IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
    Липсата на кеш не обяснява защо Тотото е с рекордни 139 млн. приходи за 2011 година. Да не би фишът да е добра инвестиция - не е, но в очите на тото спекулантите има потенциал за печалба. Ако махнем договорените регистрационни сделки от оборота на БФБ вероятно чистата търговия е по малка от оборота на Тотото.
    Преди време си бях правил труда да сметна в колко дни от годината индексите правят колебание което да позволява на спекулантите да направят дневна печалба без да ползват лост. Свиването на пазара беше в процес на развитие, но дори в средата на 2010 се виждаше, че има само десетина дни в годината в които това може да се направи.
    Като ги намалим на половина, защото при нас може да се печели само нагоре, се получава че в 1-2 % от всички търговски сесии на БФБ може да се спечели от познаване на вътрешно дневен тренд. Това е причината пазара да се свива непрекъснато - има предостатъчно други финансови пазари, които позволяват ежедневно да се участва в някакво печелившо движение
    Наличието на финансов лост променя размера на минималното пазарно колебание в което има смисъл да се участва от гледна точна на спекуланта.
    Добро сравнение с Тотото - защи и БФБ се превърна в един вид Тото - това е тъжното - понеже няма институционални инветитори които разбират от инвестиране и цени на акции - когато цената на една акция се движи като Хима от 18 лв. до 1.30 лв. - това си е чисто тото - би трябвало да се движи в доста по тесни граници примерно от 4 до 9 лв., но това само институционалните инвеститори биха могли да регулират и би трябвало да регулират
    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      И още нещо за кеша в банките. Вчера един банкер на клон ми подхвърли че лихвите са ни много удобни за гърци и за останалите европейци.....Така че това със спестяването да не излезе балон....
      Много добра точка - депозитите в БГ са на може би рекордни нива сравнени с тези в Европа - не е трудно да се предположи - че това не може да продължи безкрай и че е към края си
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Липсата на кеш не обяснява защо Тотото е с рекордни 139 млн. приходи за 2011 година. Да не би фишът да е добра инвестиция - не е, но в очите на тото спекулантите има потенциал за печалба. Ако махнем договорените регистрационни сделки от оборота на БФБ вероятно чистата търговия е по малка от оборота на Тотото.
        Преди време си бях правил труда да сметна в колко дни от годината индексите правят колебание което да позволява на спекулантите да направят дневна печалба без да ползват лост. Свиването на пазара беше в процес на развитие, но дори в средата на 2010 се виждаше, че има само десетина дни в годината в които това може да се направи.
        Като ги намалим на половина, защото при нас може да се печели само нагоре, се получава че в 1-2 % от всички търговски сесии на БФБ може да се спечели от познаване на вътрешно дневен тренд. Това е причината пазара да се свива непрекъснато - има предостатъчно други финансови пазари, които позволяват ежедневно да се участва в някакво печелившо движение
        Наличието на финансов лост променя размера на минималното пазарно колебание в което има смисъл да се участва от гледна точна на спекуланта.
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          И още нещо за кеша в банките. Вчера един банкер на клон ми подхвърли че лихвите са ни много удобни за гърци и за останалите европейци.....Така че това със спестяването да не излезе балон....
          За гърците е възможно, но не заради лихвите, а за страховете им на местна почва. За останалите европейци не го вярвам да има някаква тежест в спестяванията.
          Не е препоръка

Коментар

• И още нещо за кеша в банките. Вчера един банкер на клон ми подхвърли че лихвите са ни много удобни за гърци и за останалите европейци.....Така че това със спестяването да не излезе балон....

