IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    А нещо по същество да кажеш. Знам че можеш да се заяждаш - то за това не се иска никакъв особен багаж
    Какво по-съществено искаш да ти кажа. Казах го съвсем ясно и съществено Енергони - вън !!
    Обичам да се изразявам кратко и ясно - не искам да словоблудствам като теб, флудейки форума с боза, правейки са на великия лигав инвеститор от бфб.
    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
      Изобщо не съм от децата, ами ме дразнят детинските ти тъпотии, които пробутваш на децата.
      А нещо по същество да кажеш. Знам че можеш да се заяждаш - то за това не се иска никакъв особен багаж

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
        Мениджерите обикновено имат негативно отношение към оплакванията, макар че това всъщност е обратната им връзка с пазара им и лоялните им клиенти и фенове. Нищо не е лошо или добро само по себе си, а става такова в зависимост от контекста в който е поставено. Спадът на търговията на БФБ от тази гледна точна не е нито лош нито добър. Но в контекста на една очаквана активна търговия е вече лошо място за тези които търсят дневни движения с обем. Добро място е за тези които търсят дивиденска доходност, защото ще имат все по малка конкуренция от купувачи. Добро е и за управляващи много малко пари и разполагащи с малко време да наблюдават пазара. Тъй като движенията са много бавни, един поглед в почивните дни на седмична или дневна вероятно е достатъчен. Добро място е и за афиширане на цени на силно надценени активи.
        За всеки влак си има пътници - проблемът на този е че все още е пълен с пътници за друг пазар. Докато те не слязат и не се заменят с нови които новата игра им харесва ще се наложи да се четат оплаквания - но за това нещо също си има решение и то успешно се прилага и от БФБ и КФН. Игнорирането на проблем не го решава,но пък прави живота доста спокоен докато не те настигнат последствията...
        Всеки има негативно мнение към мрънкащите. А пазара ни е муден точно защото голяма част и от инвеститорите и от спекулантите са в някакви перверзно-любовни връзки с акциите си. Ако човек е приел че пазара отразява вярно нещата от е съвсем нормално да се търгува активно. Ако обаче живее в делюзия, ако вярва че реалността не е това което е, а нещо минало отдавна или нещо което още не се случило. Ами тогава ще продължава да си стои влюбен в боклуците, ще си ги цунка всяка вечер и ще се надява че от жаби ще вземат да се превърнат в принцеси.

Коментар

Очевидно и ти си от децата, защото 90% от тези които са били на пазара през 2007, още си мечтаят за нея.

А иначе за неадекватните ти включвания мисля че няма смисъл да се изказвам. Очевидно че доста неща ти липсват и в образованието и във възпитанието.
          Изобщо не съм от децата, ами ме дразнят детинските ти тъпотии, които пробутваш на децата.
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Ей ви друга оптимистична нотка - отива Найденов в Катар, Дянков седи да вицепремиерства тук, че и Цветанов засилен. Кой ще ни купува дълга?
            Сега катарския "сребърен" фонд като излезе да купува акции на БФБ, за да закрепи българо-катарската дружба ще видим отдавна забравени върхове

Коментар

• Ей ви друга оптимистична нотка - отива Найденов в Катар, Дянков седи да вицепремиерства тук, че и Цветанов засилен. Кой ще ни купува дълга?

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                Абе льоьльо, как какво от това, че енергони са в индекс - ами утре ще се пенсионираш и ще ти кажат, че нямаш пенсия, щото енергони с капитализация по-голяма от сребърния фонд видиш ли, ей така ненадейно взело, че се скапало. Ай сиктир от дървените ти теории.
                Енергони - вън от индексите - като начало, е решение. Ако е вън от борсата - още по-добре
                И спри да флудиш темите с тъпотии за 2007 - вече и децата са разбрали, че такова нещо като 2007 отдавна няма. Някои не го и помнят.
                Очевидно и ти си от децата, защото 90% от тези които са били на пазара през 2007, още си мечтаят за нея.

А иначе за неадекватните ти включвания мисля че няма смисъл да се изказвам. Очевидно че доста неща ти липсват и в образованието и във възпитанието.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Не може КФН управлявана партиен функционер да допусне Енергони до БФБ, а БФБ да я пробутва полека в индексите...това безумие трябва да спре иначе БФБ ще стане място за схеми и налгасени сделки...Утре ще пуснат сребърния фонд да пазари на база индекси и ще се напълни с енергони, меком, сила и тн 'качествени' продукти.

Ти мани другото, ама лека-полека накрая май точно това ще си стане.
                  Пенсиите ще си купят по едно патентче и накрая супата е готова за духане.

Коментар

Ок имаме енергони на борсата - и какво от това.
                    Аз акции от енергони никога няма да имам. Ок някакви публични компании използват кухи схеми за да си правят счетоводните врътки. И какво от това - аз лично акции и от тези компании няма никога да имам. Мен ме интересува аз какво правя.

