IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
    Дадена компания дава дивидент 0.07лв. Ако купиш акцията на 1.40лв доходността ти е 5%, но като падне и я купиш на 0.70лв, доходността ти е 10%. Това имам предвид, 5 е повече от 10. Просто трябва хората да продължат да ядат, а аз вярвам в това, нищо че нямам 5000 поста
    А ако на компанията и падне печалбата, как взимаш такъв дивидент ?!

Освен това за 10% на година струва ли си такъв риск ??? Лихвата в банката е 6.5%, златото се качи доста последните години средно над 15%.

Акциите са рисков актив и ако не носят висок доход, е достатъчно веднъж, само веднъж да ги загубиш и всичките ти печалби ще отидат по дяволите.

Пък и БФБ, според мен е бутафория, това не е истинска борса.......... иначе изобщо нямаше да листват компании в стотинки и в хилядни от стотинката .
    Last edited by Xman1; 21.09.2011, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от d0sadnik Разгледай мнение
      Тоя дивидент нещо какво, държавата ли ти гарантира , че ще го вземеш или нема да те ушият и с него И хубаво ще вземеш 7ст дивидент, тъкмо да си окъсиш загубата , после като требва да ги продаваш от 70ст на 10 !

Ма ти си неспасяем случай, какво ли се хабим да ти обясняваме
      Гарантира ми го закона за АДСИЦите и нуждите на човечеството от храни, суровини и т.н., което за мен е повече от гаранцията дори на нашата държава, да не говорим за другите. Отделно от това всеки фонд притежава активи под формата на земя, която все си мисля, е по-ценна от активите на която и да е банка. Гледате заеми/активи

Коментар

Дадена компания дава дивидент 0.07лв. Ако купиш акцията на 1.40лв доходността ти е 5%, но като падне и я купиш на 0.70лв, доходността ти е 10%. Това имам предвид, 5 е повече от 10. Просто трябва хората да продължат да ядат, а аз вярвам в това, нищо че нямам 5000 поста
        Тоя дивидент нещо какво, държавата ли ти гарантира , че ще го вземеш или нема да те ушият и с него И хубаво ще вземеш 7ст дивидент, тъкмо да си окъсиш загубата , после като требва да ги продаваш от 70ст на 10 !

Ма ти си неспасяем случай, какво ли се хабим да ти обясняваме

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          На БФБ нали не можеше да се продава на късо?! Как по точно печелиш, когато акциите падат ?!

Разчиташ на това, че в края на годината ще са по скъпи......... а продаваш ли ги изобщо някога.... т.е. прибираш ли печалба ?!
          Купувам и продавам и специално при АДСИЦите само на печалба, но за това трябва търпение и следене на поръчки, аукциони и т.н. Ако не се получи прибирам печалба от дивидента, който е по-голям от депозит и оставам дългосрочен. При падане на цената при други компании допълвам 1-2 пъти и накрая се случва и на загуба да продавам.
          Last edited by първи стъпки; 21.09.2011, 18:36.

Коментар

На БФБ нали не можеше да се продава на късо?! Как по точно печелиш, когато акциите падат ?!
            Last edited by първи стъпки; 21.09.2011, 18:37.

Коментар

• Нищо ново на бфб-то, отново е пълно с мазохисти... Колкото повече пада цената на акциите, които съм купил толкова по-добре. Колкото повече пари губя толкова по ми е кеф... Колкото по-зле толкова по-добре... Все версии на тази тема.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Хубаво си сложил за Брефа, а когато говоря добре за АДСИЦите имам предвид годишна доходност съпоставена с такава от депозит, не седмична или месечна. Общо от АДСИЦите и други 1-2 компании продължавам да твърдя, че доходността е по-голяма от тази на депозит. Аз не искам да продавам, мене ме интересува колко%прибирам на година и колкото повече пада една акция, толкова доходността ми се вдига. Нека пада, и в това има позитивни последствия - допълвам си смело от време на време и % на година рипа, рипа ....
                Искам и да ви напомня, че темата е БФБ, не Дакс, Дау и т.н.

Разчиташ на това, че в края на годината ще са по скъпи......... а продаваш ли ги изобщо някога.... т.е. прибираш ли печалба ?!
                Last edited by Xman1; 21.09.2011, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Е как къде.... Уплашихме го за БРЕФ и трябваше да сложа някоя хиледарка на 55+ стинки че отиде коню в реката....
                  Равновесие я кажи защо трябва да купувам на 94 когато може и на 75 ст и кажи дали чичко Алианц ще играе в НИКА ,ЕМКА и ИХБГ ,БРЕФ и Стара планина....... ,след няколко дни.
                  този път може да пропусне...
                  Хубаво си сложил за Брефа, а когато говоря добре за АДСИЦите имам предвид годишна доходност съпоставена с такава от депозит, не седмична или месечна. Общо от АДСИЦите и други 1-2 компании продължавам да твърдя, че доходността е по-голяма от тази на депозит. Аз не искам да продавам, мене ме интересува колко % прибирам на година и колкото повече пада една акция /дори при еднакви финансови резултати на компанията, а те постоянно растат между другото/, толкова доходността ми се вдига. Нека пада, и в това има позитивни последствия - допълвам си смело от време на време и % на година рипа, рипа ....
                  Искам и да ви напомня, че темата е БФБ, не Дакс, Дау и т.н.
                  Last edited by първи стъпки; 21.09.2011, 18:25.

