Първоначално изпратено от jamiemirror
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уроци от кризата?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЛихвени плащания
Лихвите по позицията ви се изчисляват всеки ден, след края на сесията на съответната борса (в случая NYSE) и необходимите корекции се прилагат към сметката ви. Инвеститорите, държащи дълги позиции заплащат лихва върху стойността на контракта в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти. Инвеститорите с къси позиции е възможно да получават лихва в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти.
от условията на Варчев. Има еднозначно опредерено заплащане на лихва при дълга позиция. Само размера е под въпрос.
Огледай атачмънта (от реалния акаунт е, част от позицийките). Очаквам пак "умен" коментар от твоя страна, лихвите са "swap" и валутата е $.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеА други нищо не са загубили, защото ДОКАТО НЕ ПРОДАДЕШ - НЯМА ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА, ВСИЧКО Е НА ХАРТИЯ
Туй цитираното по-горе е МЕГА-глупост. Казано накратко - пари които не можеш да изтеглиш - ги нямаш. По същата логика в момента в който вкараш в сметка при брокито си пари - ги губиш - щото са НА ХАРТИЯ
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеПлуват - акцията е Гугъл, периода е лятото 2009-та, ИП-то е коВарчев в конкретния случай.
На теб и преди съм ти казвал - това че ти не можеш не значи че и другите не могат
Лихвите по позицията ви се изчисляват всеки ден, след края на сесията на съответната борса (в случая NYSE) и необходимите корекции се прилагат към сметката ви. Инвеститорите, държащи дълги позиции заплащат лихва върху стойността на контракта в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти. Инвеститорите с къси позиции е възможно да получават лихва в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти.
от условията на Варчев. Има еднозначно опредерено заплащане на лихва при дълга позиция. Само размера е под въпрос.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение.............., докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.
Запомни едно просто правило за съвременните фиансови пазари, които са наситени с какви ли не деривати, марджини и всекакви "лостови" ефекти. Правилото е много просто и много достъпно, не се иска специално образование за да го разбереш:
КАКВИТО И ВРЪТКИ ДА ПРАВИШ, ВИНАГИ ИДВА МОМЕНТА, КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ В БРОЙ!
Та в този смисъл някои хора загубиха не 80%, ами ВСИЧКО, щото се бяха орепили яко и моментът за плащане в брой дойде много бързо за тях. А други нищо не са загубили, защото ДОКАТО НЕ ПРОДАДЕШ - НЯМА ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА, ВСИЧКО Е НА ХАРТИЯ. Ама като се намесят "лостовете" си е друго.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнениеСмешен човек се оказа........да не мислиш, че само ти търгуваш на другите борси, ама последния месец нямаме равни, и понеже нямат балони я ми кажи има едно дружество Netflix( и много други) сега се търгува на P/E 73 как ти се струва иначе тука наште са на по P/E 6-8 и само плюене от тебе......ама ти си явния представител на българската извадка от онези хора, заради който в ад-а на българския казан няма пазачи, сами се дърпаме назад........
Всичко обаче си е за твоя сметка, за теб малко успокоителни в този момент.........
Виждам проблясък на анализ - моля продължи в същия дух.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДълга позиция и лихва на плюс, а корабчета плуват ли
На теб и преди съм ти казвал - това че ти не можеш не значи че и другите не могат
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеРазликата е там, че човек може и да загуби 90% през първата годинапри Форекс (не съм писал че е на CFDs), докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.
Като купя CFD - лихвата ми е стигала и до 7% месечноВ моя полза - и си я прибрах хахахахаха! Казах ти че говориш без да знаеш - потвърди се.
Смешен човек се оказа........да не мислиш, че само ти търгуваш на другите борси, ама последния месец нямаме равни, и понеже нямат балони я ми кажи има едно дружество Netflix( и много други) сега се търгува на P/E 73 как ти се струва иначе тука наште са на по P/E 6-8 и само плюене от тебе......ама ти си явния представител на българската извадка от онези хора, заради който в ад-а на българския казан няма пазачи, сами се дърпаме назад........
Всичко обаче си е за твоя сметка, за теб малко успокоителни в този момент.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеРазликата е там, че човек може и да загуби 90% през първата годинапри Форекс (не съм писал че е на CFDs), докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.
Като купя CFD - лихвата ми е стигала и до 7% месечноВ моя полза - и си я прибрах хахахахаха! Казах ти че говориш без да знаеш - потвърди се.
Коментар
-
SoKoLoV
Ей,много се изкривихте вече.
Това заглавие какво значи,че кризата е свършила и ще си вадим уроците или .....
кризата ви е главите и много ви изкриви вече.
Договора за разлика е с отрицателна лихва при покупка и с положителна при продажба обикновенно при повечето брокери.
Кои какво незнае,но за такива теми и участници кризата никога няма да всърши.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениекато купиш CFD тая лихва с какъв знак ще ти е
И друго наду главите на всички че нашата борса била направила 80% спад. Ами направи ги. но това е веднъж айде два пъти за 20 години.
А като се хване човек на маржин има 90% вероятност - по твоите думи - да загуби всичко в рамките на първата година. къде е 90% вероятносттна загуба независимо от момента на влизане, къде е 80% загуба случила се по време на най-голямата финансова криза за последните 80 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнениеВиждам че не си ме чел.
"Такса пренос" е точно лихвата която съм споменал - и може да е както положителна, така и отрицателна.
Изглежда говориш за неща които не познаваш.
И друго наду главите на всички че нашата борса била направила 80% спад. Ами направи ги. но това е веднъж айде два пъти за 20 години.
А като се хване човек на маржин има 90% вероятност - по твоите думи - да загуби всичко в рамките на първата година. къде е 90% вероятносттна загуба независимо от момента на влизане, къде е 80% загуба случила се по време на най-голямата финансова криза за последните 80 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
Толкова много печалби, а пари за акаунта няма. Все някой ден ще успееш да го заредиш с акъл, продължавай с опитите.
Джафи, акаунта е зареден с парите на депозитарите
Можех да ти купя още едно счупено БМВ като твоето с кинтата за Януари - ако беше послушен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение.
Това е достойно да го пусна в Бисерите .....
Лесно ще отсееш "овцете" на пазара - донорите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеда без маржин, но с такси пренос. Мерси за подобна търговия. Нищо общо с реалното инвестиране на чужди пазари. половината ми инвестиции са в чужбина, от години инвестирам и на чужди пазари. Но до маржин пък бил той и без маржин не се докосвам. И всеки който ме е питал му казвам същото.
"Такса пренос" е точно лихвата която съм споменал - и може да е както положителна, така и отрицателна.
Изглежда говориш за неща които не познаваш.
Коментар
Коментар