IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Комисионите от 25,06, въстановени

    Коментар


    • Влакът тръгна )

      Коментар


      • Не са си платили тока може би, или ги е хванал коронавируса
        Last edited by Zdravko; 01.07.2020, 11:19.

        Коментар


        • ставаме "зелени" - не харчим ток ... и хващаме зелената гора

          Коментар


          • ДРЪПНАХА ШАЛТЕРА НА БФБту

            Коментар


            • Да .
              Поднесох само фактите.

              А останалото смятам ,че инвеститорите на БФБ трябва да са достатъчно интелигентни за да си потърсят сами нещо ако им трябва и да си го пречупят през собствения си поглед.

              Ако търсят всичко наготово и се доверяват на писаниците във форумите, е възможно да бъдат подведени и да регистрират загуби от инвестициите си.

              А аз не им желая това.

              Успех на всички !

              Коментар


              • Като си казал "А" да звучи и "Б"

                "7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса” АД, реализирана през 2019 г.

                Проект за решение – Реализираната печалба за 2019 г., след облагане с данъци, е в размер на 403 419.33 лева (четиристотин и три хиляди четиристотин и деветнадесет лева и тридесет и три стотинки) лева. Общото събрание приема предложението на Съвета на директорите 50 % от нетната печалба за 2019 г., в размер на 201 709.66 (двеста и една хиляди седемстотин и девет лева и шестдесет и шест стотинки) лева да се разпредели като дивидент на акционерите или по 0,0306 лв. на всяка акция. Останалите 50 %, в размер на 201 709.66 (двеста и една хиляди седемстотин и девет лева и шестдесет и шест стотинки) лева, се разпределят като допълнителни резерви.

                В съответствие с Правилника на „Централен депозитар” АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, които имат открити клиентски сметки при инвестиционни посредници – чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници – чрез клоновете на ”Банка ДСК” ЕАД в страната. Изплащането на дивидента се извършва в 60-дневен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент."

                "13. Приемане на решение за обратно изкупуване на акции на „Българска фондова борса” АД.

                Проект за решение – Общото събрание на „Българска фондова борса” АД, на основание чл. 187б, във връзка с чл.187е, ал.1, т.2 от ТЗ и при спазване на ограничението по чл.111, ал.5 от ЗППЦК, взема решение „Българска независима енергийна борса” ЕАД, еднолично контролирано от „Българска фондова борса” АД, да изкупи акции от капитала на „Българска фондова борса” АД при следните условия:
                1. Максимал брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – 300 000 броя акции;
                2. Срок за извършване на изкупуването - не по дълъг от 3 години, считано от деня на вписване на решението за обратно изкупуване в Търговския регистър;
                3. Цена на обратното изкупуване :
                • минимален размер на цена на акция – 4.50 лв. ;
                • максимален размер на цена на акция – 6.00 лв.
                1. Условия и ред, при които Съветът на директорите извършва изкупуването:
                Общото събрание овластява Съвета на директорите да определи конкретни дати за начало и край на обратното изкупуване. В случай че в конкретно определения от Съвета на директорите срок не се изкупи максималния брой акции, Общото събрание овластява Съвета на директорите по своя преценка да удължи този срок.

                Общото събрание овластява Съвета на директорите да избере лицензиран инвестиционен посредник, чрез който да бъде извършено обратното изкупуване.

                Общото събрание възлага на Съвета на директорите да определи всички останали конкретни параметри по обратното изкупуване и да извърши всички необходими правни и фактически действия в изпълнение на решението на Общото събрание по тази точка от дневния ред.
                Настоящото решение на Общото събрание следва да се впише в Търговския регистър, съгласно изискването на чл. 187б, ал.2 от ТЗ.

