Първоначално изпратено от M5
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеДнес ще поставим нови анти рекорди. Творим история в момента. И това се случва при следните условия;
1. Реално нямахме такъв балон в кредитирането и неджижимите имоти както околните страни преди кризата (освен ваканционните) (напр.в Румъния)
2. Нямаме голям дълг
3. Имаме най-ниските данъци
4. Имаме най- ниските заплати
5. Реално не бяхме влезли като макроданни в криза до 2009.
Кой е виновен за състоянието в момента:
1. Ловия човешки материал ?
2. Провежданата политика ?
3. Световната криза, за която забравиха вече почти навякъде а в България това е темата на деня?
Лесно може да се види че загубите от върха до днешен момент за различни български компании са доста различни. И тези с спадовете от 90+ процента, просто са били най-надути преди.
А като има такива брутални балони, в които и даже тези дето ги надуваха очевидно не са вярвали, съвсем нормално губиш доверието на инвеститори и на спекуланти. Много ми е интересно как се връща доверие когато са препоръчвали за покупки - макар и в голямата си част не публично - на боклуци, които не стават за нищо.
И сега много ми се струва че чакат да се върнат пак тези врремена. Ами няма да се върнат. Предпазливостта и страха вече са влезли на пазара и това което става след това е нормалното за всеки пазар. Големите пари стават предпазливи, не гонят балони, а търсят поне някаква относителна сигурност. Тези п/е та от по 50 и нагоре няма да ги има повече. Поне в следващите 10 че и 20 години. Пазара ни иначе се движи съвсем нормално за муден и нисколиквиден. Но е муден и нисколиквиден отчасти и защото спекулантите на него са мудни и нисколиквидни.Така че си отразява действителността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеGenerale, няма го Кашпировски. Фалирало ли е, горкото ?! Ако Кашпировски е във вечните ловни полета - май имаме "маркер"-спад
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеБабай,не се занасяй с мен.Не съм беден човек и имам акции,но отклоняване на парични потоци към борсата не бих направил.И за това благодаря на zhoro,който излезе достатъчно прозорлив да се оттегли от борсата.Колкото до Oli,поканил съм го,ако се отзове,ще види нещата със собствените си очи.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеДнес ще поставим нови анти рекорди. Творим история в момента. И това се случва при следните условия;
1. Реално нямахме такъв балон в кредитирането и неджижимите имоти както околните страни преди кризата (освен ваканционните) (напр.в Румъния)
2. Нямаме голям дълг
Кой според вас е виновен за състоянието в момента?
3. Световната криза, за която забравиха вече почти навякъде а в България това е темата на деня?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Днес ще поставим нови анти рекорди. Творим история в момента. И това се случва при следните условия;
2. Нямаме голям дълг
Кой според вас е виновен за състоянието в момента?
3. Световната криза, за която забравиха вече почти навякъде а в България това е темата на деня?Last edited by desperado; 07.03.2012, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеГаки ,това,че са ти отънели джобовете не е порок,но не слагай всички под един знаменател.Пари има много в тази държава(Питай Олимпиец )Само той има толкова познати ,които без проблем да изкарат 100мил и да купят земята на ЕЛАРГ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеМи наистина е добра за акционерите на КОРП....
Малкия момент е, че дружеството не е какво да е, а държавно.
Т.е. пореден подарък по направление.
Все повече се замислям наистина какво би станало би рязка промяна на политическата сцена.
Препоръки нямам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеМонти...съгласен съм ...ама първо ЕЛАРГ трябва да стане 2лв нали така
не искам да те обиждам аама защо разсъждаваш като 7 годишен .....
Еларга тръгна от 70 и нещо ст аз се влючих в интервала между 95-лефче.....
Нормален човек може да си направи сметката че нее необходимо да стане 2 лв и да се извади кеш с 25 % печалба.....както правят някой в момента . При бичи пазар немаше да има и един да продава еларгата на 1,25 лв и то сега с дивидента ....нито един...Но няма нито една позиция която да е на такъв кяр на инвеститорчетата
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеУмните пари у нас са само теория,мит.Същото се отнася и за "умните" управници.Никой не смята нищо да купува,освен скаталите се в ляво дребни спекуланти.И един новосъздаден ИП,имитиращ дейност.Разбира се,осредняващите ги чакат тежки моменти.Но от осредняване никой не е харосал,А и за осредняване трябва прогресия.А с тия отънели джобове,за кое по-напред.С други думи,някой ще припознае ген.Али за пореден път.Както казва lalka:"Ще има обърнати хастари".
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеГаки, не само мераклиите за осредняване - лично аз забелязвам, че вече се намирват и умни пари които, избират да излизат от кешови позиции и да отварят лека полека портфейли от акции - пак казвам това се предполага да са умните пари, които влизат на нива които предполагаемо може да се каже дъно или около дъно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКаква чудесна новина!
Коментар
-
Каква чудесна новина!
"Булгаргаз" ще получи 60 млн. лв. заем от Корпоративна търговска банка (КТБ), за да заплати част от доставките на руски газ, пише "Труд".
Оскъпяването на кредита е 5,7 млн. лв. и в него са включени лихвите за периода, обясниха още от газовото дружество. Към края на третото тримесечие на миналата година компанията държеше в банката на Цветан Василев 72 млн. долара под формата на депозит.
Коментар
Коментар