IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Един от най-важните регулатори - Комисията за финансов надзор (КФН), по всичко личи за пръв път от доста време ще получи експертно, а не политическо ръководство. Номинацията на ГЕРБ за председател на институцията, която издава лицензи, одобрява проспекти и следи дейността на компаниите от всички направления на небанковия финансов сектор, е дългогодишния изпълнителен директор на Българска фондова борса и Централен депозитар Васил Големански.

Той е уважаван в инвестиционната общност и определено е добре запознат с проблемите в сектора. В обосновката на вносителите са изтъкнати успехите на институциите, водени от него през годините, както и личните му качества.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

+междинен.
      Абсолютно, аз разчитам на 0.50 лв. сигурни, а от междинния ако дойде нещо отгоре си е бонус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Champion Разгледай мнение
        Според годишния отчет, при 100 % разпределена печалба, това значи 0.50 лв. дивидент. Екстра!
        +междинен.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение

Разбирам ти мнението. И аз искам държавата да управлява по-ефективно своите предприятия, но малко преувеличаваш в изказванията си. Нали не искаш да ти повярваме, че си прегледал отчетите на всички държавни предприятия и че си констатирал, че няма нито едно печелившо. Кажи ми какъв е финансовия резултат на Държавната лотария, че ми е интересно. Аз съм прегледал само консолидирания отчет на БФБ и там пише, че е на печалба - нито съм одитор, нито имам достъп до първичните счетоводни документи на предприятието, че да оспоря резултатите. Пиша по тема, защото съм дребен акционер в компанията и имам някакъв финансов интерес. Като дребен инвеститор аз съм си преценил рисковете и не мога да имам претенции към дивидентната политика на компанията. Търговският закон казва - трябват ти 5% от акциите, за да внасяш предложения в дневния ред на общото събрание и 10%, за да заведеш иск за нанесени щети от страна на мениджмънта. Такива като мен, които нямат 5%, могат да изказват мнението си само по два начина, като купуват и продадат акциите си и като гласуват в общото събрание.
          Желая ти приятна вечер и благодаря за диспута, който проведохме. Разбирам и уважавам правото ти на мнение.
          Така до никъде няма да стигнем, нямаш ми доверие. Може би си прав. Успех и лека работа утре!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Казваш "голяма част от ДП /нали ДП по делото КТБ бе съкращение на държавни предприятия, а не делян пеевски/", а аз казвам всички - 100% са на загуба. Да, по отчети все още АЕЦ-а например декларира печалби, ама нека попитам какво би се случило ако трябва да се построи сега?! Дали би бил на печалба - НЕ! Ако трябват 100 човека на по 3000 лв. ще се назначат 1000 на по 6000лв....Относно БНЕБ - разбира се, че всички плащаме за безобразията им. Те се стремят да откраднат от БФБ, а каквото остане, БФБ се стреми да не стигне до нас.
            Разбирам ти мнението. И аз искам държавата да управлява по-ефективно своите предприятия, но малко преувеличаваш в изказванията си. Нали не искаш да ти повярваме, че си прегледал отчетите на всички държавни предприятия и че си констатирал, че няма нито едно печелившо. Кажи ми какъв е финансовия резултат на Държавната лотария, че ми е интересно. Аз съм прегледал само консолидирания отчет на БФБ и там пише, че е на печалба - нито съм одитор, нито имам достъп до първичните счетоводни документи на предприятието, че да оспоря резултатите. Пиша по тема, защото съм дребен акционер в компанията и имам някакъв финансов интерес. Като дребен инвеститор аз съм си преценил рисковете и не мога да имам претенции към дивидентната политика на компанията. Търговският закон казва - трябват ти 5% от акциите, за да внасяш предложения в дневния ред на общото събрание и 10%, за да заведеш иск за нанесени щети от страна на мениджмънта. Такива като мен, които нямат 5%, могат да изказват мнението си само по два начина, като купуват и продадат акциите си и като гласуват в общото събрание.
            Желая ти приятна вечер и благодаря за диспута, който проведохме. Разбирам и уважавам правото ти на мнение.
            Last edited by m_nedev; Вчера, 00:22.

