IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уроци от кризата?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
    Не е еднозначно и си нямаш и идея как се изчислява (а аз си имам).

Огледай атачмънта (от реалния акаунт е, част от позицийките). Очаквам пак "умен" коментар от твоя страна, лихвите са "swap" и валутата е $.
    И искаш да повярвам на един атачмънт, който противоречи и на здравата логика и на наличните документи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Лихвени плащания

Лихвите по позицията ви се изчисляват всеки ден, след края на сесията на съответната борса (в случая NYSE) и необходимите корекции се прилагат към сметката ви. Инвеститорите, държащи дълги позиции заплащат лихва върху стойността на контракта в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти. Инвеститорите с къси позиции е възможно да получават лихва в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти.

от условията на Варчев. Има еднозначно опредерено заплащане на лихва при дълга позиция. Само размера е под въпрос.
      Не е еднозначно и си нямаш и идея как се изчислява (а аз си имам).

Огледай атачмънта (от реалния акаунт е, част от позицийките). Очаквам пак "умен" коментар от твоя страна, лихвите са "swap" и валутата е $.
      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        А други нищо не са загубили, защото ДОКАТО НЕ ПРОДАДЕШ - НЯМА ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА, ВСИЧКО Е НА ХАРТИЯ
        Прав си че някой не загубихте само 80% а ВСИЧКО. Сорка.

Туй цитираното по-горе е МЕГА-глупост. Казано накратко - пари които не можеш да изтеглиш - ги нямаш. По същата логика в момента в който вкараш в сметка при брокито си пари - ги губиш - щото са НА ХАРТИЯ

Коментар

Плуват - акцията е Гугъл, периода е лятото 2009-та, ИП-то е коВарчев в конкретния случай.

На теб и преди съм ти казвал - това че ти не можеш не значи че и другите не могат
          Лихвени плащания

Лихвите по позицията ви се изчисляват всеки ден, след края на сесията на съответната борса (в случая NYSE) и необходимите корекции се прилагат към сметката ви. Инвеститорите, държащи дълги позиции заплащат лихва върху стойността на контракта в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти. Инвеститорите с къси позиции е възможно да получават лихва в зависимост от пазара, на който се търгуват съответните инструменти.

от условията на Варчев. Има еднозначно опредерено заплащане на лихва при дълга позиция. Само размера е под въпрос.

Коментар

.............., докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.
            Момко, "лостовия" ефект пак ти е замътил ума. Ако замениш думата "ВСИЧКИ" с думата "НЯКОИ", може и да си прав.

Запомни едно просто правило за съвременните фиансови пазари, които са наситени с какви ли не деривати, марджини и всекакви "лостови" ефекти. Правилото е много просто и много достъпно, не се иска специално образование за да го разбереш:

КАКВИТО И ВРЪТКИ ДА ПРАВИШ, ВИНАГИ ИДВА МОМЕНТА, КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ В БРОЙ!

Та в този смисъл някои хора загубиха не 80%, ами ВСИЧКО, щото се бяха орепили яко и моментът за плащане в брой дойде много бързо за тях. А други нищо не са загубили, защото ДОКАТО НЕ ПРОДАДЕШ - НЯМА ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА, ВСИЧКО Е НА ХАРТИЯ. Ама като се намесят "лостовете" си е друго.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
              Смешен човек се оказа........да не мислиш, че само ти търгуваш на другите борси, ама последния месец нямаме равни, и понеже нямат балони я ми кажи има едно дружество Netflix( и много други) сега се търгува на P/E 73 как ти се струва иначе тука наште са на по P/E 6-8 и само плюене от тебе......ама ти си явния представител на българската извадка от онези хора, заради който в ад-а на българския казан няма пазачи, сами се дърпаме назад........
              Всичко обаче си е за твоя сметка, за теб малко успокоителни в този момент.........
              Струва ми се че НетФликс е надценена - и не само на мене ми се струва така. Затова когато съм дълъг - търгувам компании около и под 15 Р/Е.
              Виждам проблясък на анализ - моля продължи в същия дух.