Коментар

Нещо ми направи интересно впечатление на БФБ, много от акциите са на цена под 1лв, такива акции не трябва ли да се делистват от борсата, след определено време?! При NASDAQ има такова ограничение от 1$, след което пращат предупреждение и ако компанията не изпълни изискването, се делиства от индекса. Тук при БФБ, защо го няма това правило......... и изобщо има ли някакво правило, може ли компанията да струва 1ст. ?!
                    То скоро БНБ ще почне да сече монети с номинал 1/10 стотинка, че да могат да си търгуват "трейдърите" на БФБ
                    клониран досадник

Коментар

• Нещо ми направи интересно впечатление на БФБ, много от акциите са на цена под 1лв, такива акции не трябва ли да се делистват от борсата, след определено време?! При NASDAQ има такова ограничение от 1$, след което пращат предупреждение и ако компанията не изпълни изискването, се делиства от индекса. Тук при БФБ, защо го няма това правило......... и изобщо има ли някакво правило, може ли компанията да струва 1ст. ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        Е, сега вече не се баламосваме.

Може и да пием по едно някога.

Някога, но не сега.
                        Не могат да ме разберат. Купувам Х акции на Х цена ако пазара е благосклонен към мене реализирам Х печалба евро и продавайки надавам вик ...печалба Х евро .
                        Ако съм на загуба примерно 1000 евро продавайки, няма да чуете вик загуба Х евра...нали? На месец имам между осем и десет покупки и продажби!
                        Пазара е мечешки и виковете намаляват ....но надеждата крепи човека..
                        Така че когато си печеля ,печеля и мога да го докажа а когато губя никой не разбира и затова имам тези 20 % загуба и то главно от МАН който от 90 евро паднаха на 50 и нещо,сега 60 евро . Комерса ми е даже на плюс или малък минус защото я продавам когато и две евро направя печалба а МАН ги забравих и мислех че Голфовете ще ги купуват пак на 90 и нещо евро .

Коментар

....... Да на ДАХ съм близо 20 % на загуба ........
                          Е, сега вече не се баламосваме.

Може и да пием по едно някога.

Някога, но не сега.

Коментар

Чакай сега банковите и автомобилните акции се качиха с над 50 % през 2010/ 2011 като Фолсваген с над 100 % имам покупки на 65 евро....Продавал съм Дойче банк на 58 евро и Комерса на 7 евро....така че като се качват, се качват.
                            Сега падат и аз след като плаках един песец за Мартин че ни е прецакал на 4,15 през пролетта смених стратегията.....Продавам и купувах ако може всеки ден с малка печалба или загуба без левъридж...ако изпусна нишката чакам следващото качване и като забуксува излизам. Сега е забуксувала но чака ФЕД довечера.
                            Докато ИХБГ беше 2 лв та падането е над 65% сега какво трябваше да направя като теб ли да изчислявам средната ти над 1,6 лева....
                            средната ми е 1,096 ще ти я кажа направо

А що се отнася до това кое колко било скочило това няма значение. Всички които сме дълги в европейски акции в момента реализираме загуби. Ако някой е на плюс за последните два месеца значи просто е късметлия. Не ти разбирам логиката защо трябва да се правиш на великия спекулант че печелиш когато всъщност губиш след като при падащ пазар, дългите просто губим. Ами приеми го, никой не е безгрешен. Ако това че губиш в Германия ти носи някакво успокоение ОК успокоявай се, всеки си намира собствени начини да постига спокойствие, но е леко тъпо това да става като плюеш по позициите на другите. Щото де да знаеш. Като вземат дългите да печелят ти може и да спечелиш от комерца 200-300%, но аз може да спечеля от ихлб и 10 -15 пъти. Аз си знам какви рискове поемам, и мога да те уверя че ни бих ги приемал ако съответната печалба от тези рискове не ги надвишава поне 5 пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                              Извинявай, но с всичко, което си описал досега може да си само на загуба, дори и като включим в сметките "способността" ти от време на време да си купуваш утрешния вестник.

И, да, дори ФМ губи пари от инфлацията, пък какво остава за останалите като мен.

P.S.
                              Благодаря за поканата, но не виждам смисъл да пием каквото и да било, ако ще се баламосваме.
                              За мен всяка операция е отделна и като излезна почвам наново. Да на ДАХ съм близо 20 % на загуба а на БФБ 10 % напред /както казва равновесие ако участваш в игрите на детската градина не можеш да загубиш много/,но годината не е свършила а и чакам новогодишно банково рали при К3 ...А иначе ИП има операциите три години назад в платформата и ще се види положението ...
                              Но както искаш !

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ей за това не ти вярвам, при тренд надолу с подобна стратегия, която постоянно казваш че следваш ти ще реализираш в средносрочен план по-сериозни загуби отколкото при самото бай енд холд. Що не си сметнеш колко точно си загубил от германски акции за последната една година - след това виш колко е паднал софикс и ако си направил по-голяма загуба - в което аз лично не се съмнявам - просто се спри.

Супер тъпо изглежда при положение че си поне 30% надолу върху целия си портфейл от германски акции, а от някой загубата ти най-вероятно е и по над 50-60% да приказваш колко е зле на БФБ щото една позиция била паднала с 30 %
                                Чакай сега банковите и автомобилните акции се качиха с над 50 % през 2010/ 2011 като Фолсваген с над 100 % имам покупки на 65 евро....Продавал съм Дойче банк на 58 евро и Комерса на 7 евро....така че като се качват, се качват.
                                Сега падат и аз след като плаках един песец за Мартин че ни е прецакал на 4,15 през пролетта смених стратегията.....Продавам и купувах ако може всеки ден с малка печалба или загуба без левъридж...ако изпусна нишката чакам следващото качване и като забуксува излизам. Сега е забуксувала но чака ФЕД довечера.
                                Докато ИХБГ беше 2 лв та падането е над 65% сега какво трябваше да направя като теб ли да изчислявам средната ти над 1,6 лева....

Коментар

Working...
                                X