Коментар

Съгласен съм с мнението ти, че голяма част от държавните предприятия не са рентабилни, но по отношение на групата на БФБ ( БФБ и нейните дъщерни фирми) изразът „ НИКОГА и НИЩО държавно не е печелившо" е несъстоятелен, защото към този момент БФБ ( имам предвид с нейните дъщерни фирми) е с над 29 000 000 лева печалба ( текуща и неразпределена), според последния консолидиран отчет. Иначе си прав, че към друг, бъдещ момент, ситуацията може да се промени, но според мен, докато БНЕБ е в под шапката на БФБ, компанията ще е печеливша, друг е въпроса за кого - мен, теб или някой държавен служител.
              Казваш "голяма част от ДП /нали ДП по делото КТБ бе съкращение на държавни предприятия, а не делян пеевски/", а аз казвам всички - 100% са на загуба. Да, по отчети все още АЕЦ-а например декларира печалби, ама нека попитам какво би се случило ако трябва да се построи сега?! Дали би бил на печалба - НЕ! Ако трябват 100 човека на по 3000 лв. ще се назначат 1000 на по 6000лв....Относно БНЕБ - разбира се, че всички плащаме за безобразията им. Те се стремят да откраднат от БФБ, а каквото остане, БФБ се стреми да не стигне до нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
                Момчета, бъдете много внимателни тук. Историята е доказала недвусмислено, че НИКОГА и НИЩО държавно не е печелившо. По-младите вероятно не помнят как държавата реши да увеличи капитала тук чрез издаване на нови акции, но само тя да има право да ги купи... на 1 лев! В тиквите на управляващите "държавници" е само и единствено как да откраднат парите /чрез закупуване на имоти, безобразно надут щат с нереално високи заплати, чрез назначаването на племеници, племенички и т.н./, за да няма дивидент.
                Съгласен съм с мнението ти, че голяма част от държавните предприятия не са рентабилни, но по отношение на групата на БФБ ( БФБ и нейните дъщерни фирми) изразът „ НИКОГА и НИЩО държавно не е печелившо" е несъстоятелен, защото към този момент БФБ ( имам предвид с нейните дъщерни фирми) е с над 29 000 000 лева печалба ( текуща и неразпределена), според последния консолидиран отчет. Иначе си прав, че към друг, бъдещ момент, ситуацията може да се промени, но според мен, докато БНЕБ е под шапката на БФБ, компанията ще е печеливша. Друг е въпросът за кого - мен, теб или някой държавен служител.
                Last edited by m_nedev; 19.02.2025, 23:34.

Коментар

• Момчета, бъдете много внимателни тук. Историята е доказала недвусмислено, че НИКОГА и НИЩО държавно не е печелившо. По-младите вероятно не помнят как държавата реши да увеличи капитала тук чрез издаване на нови акции, но само тя да има право да ги купи... на 1 лев! В тиквите на управляващите "държавници" е само и единствено как да откраднат парите /чрез закупуване на имоти, безобразно надут щат с нереално високи заплати, чрез назначаването на племеници, племенички и т.н./, за да няма дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Справя се отлично. 250 000-300 000лв. оборот на ден. За какво им е да я приватизират. Интересно ми е вие "милионерите от Шели", колко време ще ви е нужно да осребрите печалбите си, при тази пазарна оценка на компания и оборота на БФБ в момента?
                    Благодаря за определението "милионери",но има още малко време до това и съм сигурен че не е далече.Притеснения за изхода за сега нямаме предвид че оборота по позицията е около 90к евро на ден.......засега ,но по важното е че не само нямаме намерение да продаваме ами и още допълваме.

