Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПЪРВО ДЯНКОВ НАЦИОНАЛИЗИРА БОРСАТА УЖ ЗА ДА Я ПРИВАТИЗИРА ПО- ЛЕСНО, А ПОСЛЕ СЕ ВИДЯ НЕЖЕЛАНИЕ ДА ГО ПРАВИ..
Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
Ще кажеш, че това им е било най-важното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеВъв връзка с процедурата по приватизация на държавното участие в "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София, днес, 13 март, 2012 година, в "Българска фондова борса – София" АД бе получено следното уведомление от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК):
На 25.02.2013 г. в АПСК е постъпило писмо от Министерството на финансите, с което АПСК е уведомена, че Министерството на финансите, в качеството си на собственик на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД гр. София, оттегля възлагането за извършване на приватизационната процедура за дружеството.
С Протоколно решение №2304/25.02.2013 г. Изпълнителният съвет на АПСК прекратява сключения с "Патриа Корпорейт Файненс" а.с. договор за възлагане извършването на маркетинг на "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София и за възлагане изготвянето на анализи на правното състояние, информационни меморандуми и приватизационни оценки на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД, гр. София и 43,07% от капитала на "Централен Депозитар" АД, гр. София.
С Решение от 07.03.2013 г. Надзорният съвет предлага на Изпълнителния директор да предприеме съответните действия по прекратяване на приватизационната процедура.
Много бавно идват тези писма. От 25.02 до 13.03 са 16 дни. Никой не може да ме убеди, че поне сто човека не са знаели. Не е въпросът дали са правили сделки, дразнещо е, че толкова се бави една новина. МФ не трябваше ли "Да уведоми обществеността"?
Сега си давам сметка, че приватизацията на Борсата беше прах в очите. Въобще не са имали намерение да продава, защото ако влезе "бял" собственик някой от изкуствените прехвърляния може и да секнат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениес такава крехка душевност си национално богатство Иска се мъжкари да има, не съвсем безмозъчни ако щеш, но да се действа, без много псувниCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеКо да го праиш... И аз мога да нареждам понякога... Позитивно е, че от тези хартии имам съвсем козметично количество, а гневът ми е по-скоро принципен. Плебейската революция из страната ни наранява крехката ми душевност.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ ама на нищо не прилича това - такова псуване на държавата чак ми запариха ушите Запри се малко, докато не ми е запарило и другаде някъде да *ва и пазара, кой ни е бил по главата с него да се занимаваме, че и акъл да му давамеCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеИ сега БФБ държавно форевър. Тва е пазар!
Дано тълпата е доволна - борсата е държавна, монополистът е озаптен... Де** тъпата страна България, **би тъпия народ, да го **А!
Не е препоръка.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Незаслужено подценявате акциите на оператора. Оборота ще расте с или без приватизация. От там ще растат и печалбите. Очаквам в близко бъдеще много активна търговия при Еларг. Акционерите с много ниска придобивна цена ще имат изгода да продадат на пазар за да не платят данък, а купувачите ще вземат сигурна доходност по-голяма от лихвите. Това са доста добри комисионни за борсата. Отделно докато е държавна ще имаме и дивидент. Не бих се изненадал след няколко години той да гони и левче. Лично аз съм си накупил достатъчно при средна съвсем малко над текущите стойности. Мисля да не ги пипам в следващите пет години. Не вярвам да се повтори историята с ХДПАТ, но очаквам растеж в пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеМен ако питаш в цената беше пре-калкулирана приватизацията.Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !
Коментар
-
Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнениена мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент
разбира се, Не е препоръка
Коментар
-
на мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент
разбира се, Не е препоръкаLast edited by sa60o0; 14.03.2013, 11:27.Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !
Коментар
Коментар