уж си стар кокал, а не си го забелязъл
        Не е препоръка
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Мераклиите да осредняват ще имат възможността да се възползват от ситуацията.За мен това е пагубна стратегия.Още повече,че сме с 12 пункта над предполагаемото ниво на тестване.Другото е въпрос на време.
          Присъединявам се, Още ще ни клати, генерале. (имам хартии, но и не само за това - не е препоръка )
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Гаки, не само мераклиите за осредняване - лично аз забелязвам, че вече се намирват и умни пари които, избират да излизат от кешови позиции и да отварят лека полека портфейли от акции - пак казвам това се предполага да са умните пари, които влизат на нива които предполагаемо може да се каже дъно или около дъно
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

И нормално, солидно покачиха, сега ще върнат малко. Ама ние кво ще правим, като не сме качили нищо... може би пак това ще правим - нищо...

Коментар

Лемън пукна, ние не!

Коментар

• Навън се случва дългоочакваната корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                    И на кого ще разчитат сега големите, за да вдигнат цените. На тези, които клатиха 4 години ли?
                    Не знам на кого, не на мен - аз съм в играта само на тези нива, на по-високи съм пас, а на нива от 2005-2006 бих продал. На тези или по-ниски ако има, си усреднявам, както правят и големите.
                    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• И на кого ще разчитат сега големите, за да вдигнат цените. На тези, които клатиха 4 години ли?
                      Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                      Пак бъркаш Гаки - не виждаш ли каква е играта в момента - нарочно се натискаха ценита надолу за да може големите да си усреднят позициите от 2006-2007 - и по всичко личи ще успят да направят това с излизащите чужди играчи и някои дребни които също се лъжат да продават

Когато ПФ и ДФ си направят добро усредняване, гледайте какво рали ни чака

Та усредняване му е майката за излизане от загубите - ако някой все пак иска да излезе на плюс някой ден

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Aха, добри са, инвестират, развиват се динамично, нямат дълг.
                        Доста подценени в момента, реалната цена е по 2.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...vruari,131195/

Коментар

• Днес да подобрим рекорда!

http://www.investor.bg/novini-i-anal...sdelka,131138/

Коментар

• .
                              Първоначално изпратено от http://www.infostock.bg/infostock/control/news/details/34150
                              Чакат 90 млн. за 33% от Е.ОН
                              06 Март 2012 08:58

Около 90 млн. лв. се очаква да спечели държавата от продажбата на дела си в компанията Е.ОН, която доставя електричество в Североизточна България. Това разкриха за в. Стандарт източници, близки до бъдещото публично предлагане на държавния дял в размер на 33% от Е.ОН чрез Българската фондова борса.

През декември миналата година държавата пласира 33% от друго електроразпределително дружество - ЕВН. Акциите бяха изкупени от мажоритарния собственик срещу 93 млн. лв., като така ЕВН придоби пълен контрол над дружеството. Тогавашната минимална справедлива цена, която заложи Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, беше 78.5 млн. лв. Това означава, че вероятно минималната справедлива цена за Е.ОН ще бъде подобна.

Очаква се листването на борсата на Е.ОН да стане през пролетта на тази година. Основната причина за забавянето на процедурата е продажбата на дружеството от страна на бившите немски собственици на чешката компания Енерго-Про. На 19 януари придобиването беше разрешено и от антимонополното ведомство, като сега се изчаква да мине общото събрание на акционерите, за да може приватизационният процес да пристъпи към реализация.
                              Първоначално изпратено от http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/tyrgovi-predlojeniia-za-evn-drujestvata-shte-bydat-registrirani-na-4-i-7-iuni,131150/
                              Търгови предложения за ЕВН дружествата ще бъдат регистрирани на 4 и 7 юни
                              EVN AG притежава по 99,9% от капитала на двете дружества, които в края на 2011 г. бяха листвани на БФБ-София
                              Препоръчай (5) (EV6 / EV6) (1EV / 1EV)

Австрийската EVN AG е уведомила акционерите в ЕВН България Електроразпределение АД и ЕВН България Електроснабдяване АД, че ще отправи търгови предложения за отписването им като публични дружества, гласи уведомление, публикувано от Капитал Daily на 2 март 2012 г.

Търговото предложение за ЕВН България Електроразпределение АД ще бъде регистрирано в Комисията за финансов надзор на 7 юни 2012 г., а за ЕВН България Електроснабдяване АД то ще бъде регистрирано в надзорния орган на 4 юни 2012 г.

EVN AG държи 99,91% от капитала на ЕВН България Електроразпределение АД, или 156 255 акции, се казва в уведомлението. Делът в ЕВН България Електроснабдяване АД е 99,92%, или 188 047 акции.

Извън мажоритаря са само 145 акции на ЕВН България Електроразпределение АД и 153 акции на ЕВН България Електроснабдяване АД.

Двете дружества направиха борсовият си дебют в края на 2011 г., като държавата приватизира по 33% от капитала им срещу под 100 млн. лв.

Средната цена за акция на ЕВН България Електроразпределение АД бе 1 632,56 лв., а за средната цена за акция на ЕВН България Електроснабдяване АД бе 156,60 лв.

Впоследствие борсовите им цени се повишиха рязко и последните цени с акциите им са съответно нива от 2 500 лв. и 200 лв. за брой.

В първия ден на приватизацията (21 декември 2012 г. ) делът на EVN AG в ЕВН България Електроснабдяване АД бе увеличен до 99,73%, а този в ЕВН България Електроразпределение АД достигна 97,75%.

Явно впоследствие мажоритарният собствени е закупувал още акции, за да се достигне до дяловете от съответно 99,92% и 99,91%, както показва уведомлението от 2 март 2012 г.

Коментар

В началото на януари си поставих за цел през тази календарна година да не гоня печалба,а да съхраня капитала си,присъствайки на борсата.Силно се съмнявам,че ще успея.И ще следвам основното правило - никакво вкарване на свежи пари,при никакви обстоятелства.Спазването му ме предпази от сериозни загуби в последните години.А т.н. "осредняващи" потънаха в небитието.Амин!
                                Август, генерале, месец август, ако не ни мине котка пътя. Но вероятността да мине e сериозна

Коментар

Working...
                                X