Коментар

Равновесие - пазарът на български акции няма да се промени в посока ликвидност ако мрънкащите продадат. Това се случва от време на време - когато тези които се оплакват престанат да се надяват и точно те разпродават на пазар. Ако са били достатъчно големи като някои чужди фондове се получаваше някакво раздвижване за кратко, но докато не се махне първопричината за неликвидността пазара ще продължи да се свива.
              Няма как във времената на мобилните телефони със активен екран някой да купува шайбови телефони. Точно това е БФБ - анахронизъм. Така че въпрос на време е това което се случва на БФб да стигне до там за където е тръгнало и настоящият безлостов начин на търгуване ще е музеен експонат / както сега / или история ...
              Bear, има и друго - в борд сме, (не печатаме кеш), народа спестява по над сто милиони месечно (чувтства се стресиран, разбираемо), свежия кеш се консервира в банки, съответното стокообръщение и обороти над стойността на този кеш всъщност се отчитат, като спад в обороти на фирми, а отделно и фирмите са задлъжнели, отделно инфлацията яде свежото. Ако няма свободен кеш - не може да има ликвидност. Кеша е кът. Това, което го разправя равновесния, че ликвидност щяло да се получи с разпродажби, е колкото да изманипулира някой неук да си доизпразни джоба. Няма да се учудя ако има и тънката мисъл да изманипулира нещо. Играчите му били виновни, че не разбирали ситуацията...Дразнещо
              Last edited by shokova terapia; 13.03.2012, 12:33.
              Не е препоръка

Коментар

Равновесие - пазарът на български акции няма да се промени в посока ликвидност ако мрънкащите продадат. Това се случва от време на време - когато тези които се оплакват престанат да се надяват и точно те разпродават на пазар. Ако са били достатъчно големи като някои чужди фондове се получаваше някакво раздвижване за кратко, но докато не се махне първопричината за неликвидността пазара ще продължи да се свива.
                Няма как във времената на мобилните телефони със активен екран някой да купува шайбови телефони. Точно това е БФБ - анахронизъм. Така че въпрос на време е това което се случва на БФб да стигне до там за където е тръгнало и настоящият безлостов начин на търгуване ще е музеен експонат / както сега / или история ...
                Не става дума да продадат - става дума да действат според реалността такава каквато е. Ако се разбере че цените отразяват настоящата действителност, то нормалното нещо е когато тези цени се отклоняват на + - 20 или 30% това да води до повече покупки и повече продажби. Нещо което между другото се случва. Но мащаба в който се случва говори че държащите не повече от 10% от фрий флоута се съобразяват с реалността. А на нормална борса това са си 80-90%. За мен единственото обяснение на тази мижава търговия спрямо фрий флоута на компаниите, е че има достатъчно много хора които са като спящата красавица.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                  Пак ти го пиша (и по-долу го има), понеже както казах само пишеш, не четеш - дразниш вече с простотията си и грандоманското си самочувстиве - не му пукало за това и онова. Ок - виждаш колко си осран, поне си го призна и да гледаме напред без да четем поредните ти дървени съждения. Колежките ми не ме знаят че съм на бфб, и не искам и да разбират, че щяха с писъци да избягат
                  Льольо
                  Нали разбираш, че колежките ти ни най-малко не ме интересуват. Самочувствието ми е такова каквото е.
                  А за другото - ами умните хора разискват идеи, посредствените разискват действия, а тъпите обсъждат хора.

Коментар

• Равновесие - пазарът на български акции няма да се промени в посока ликвидност ако мрънкащите продадат. Това се случва от време на време - когато тези които се оплакват престанат да се надяват и точно те разпродават на пазар. Ако са били достатъчно големи като някои чужди фондове се получаваше някакво раздвижване за кратко, но докато не се махне първопричината за неликвидността пазара ще продължи да се свива.
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      И аз се съгласих с теб че енергони трябва да е извън индекса. Просто няма да си разваля съня и да е вътре. Критерия ми за простотия е нормалния критерии за мнозинството от хората. И твоето е простотия. Ако си мислиш че така се правиш на велик - ок може и да минава пред дружките ти. То хората се събират със себеподобни. Но поне в моите очи простотията е просто въздух под налягане, която се използва основно от комплексари, за да изглеждат по в час.
                      Пак ти го пиша (и по-долу го има), понеже както казах само пишеш, не четеш - дразниш вече с простотията си и грандоманското си самочувстиве - не му пукало за това и онова. Ок - виждаш колко си осран, поне си го призна и да гледаме напред без да четем поредните ти дървени съждения. Колежките ми не ме знаят че съм на бфб, и не искам и да разбират, че щяха с писъци да избягат
                      Льольо
                      Не е препоръка