Коментар

Дълга позиция и лихва на плюс, а корабчета плуват ли
                Плуват - акцията е Гугъл, периода е лятото 2009-та, ИП-то е коВарчев в конкретния случай.

На теб и преди съм ти казвал - това че ти не можеш не значи че и другите не могат

Коментар

Разликата е там, че човек може и да загуби 90% през първата годинапри Форекс (не съм писал че е на CFDs), докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.

Като купя CFD - лихвата ми е стигала и до 7% месечно В моя полза - и си я прибрах хахахахаха! Казах ти че говориш без да знаеш - потвърди се.

Смешен човек се оказа........да не мислиш, че само ти търгуваш на другите борси, ама последния месец нямаме равни, и понеже нямат балони я ми кажи има едно дружество Netflix( и много други) сега се търгува на P/E 73 как ти се струва иначе тука наште са на по P/E 6-8 и само плюене от тебе......ама ти си явния представител на българската извадка от онези хора, заради който в ад-а на българския казан няма пазачи, сами се дърпаме назад........
                  Всичко обаче си е за твоя сметка, за теб малко успокоителни в този момент.........

Коментар

Разликата е там, че човек може и да загуби 90% през първата годинапри Форекс (не съм писал че е на CFDs), докато на БФБ ВСИЧКИ загубиха 80%.

Като купя CFD - лихвата ми е стигала и до 7% месечно В моя полза - и си я прибрах хахахахаха! Казах ти че говориш без да знаеш - потвърди се.
                    Дълга позиция и лихва на плюс, а корабчета плуват ли

Коментар

• Ей,много се изкривихте вече.
                      Това заглавие какво значи,че кризата е свършила и ще си вадим уроците или .....
                      кризата ви е главите и много ви изкриви вече.
                      Договора за разлика е с отрицателна лихва при покупка и с положителна при продажба обикновенно при повечето брокери.
                      Кои какво незнае,но за такива теми и участници кризата никога няма да всърши.

Коментар

като купиш CFD тая лихва с какъв знак ще ти е

И друго наду главите на всички че нашата борса била направила 80% спад. Ами направи ги. но това е веднъж айде два пъти за 20 години.

А като се хване човек на маржин има 90% вероятност - по твоите думи - да загуби всичко в рамките на първата година. къде е 90% вероятносттна загуба независимо от момента на влизане, къде е 80% загуба случила се по време на най-голямата финансова криза за последните 80 години

Коментар

Виждам че не си ме чел.
                          "Такса пренос" е точно лихвата която съм споменал - и може да е както положителна, така и отрицателна.
                          Изглежда говориш за неща които не познаваш.
                          като купиш CFD тая лихва с какъв знак ще ти е

И друго наду главите на всички че нашата борса била направила 80% спад. Ами направи ги. но това е веднъж айде два пъти за 20 години.

А като се хване човек на маржин има 90% вероятност - по твоите думи - да загуби всичко в рамките на първата година. къде е 90% вероятносттна загуба независимо от момента на влизане, къде е 80% загуба случила се по време на най-голямата финансова криза за последните 80 години

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение

Толкова много печалби, а пари за акаунта няма. Все някой ден ще успееш да го заредиш с акъл, продължавай с опитите.

Джафи, акаунта е зареден с парите на депозитарите
                            Можех да ти купя още едно счупено БМВ като твоето с кинтата за Януари - ако беше послушен.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              .
                              Това е достойно да го пусна в Бисерите .....
                              Точно така - и внимателно гледай кой ще се смее
                              Лесно ще отсееш "овцете" на пазара - донорите...

Коментар

да без маржин, но с такси пренос. Мерси за подобна търговия. Нищо общо с реалното инвестиране на чужди пазари. половината ми инвестиции са в чужбина, от години инвестирам и на чужди пазари. Но до маржин пък бил той и без маржин не се докосвам. И всеки който ме е питал му казвам същото.
                                Виждам че не си ме чел.
                                "Такса пренос" е точно лихвата която съм споменал - и може да е както положителна, така и отрицателна.
                                Изглежда говориш за неща които не познаваш.

Коментар

Working...
                                X