                Общото събрание овластява Съвета на директорите, като орган упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на „Българска независима енергийна борса” ЕАД, да се разпорежда с изкупените от „Българска независима енергийна борса” АД , собствени акции, след извършване на обратното изкупуване. "

                Коментар


                • Българска фондова борса АД-София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 30-07-2020г. от 10:00 часа в ГР. СОФИЯ-1000, ПЛ. БЪЛГАРИЯ №1, при следния дневен ред:

                  Българска фондова борса АД – София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите.
                  ОСА ще се проведе на 30-07-2020 г. от 10:00 часа в 1000 на адрес пл. „България”№1, в Административната сграда на НДК, зала №13 при следния дневен ред:


                  Поради дългия текст на дневния ред, моля, вижте пълния дневен ред в прикачените файлове.
                  1. Приемане на доклада на Съвета на директорите за дейността на Дружеството през 2019 г.
                  2. Приемане на Доклада за прилагането на политиката на възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на дружеството за 2019 г.
                  3. Приемане на отчета за дейността на Директора за връзки с инвеститорите през 2019 г.
                  4. Приемане на доклада на регистрирания одитор за извършената проверка на годишния финансов отчет на Дружеството за 2019 г.
                  5. Приемане на заверения годишен финансов отчет на Дружеството за 2019 г.
                  6. Приемане на одитирания годишен консолидиран финансов отчет на „Българска фондова борса” АД за 2019 г., на годишния консолидиран доклад на Съвета на директорите за дейността на „Българска фондова борса” АД през 2019 г. и на доклад на регистрирания одитор за проверка и заверка на консолидирания финансов отчет на „Българска фондова борса – София” АД за 2019 г.
                  7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на „Българска фондова борса” АД, реализирана през 2019 г.
                  8. Приемане на годишния отчет за дейността на Одитния комитет през 2019 г.
                  9. Избор на регистриран одитор, който да извърши одит и да завери годишния финансов отчет на Дружеството за 2020 г.
                  10. Приемане на решение за освобождаване от отговорност на членовете на Съвета на директорите за дейността им по управлението на Дружеството през 2019 г.
                  11. Приемане на решение за избор на членовете на Съвета на директорите – Асен Василев Ягодин, Маню Тодоров Моравенв, Васил Димитров Големански, Любомир Николаев Бояджиев и Христина Стефанова Пендичева за нов пет годишен мандат.
                  12. Определяне на размера на гаранцията за управление на членовете на Съвета на директорите на „Българска фондова борса” АД.
                  13. Приемане на решение за обратно изкупуване на акции на „Българска фондова борса” АД.
                  14. Приемане на нова Политика за възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на „Българска фондова борса” АД.








                  Коментар


                  • Малките търговци излизат на свободния пазар за електроенергия от 1 октомври

                    https://www.investor.bg/energetika/4...tomvri-305491/

                    Коментар


                    • http://www.infostock.bg/infostock/co...ade-na-25-yuni

                      Коментар


                      • БФБ прекратява членството си в Националната комисия по корпоративно управление. Причината: НККУ обслужва частни лобистки интереси в разрез с принципите на доброто корпоративно управление. Повече за мотивите на БФБ можете да прочетете тук: https://www.bse-sofia.bg/bg/exchange-news/id/118632

                        Коментар


                        • Като антикризисна мярка през 2009 г. С Дянков вдигна от 50 на 80 % дивидента, който контролираните от държавата дружества трябваше да и отчислят.
                          Дали няма да видим отново подобна мярка и 2020?

                          Коментар



                          • Почасови сделки на европазара увеличили 2.2 пъти борсовата търговия с ток у нас https://www.mediapool.bg/pochasovi-s...ews305666.html

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                              На мен ми направи впечатление и че много се разредиха ордерите Продава.. Вероятно този на който му купиха пакетно беше наредил оферти, но сега като го изчистиха картинката стана съвсем различна
                              Има нещо такова.... до 6 лв. има няма 4-5т. А и не вярвам някой да продава повече под 5 лв.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                                Интересни обеми вчера минаха, дали дойде преломния момент тука?
                                На мен ми направи впечатление и че много се разредиха ордерите Продава.. Вероятно този на който му купиха пакетно беше наредил оферти, но сега като го изчистиха картинката стана съвсем различна

                                Коментар

                                Working...
                                X