IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уроци от кризата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
    ...............
    Аз нямам нужда от собствени пари за да правя пари - защото имам АКЪЛ.
    .
    Това е достойно да го пусна в Бисерите .....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Не мисля, че има някакви уроци от кризата и нещата, които се случваха покрай нея...

Видяхме какво стана с патките и моста, но хората продължват да купуват
      Или пък 20 поредни коментара от типа "Браво на борсичката... Много съм доволен днес.. " къртят мивки. Извода е че нищо не се е променило за масовия инвеститор от периода преди кризата.
      Евала!
      Това е и смисъла на темата - има ли поуки, какви са те и какво се променя занапред.
      Не мисля че нещата са точно както преди кризата - но има и хора които ще забравят неприятното минало, така е.

Целта на темата ми не е да накара някой да се оттегли от БФБ и да се пренасочи другаде. Досега БФБ инвеститорите в болшинството си разчитаха сляпо на постоянен силен ръст - и платиха за наивността си. Нещата са циклични - не е ли по-добре тези хора да използват главите си и поне да направят елементарен АНАЛИЗ на фундамента на компаниите вместо да разчитат на голите ОЧАКВАНИЯ ЗА ПОТЕНЦИАЛЕН ръст?

Коментар

Толкова много печалби, а пари за акаунта няма. Все някой ден ще успееш да го заредиш с акъл, продължавай с опитите.

Коментар

По неофициална статистика за Форекс пазарите (маржин с валути) първата година фалират 90%. Що да не го кажа?
          Ето ти естествен отбор в действие.
          Това че дадох пример със западен пазар има значение заради сравняването с родния - най-вече като норми, правила и регулации. Отделно човек не е задължен да използва маржин, спокойно може да си търгува без лост и си получава еквивалента на БФБ + къси + ликвидност И ТО КАКВА + лихви по позициите (положителни или отрицателни)!
          Всичко това са само предимства - липсват недостатъците.

ПП: Внимателно си подбираш думите - за да се опитваш да ме обвиниш и да манипулираш изказванията ми. С мен няма да мине
          да без маржин, но с такси пренос. Мерси за подобна търговия. Нищо общо с реалното инвестиране на чужди пазари. половината ми инвестиции са в чужбина, от години инвестирам и на чужди пазари. Но до маржин пък бил той и без маржин не се докосвам. И всеки който ме е питал му казвам същото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Къде виждаш клевета. Мога да те уверя че много внимателно си подбирам думите. Що не кажеш какъв процент от хваналите се на маржин търговия оцеляват първата година. На тези така хубави ликвидни пазари, където ти имаш 500 сделки без грешка. Какво говориш за ръстове на западни пазари след като трябва да си напълно наясно, че при маржин това, че пазара расте няма нищо общо с това дали ти правиш пари от него. Същото и с ликвидността. Боли го оная работа някоя заблудена душа че може да продаде веднага като иска след като много бързо няма да има изобщо какво да продава.

Не ви се бъркам в темите за валутна търговия и NYSE, те там хората знаят за какво иде реч, ама като плъзнете и по останалите теми става леко нагло.
            По неофициална статистика за Форекс пазарите (маржин с валути) първата година фалират 90%. Що да не го кажа?
            Ето ти естествен отбор в действие.
            Това че дадох пример със западен пазар има значение заради сравняването с родния - най-вече като норми, правила и регулации. Отделно човек не е задължен да използва маржин, спокойно може да си търгува без лост и си получава еквивалента на БФБ + къси + ликвидност И ТО КАКВА + лихви по позициите (положителни или отрицателни)!
            Всичко това са само предимства - липсват недостатъците.

ПП: Внимателно си подбираш думите - за да се опитваш да ме обвиниш и да манипулираш изказванията ми. С мен няма да мине

Коментар

• Не мисля, че има някакви уроци от кризата и нещата, които се случваха покрай нея...

Видяхме какво стана с патките и моста, но хората продължват да купуват
              Или пък 20 поредни коментара от типа "Браво на борсичката... Много съм доволен днес.. " къртят мивки. Извода е че нищо не се е променило за масовия инвеститор от периода преди кризата.
              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Къде виждаш клевета. Мога да те уверя че много внимателно си подбирам думите. Що не кажеш какъв процент от хваналите се на маржин търговия оцеляват първата година. На тези така хубави ликвидни пазари, където ти имаш 500 сделки без грешка. Какво говориш за ръстове на западни пазари след като трябва да си напълно наясно, че при маржин това, че пазара расте няма нищо общо с това дали ти правиш пари от него. Същото и с ликвидността. Боли го оная работа някоя заблудена душа че може да продаде веднага като иска след като много бързо няма да има изобщо какво да продава.

Не ви се бъркам в темите за валутна търговия и NYSE, те там хората знаят за какво иде реч, ама като плъзнете и по останалите теми става леко нагло.

Коментар

Естествено че рекламираш. Бертрам говори каквото мисли. Ти зарибяваш с простотии
                  Първо - никого с нищо не съм зарибил, нито съм карал някого. Умната като клеветиш, няма да мине.
                  Второ - Бърта е тотален офтопик в темата.
                  Че говори каквото мисли - е зле за мисловния му процес ако съдя от това какво е написал.

Коментар

Да съм рекламирал нещо?
                    Напротив, мохабети за лостове и заемни капитали не съм правил - иди се скарай на Бъртата
                    Естествено че рекламираш. Бертрам говори каквото мисли. Ти зарибяваш с простотии

Коментар

Абе няма ли кой да ви забрани да си рекламирате хазарта. През месец някой приятел се зарибява по тези простотии и ми трябват часове да го убеждавам че всичко е направено само така че да си загуби парите.
                      Да съм рекламирал нещо?
                      Напротив, мохабети за лостове и заемни капитали не съм правил - иди се скарай на Бъртата

Коментар

Щото съм получил лостов ефект на безболезнено

Абе няма ли кой да ви забрани да си рекламирате хазарта. През месец някой приятел се зарибява по тези простотии и ми трябват часове да го убеждавам че всичко е направено само така че да си загуби парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          Пич, вместо да философстваш, по-добре се съсредоточи върху номер 1 - заемен капитал. Щото да не получиш някой "лостов" ефект на неочаквано и болезнено място.
                          Щото съм получил лостов ефект на безболезнено

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            Пич, вместо да философстваш, по-добре се съсредоточи върху номер 1 - заемен капитал. Щото да не получиш някой "лостов" ефект на неочаквано и болезнено място.
                            Него не му требе жокер той печели от това че другите ползват заемен капитал

Коментар

Добре, броиш до 5.
                              И с тези уроци на БФБ дългосрочен ли стана ...?
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                специално за миро

УРОК НОМЕР 1 !!! - Внимавайте със заемния капитал.

УРОК НОМЕР 2 !! - Внимавайте с материя, която не познавате.

УРОК НОМЕР 3 ! - Търсете компании със стабилен паричен поток, умерен дълг и коректен мажоритар.

УРОК НОМЕР 4. - Там където е текло - пак ще тече.

УРОК НОМЕР 5. - Виж урок номер 1

Добре, броиш до 5.
                                И с тези уроци на БФБ дългосрочен ли стана ...?

Коментар

Working...
                                X