Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Голяма риба излиза
И още по голяма влиза
https://www.investor.bg/a/538-pazari...ashtata-godina
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеКой е щедрия продавач тук?
- 1 like
Коментар
-
Ако са им читави консултантите, няма причина приходите от лихви да се забавят поне още 2 тримесечия. Всъщност и по-дългосрочно, мисля че ФЕД няма да може да понижи лихвата, колкото си мисли мнозинството, а даже след година може и да се заговори за покачване. Тук ме притеснява някоя грозна политическа игра с дивидента. Ако всичко е нормално, мисля че е постижимо до 11.50 напролет
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеА на мен ми е интересно какво ще е числото на ??? Q3 Неконсолидиран
ОСНОВНИ ФИНАНСОВИ ДАННИ (в хил. лева)последен отчет Консолидиран
30.06.2024Неконсолидиран
30.06.2024Общо активи 437 487 21 774 Нетекущи пасиви 555 115 Текущи пасиви 398 220 4 484 Общо приходи от дейността 15 415 5 395 Печалба/(загуба) за периода 7 954 3 074 +??? Виж повече
Очаквам печалба(индивидуална) около 8-9 мил т.с. дивидент 0,6-0,7 лв; акцията около 9-10 може и повече :-)))
Обещавам да почерпя ако излязат на 0 в резултат от основната дейност :-))))))
Движестия момент е в ОПР/Приходи от лихви :-)))))Last edited by dido_yord; 09.10.2024, 18:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
А на мен ми е интересно какво ще е числото на ??? Q3 Неконсолидиран
ОСНОВНИ ФИНАНСОВИ ДАННИ (в хил. лева)последен отчет Консолидиран
30.06.2024Неконсолидиран
30.06.2024Общо активи 437 487 21 774 Нетекущи пасиви 555 115 Текущи пасиви 398 220 4 484 Общо приходи от дейността 15 415 5 395 Печалба/(загуба) за периода 7 954 3 074 +??? Виж повече
- 1 like
Коментар
-
Очакванията на Габровски са, ако либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата се състои, както е предвидено от 1 януари 2026 г., обемите търгуван ток да нараснат с 30 процента, на колкото в момента се изчислява делът на бита в общото потребление на електроенергия. Не се очаква съществено влияние на излизането от защитения пазар на домакинствата върху свободните цени на тока. Причината е, че автоматично се изравнява търсенето и предлагането, коментира експертът.Роботи навлизат все по-сериозно в търговият ас електроенергия на българската борса. Вече половината сделки в сегмента "В рамките на деня" се сключват от роботизирани алгоритми. Очакванията са до края на 2025 г. програми да финализират 70 процента от кратките договори, а до няколк огодини почти...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеNASDAQ и NYSE редовно се ос..рат, тази година изтриха за кратко 99% от стойността на дедо Бъфет. Софтуер е, стават грешки, според мен би било скандално да се изземе комай 6-месечната печалба на борсата
Явно че тези искове ще и разкажат играта на акцията
Пореден епизод от сериала "Техниката изпреварва фундамента"
https://www.tradingview.com/x/QGWFqL59
Last edited by danetha; 25.09.2024, 19:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
То лошото е че и още един иск изкочи вярно за по малка сума ама кой знае какво мазало е станало на тези дати 5-6.01 2022...
И как са го допуснали , явно играта там е за милиони ...
Коментар
-
Уважаеми г-н Джелепов, Уважаеми госпожи и господа, В изпълнение на изискванията на Закона за публично предлагане на ценни книжа „Българска фондова борса“ АД Ви уведомява за образувано арбитражно дело ВАД № 44/2024 в Арбитражен съд при БТПП по искова молба на „ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2“ ЕАД срещу „Българска независима енергийна борса“ ЕАД /част от групата на БФБ/. Предмет на делото е технически инцидент в търговската система на сегмент „Ден напред” от страна на доставчика на търговската платформа по време на тръжната сесия, организирана от борсовия оператор на 05.01.2022 г. с ден на доставка 06.01.2022 г. Съдебният иск е в размер на 368 026,48 лв. БНЕБ ЕАД проведе задълбочено разследване на внезапно възникналия технически инцидент, като е извършен и съвместен технически анализ с доставчика на платформата, в следствие на които са осъществени незабавни коригиращи действия на софтуерната грешка в търговската система от страна на доставчика на услугата. Последователно поддържаното от страна на борсовия оператор становище е, че не е налице каквото и да било нарушение на сключения договор за участие с „ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2“ ЕАД, нито на Правилата за работа на организиран борсов пазар на електрическа енергия от страна на БНЕБ. Във връзка с приложимата арбитражна клауза, образуваното дело ще се гледа съгласно Правилника за ускорени производства на АС при БТПП. Групата на БФБ, и конкретно дъщерното й дружество БНЕБ, предприема всички правни действия в защита на своята правота, интересите на своите акционери и доказване неоснователността на предявения иск.
Ако някой не го е видял
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
В конспиративния случай дивидентът остава само в енергетиката, докато иначе, макар и поделен си отива в МФ за общо предназначение. А пари за заплати си требват:
https://clubz.bg/153546
И как са го допуснали , явно играта там е за милиони ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение
Някой колега,допуска ли,че ако загубят делото БФБ Мин. на Финансите ще прибере целия дивидент на БФБ ,без да е необходимо да го дели с Нас.
Понеже той е принципал и на двете дружества.
Малко конспиративно.Всичко зависи от Съдиите.
https://clubz.bg/153546
Коментар
Коментар