Абе льольо, как какво от това, че енергони са в индекс - ами утре ще се пенсионираш и ще ти кажат, че нямаш пенсия, щото енергони с капитализация по-голяма от сребърния фонд видиш ли, ей така ненадейно взело, че се скапало. Ай сиктир от дървените ти теории.
                    Енергони - вън от индексите - като начало, е решение. Ако е вън от борсата - още по-добре
                    И спри да флудиш темите с тъпотии за 2007 - вече и децата са разбрали, че такова нещо като 2007 отдавна няма. Някои не го и помнят.
                    Last edited by shokova terapia; 13.03.2012, 11:40.
                    Не е препоръка

Коментар

• Мениджерите обикновено имат негативно отношение към оплакванията, макар че това всъщност е обратната им връзка с пазара им и лоялните им клиенти и фенове. Нищо не е лошо или добро само по себе си, а става такова в зависимост от контекста в който е поставено. Спадът на търговията на БФБ от тази гледна точна не е нито лош нито добър. Но в контекста на една очаквана активна търговия е вече лошо място за тези които търсят дневни движения с обем. Добро място е за тези които търсят дивиденска доходност, защото ще имат все по малка конкуренция от купувачи. Добро е и за управляващи много малко пари и разполагащи с малко време да наблюдават пазара. Тъй като движенията са много бавни, един поглед в почивните дни на седмична или дневна вероятно е достатъчен. Добро място е и за афиширане на цени на силно надценени активи.
                      За всеки влак си има пътници - проблемът на този е че все още е пълен с пътници за друг пазар. Докато те не слязат и не се заменят с нови които новата игра им харесва ще се наложи да се четат оплаквания - но за това нещо също си има решение и то успешно се прилага и от БФБ и КФН. Игнорирането на проблем не го решава,но пък прави живота доста спокоен докато не те настигнат последствията...
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Фонд мениджърите са наясно знам...то и ние 'спекулантите' сме наясно и отдавна си пеем за КФН, Депозитаря и БФБ... просто сега това излиза на преден план щото няма друго нищо...

успех

ПП в момента нямам много позиции на БФБ (точно 3) и там съм наясно, че съм дългосрочно дълъг, но тъпото е, че с тази шапка от писарушки се чуствам демотивиран да вкарам и 1000 лв нови на БФБ.
                        Аз може да имам малко странно виждане за това, но не виждам какво може да направи ръководството на БФБ. За КФН може да затегне доста повече мажоритарите, но пък ако презатегне нещата и може съвсем никоя компания да не остане.

Нашата борса е капиталов пазар - колкото и да е несъвършена - и като на всеки друг капиталов пазар основния коректив на нея са инвеститорите и спекулантите. Като има хора които да купуват или продават някакви боклуци ами ще има и хора, които да губят от боклуци. Ок имаме енергони на борсата - и какво от това. Аз акции от енергони никога няма да имам. Ок някакви публични компании използват кухи схеми за да си правят счетоводните врътки. И какво от това - аз лично акции и от тези компании няма никога да имам. Мен ме интересува аз какво правя.

Далеч съм от идеята че хората са идеални още някъде в тинейджърските ми години съм схванал това. И за това и не действам така все едно че хората са идеални. Ако някой вярва в Дядо Мраз, който ще му дава подаръци не мисля че мястото му е на борсата. Или поне няма да е за дълго. А вярата че 2007 ще се повтори скоро е точно това. Да стиска някой нещо струващо левче с идеята че това нещо се е търгувало на 15 лева и че пак ще ги стигне е нелепо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                          Че тя отдавна е станала такова място. Просто някои оптимисти сега го разбират.
                          Фонд мениджърите са наясно знам...то и ние 'спекулантите' сме наясно и отдавна си пеем за КФН, Депозитаря и БФБ... просто сега това излиза на преден план щото няма друго нищо...

успех

ПП в момента нямам много позиции на БФБ (точно 3) и там съм наясно, че съм дългосрочно дълъг, но тъпото е, че с тази шапка от писарушки се чуствам демотивиран да вкарам и 1000 лв нови на БФБ.
                          Last edited by mpy_yordanov; 13.03.2012, 10:54.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не може КФН управлявана партиен функционер да допусне Енергони до БФБ, а БФБ да я пробутва полека в индексите...това безумие трябва да спре иначе БФБ ще стане място за схеми и налгасени сделки......
                            Що си дръжите главите заровени в пясъка като Щрауси. Това дето го предричаш, че ще стане, отдавна се е случило

Коментар

това безумие трябва да спре иначе БФБ ще стане място за схеми и налгасени сделки...
                              Че тя отдавна е станала такова място. Просто някои оптимисти сега го разбират.

Коментар

Не търся изкупителна жертва...затова и подчертах 2 пъти, че цените не са проблем. Проблемът е, че всичко в БГ се случва бавно и мудно и непрофесионализма се шири като почнем от БФБ и стигнем до ИП,ПФ и УД! За разлика от ИП,ПФ и УД, които са си частни дружества и не можем да имаме претенции към тях..към БФБ,КФН и Депозитара можем да имаме основателни претенции защото са държавни и в този ред на мисли отчасти и наши.

Не може КФН управлявана партиен функционер да допусне Енергони до БФБ, а БФБ да я пробутва полека в индексите...това безумие трябва да спре иначе БФБ ще стане място за схеми и налгасени сделки...Утре ще пуснат сребърния фонд да пазари на база индекси и ще се напълни с енергони, меком, сила и тн 'качествени' продукти.

Ако приемем че БФБ е нещо като МОЛ за акции то управлението на този мол ако има и какпа акъл ще се стреми да отсее боклуците (Защо не и делистне) за сметка на малкото останали що коде читави и коректни дружества.
                                Да прав си, но отново не разбирам как това помага. Мен лично слабо ме интересува как се развива БФБ. Ако се развива стоя на нея - като не се развива се махам от нея. След като все още имам български акции, макар и все по-малко през годините, значи очевидно смятам че имам причина да ги държа.

Но да държа нещо само защото на хънда мънда нейде в далечната история се е търгувало на не знам си колко, и сега да чакам още N на брой години защото евентуално това нещо пак може и да вземе да се търгува на толкова - ами за мен това е идиотски довод.

Коментар

Working...
                                X