Коментар

Човече, ти наистина ли обвиняваш българското население че не иска да инвестира в компании като Химимпорт, Градус, Еврохолд, Холдинг Варна, Телелинк, ПИБ, Зърнени храни, Монбат, Неохим, Трейс, Петрол? И това са "сините чипове" на БФБ, и да не забравяме самото БФБ... Повярвай ми, по-голямата ми "инвестиционна култура и финансови навици" ме "карат" да избягвам БФБ, вместо да инвестирам на нея...
                      Аз никого не обвинявам, а само констатирам ситуацията. А тя е, че 45 години, по времето на социализма, в България не е имало капиталов пазар и трябва време за натрупването на определен опит и познания, които най-общо наричам инвестиционна култура. Инвестиционната култура на българина, т.е. неговите инвестиционни навици, все още не е на нивото, на което ми се иска. Това, че ние и голяма част от нашето обкръжение инвестираме, не значи, че като цяло населението има тези навици. За това си има обективни причини, като икономическата криза от деветдесетте, корупцията, наличието на измамни схеми и др. Според мен, на този етап, по-голямата част от хората, които са склонни да спестяват или да инвестират са насочили своето внимание към по-традиционните за тяхната инвестиционна култура - имоти и банкови депозити, отколкото към капиталовия пазар, независимо дали БФБ или др. фондова борса. Надявам се това скоро да се промени било то по еволюционен начин, когато едното поколение от инвеститори предаде познанието си на следващото, или по революционен начин, ако държавата катализира по-бързото развитие на фондовия ни пазар, чрез някаква програма от мерки. А капиталовия пазар е жизненоважен за икономиката, както знаете, защото чрез него може да се финансират както вече утвърдени печеливши бизнеси, така и някои по-нови в технологично отношение, по-иновативни, бизнес проекти. Държавите, които имат по-иновативни и технологично развити икономики, са по-конкурентоспособни и имат по-висок жизнен стандарт.

П.П. Листването на изключително малка част от българските акционерни дружества на БФБ, също определям като специфика на българската предприемаческа и инвестиционна култура.
                      Last edited by m_nedev; 19.02.2025, 22:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorsibg Разгледай мнение

И по-хубаво,сигурен съм че БФБ ще се справи по-добре и без теб!Вместо да проповядваш колко е зле на нашата борса, вземи направи някой лев ......виж какво прави Шели например.
                        Справя се отлично. 250 000-300 000лв. оборот на ден. За какво им е да я приватизират. Интересно ми е вие "милионерите от Шели", колко време ще ви е нужно да осребрите печалбите си, при тази пазарна оценка на компания и оборота на БФБ в момента?

Коментар

Човече, ти наистина ли обвиняваш българското население че не иска да инвестира в компании като Химимпорт, Градус, Еврохолд, Холдинг Варна, Телелинк, ПИБ, Зърнени храни, Монбат, Неохим, Трейс, Петрол? И това са "сините чипове" на БФБ, и да не забравяме самото БФБ... Повярвай ми, по-голямата ми "инвестиционна култура и финансови навици" ме "кара" да избягвам БФБ, вместо да инвестирам в нея...
                          И по-хубаво,сигурен съм че БФБ ще се справи по-добре и без теб!Вместо да проповядваш колко е зле на нашата борса, вземи направи някой лев ......виж какво прави Шели например.

Коментар

Държавата няма логична причина да я продаде, според мен. Но за ниската активност на борсата не ти е виновна държавата, а финансовите навици и култура на населението. Вярно, че, ако държавата иска, може доста да помогне на борсовата търговия, но на някои хора трябва да им дойде наум, че без силен капиталов пазар трудно можем да имаме силна и иновативна икономика.
                            Човече, ти наистина ли обвиняваш българското население че не иска да инвестира в компании като Химимпорт, Градус, Еврохолд, Холдинг Варна, Телелинк, ПИБ, Зърнени храни, Монбат, Неохим, Трейс, Петрол? И това са "сините чипове" на БФБ, и да не забравяме самото БФБ... Повярвай ми, по-голямата ми "инвестиционна култура и финансови навици" ме "карат" да избягвам БФБ, вместо да инвестирам на нея...
                            Last edited by mancev; 19.02.2025, 21:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                              Да вземат да продадат БФБ, че да живне борсата ;-)
                              Държавата няма логична причина да я продаде, според мен. Но за ниската активност на борсата не ти е виновна държавата, а финансовите навици и култура на населението. Вярно, че, ако държавата иска, може доста да помогне на борсовата търговия, но на някои хора (има предвид тези, които управляват държавата) трябва да им дойде наум, че без силен капиталов пазар трудно можем да имаме силна и иновативна икономика.
                              Last edited by m_nedev; 19.02.2025, 22:52.

Коментар

• Да вземат да продадат БФБ, че да живне борсата ;-)

Коментар

Working...
                                X