IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    С оглед на минималния праг за успех - тук явно са уговорени вече нещата?

"Предлагането включва до 10.5 милиона нови обикновени акции с емисионна цена от 1.10 лв. и ще се проведе на 03.07.2025 г. Набраните средства ще бъдат насочени към участие в бъдещи листвания и увеличения на капитала на иновативни компании от всички сектори. Това не е фонд, който ще се опитва да гони трендове или да търгува краткосрочно. Това е инфраструктура за дългосрочна експозиция към бъдещите двигатели на икономическия растеж в България.

IPO-то е насочено както към индивидуални, така и към институционални инвеститори, без ограничения за минимален обем. Поръчките ще се събират чрез платформата BG Trader на БенчМарк Финанс в рамките на няколко фази (pre-trade, call, freeze), но в рамките на една търговска сесия, като цената на изпълнение е фиксирана."
    Брой на предлаганите ценни книжа: до 10 500 000 акции от увеличението на капитала

Емисионна цена за една акция: 1.10 лв.

⇒ Минимален праг за успех: 10 000 000 акции

Дата на аукцион: 03 юли 2025 г.

ISIN на временната емисия за участие в аукциона: BG1500006256
    Що не мога да намеря друго инфо за днешния аукцион бе Тонка .

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
      Според мен най- интересната точка от ОСА е актуализацията на бизнес програмата ;-)
      Между редовете се чете междинен дивидент ;-)

И на мен ми допада, като дивидентна безгегловна позиция в порфейла, под условие че си изпълнят цифрите за 26, 27, 28г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Казват че имат намерение да заявят 500000
        дано не сме в същия с тебе
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Питай пенсионния си фонд
          Казват че имат намерение да заявят 500000

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Колеги , какво презаписване очаквате на емисията - ИПО Растеж
            Питай пенсионния си фонд
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
              Според мен най- интересната точка от ОСА е актуализацията на бизнес програмата ;-)
              Колеги , какво презаписване очаквате на емисията - ИПО Растеж

Коментар

• Според мен най- интересната точка от ОСА е актуализацията на бизнес програмата ;-)

Коментар

• Много на ангро го карат с изписването на дивидента, - за първи път виждам такова отношение към точната сметка!

."в общ размер на 5971846.83 лв. Размер на дивидента за една акция бруто - 0.45 лв( 0,4535906 поне да бяха го закръглили). Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.43 лв."( 0,43091 поне)

Коментар

• Първоначално изпратено от Champion Разгледай мнение
                    На ОСА казаха, че Клиър Екс по скоро от 2026 г. ще заработи. И да не забравяме, че БФБ държи 40% от Клиър Екс.
                    Какво от това? Виж отчетите на ЦД и БНЕБ и разликите в резултатите

Коментар

• На ОСА казаха, че Клиър Екс по скоро от 2026 г. ще заработи. И да не забравяме, че БФБ държи 40% от Клиър Екс.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

За последно, с мен трудно ще ти е - старая се да правя нещата предварително, а не средварително!
                        Продавх при алчноста на пазара до и седмица след НГ. до безплатност на акциите и с+ дори, а след това купувах и ги докарах до това което ти показа
                        Тк че играта ми е уин уин, щом захвана с някоя позиция, а тази разработвам от началото на 21лето
                        При каква цена или събитие излизаш?

Коментар

Според мен поне 0.60 през август. Ти? Не те ли плаши поне малко идеята Клиър Екс да почне да работи Q3 като си се назобил толкова много в една позиция? Или гледаме само дивидента, нищо че няма да е вечен? Бях смятал P/E към 15-18x без тарикатския номер с депозитите, което е ок ама не е нещо специално

За последно, с мен трудно ще ти е - старая се да правя нещата предварително, а не средварително!
                          Продавх при алчноста на пазара до и седмица след НГ. до безплатност на акциите и с+ дори, а след това купувах и ги докарах до това което ти показа
                          Тк че играта ми е уин уин, щом захвана с някоя позиция, а тази разработвам от началото на 21лето

Коментар

Той и аз затова я оставям сред основните позиции, ама тука съакционерите се правят че не са ми чули въпроса
                            Тангента ни е твърдо 13 до май 26 ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Не е за подценяване, но едва ли ще стане преди 2026 въпреки заявките.
                              Той и аз затова я оставям сред основните позиции, ама тука съакционерите се правят че не са ми чули въпроса

Коментар

Според мен поне 0.60 през август. Ти? Не те ли плаши поне малко идеята Клиър Екс да почне да работи Q3 като си се назобил толкова много в една позиция? Или гледаме само дивидента, нищо че няма да е вечен? Бях смятал P/E към 15-18x без тарикатския номер с депозитите, което е ок ама не е нещо специално
                                Не е за подценяване, но едва ли ще стане преди 2026 въпреки заявките.

Коментар

Working...
                                X