Коментар

Льольо, ама ти май само пишеш, без да четеш. Обосновал съм се по-долу защо. Пак ти го пиша, за да не ровиш (явно не ти е силата). Енергони е с виртуална капитализация по-голяма от кинтите в сребърния фонд, ако не греша (казвам го по памет) Е ако се допусне да се набута след време и в софикс (виртуални сделки и т..н. заигравки) и ако след време не може да си получиш част от пенсията поради това - ок - ти ще си щастлив, за теб разбрахме, но за останалите хорица как ще е.!?
                        Да не ти говоря, че енемона получи виртуален дял който ще плаща сле време а и нейните активи по този начин също се "виртуализират" отчасти A Енемона беше комай в индекс !?
                        Лиготии не са нужни на борсата. По-добре да се действа просташки (според твоя критерий), но нещата да са прости, ясни и прозрачни. По-добре строг контрол и изисквания за индекс, отколкото да страдат хората, за които "борса" ще звучи като "измама".
                        Верно си май Льольо, че и визията ти е, доколкото ти стига носа.
                        И аз се съгласих с теб че енергони трябва да е извън индекса. Просто няма да си разваля съня и да е вътре. Критерия ми за простотия е нормалния критерии за мнозинството от хората. И твоето е простотия. Ако си мислиш че така се правиш на велик - ок може и да минава пред дружките ти. То хората се събират със себеподобни. Но поне в моите очи простотията е просто въздух под налягане, която се използва основно от комплексари, за да изглеждат по в час.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Добре, Енергони вън. Изразяваш се кратко и просташки. За ясно не знам дали е така.
                          Льольо, ама ти май само пишеш, без да четеш. Обосновал съм се по-долу защо. Пак ти го пиша, за да не ровиш (явно не ти е силата). Енергони е с виртуална капитализация по-голяма от кинтите в сребърния фонд, ако не греша (казвам го по памет) Е ако се допусне да се набута след време и в софикс (виртуални сделки и т..н. заигравки) и ако след време не може да си получиш част от пенсията поради това - ок - ти ще си щастлив, за теб разбрахме, но за останалите хорица как ще е.!?
                          Да не ти говоря, че енемона май вече получи виртуален дял който щеше да плаща след време а и нейните активи по този начин също се "виртуализират" отчасти Какво ти пука нали така, че дружествата отчитат растеж ама с виртуален актив. A Енемона не беше ли тя в индекс !?
                          Лиготии не са нужни на борсата. По-добре да се действа просташки (според твоя критерий), но нещата да са прости, ясни и прозрачни. По-добре строг контрол и изисквания за индекс, отколкото да страдат хората, за които "борса" ще звучи като "измама".
                          Верно си май Льольо, че и визията ти е, доколкото ти стига носа.
                          Last edited by shokova terapia; 13.03.2012, 12:13.
                          Не е препоръка

Коментар

Какво по-съществено искаш да ти кажа. Казах го съвсем ясно и съществено Енергони - вън !!
                            Обичам да се изразявам кратко и ясно - не искам да словоблудствам като теб, флудейки форума с боза, правейки са на великия лигав инвеститор от бфб.
                            Добре, Енергони вън. Изразяваш се кратко и просташки. За ясно не знам дали е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                              Най-накрая...

Коментар

• http://www.standartnews.com/biznes/s...sa-139438.html

Коментар

Working...
                                X