IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Във връзка с процедурата по приватизация на държавното участие в "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София, днес, 13 март, 2012 година, в "Българска фондова борса – София" АД бе получено следното уведомление от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК):
    На 25.02.2013 г. в АПСК е постъпило писмо от Министерството на финансите, с което АПСК е уведомена, че Министерството на финансите, в качеството си на собственик на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД гр. София, оттегля възлагането за извършване на приватизационната процедура за дружеството.
    С Протоколно решение №2304/25.02.2013 г. Изпълнителният съвет на АПСК прекратява сключения с "Патриа Корпорейт Файненс" а.с. договор за възлагане извършването на маркетинг на "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София и за възлагане изготвянето на анализи на правното състояние, информационни меморандуми и приватизационни оценки на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД, гр. София и 43,07% от капитала на "Централен Депозитар" АД, гр. София.
    С Решение от 07.03.2013 г. Надзорният съвет предлага на Изпълнителния директор да предприеме съответните действия по прекратяване на приватизационната процедура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Да не вземат да отложат приватизацията сега...
      Вероятно ще има забавяне, но който и да дойде на власт му е ясно, че трябва да я приватизира. Хубаво е че оборотите скочиха, може пък да се окаже 4е забавянето е добре за цената

Коментар

• Да не вземат да отложат приватизацията сега...
        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          И тук ли спряха трговията.... Не ми излизат никакви оферти???
          Просто не дават възможност за разпродажби по собствената си позиция
          А то всъщност BSO трябва да се вдига, защото сега в шашканията, ще се сключат много сделки и печалбата ще се качи!

Коментар

• И тук ли спряха трговията.... Не ми излизат никакви оферти???

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd

Турската борса няма да е лош вариант. Те ще се превърнат в регионалния гигант. Поради едни или други причини тяхната икономика ще расте много бързо и относителната им тежест ще нараства. Имат само един недостатък. Не са членове на ЕС. Според мен няма и да станат. До преди десет години се възприемаха като част от Европа, но несправедливо отхвърлени, то днес възпремат себеси като център на региона около който трябва да гравитират по-малките държави в азиатската част и евентуално балканите. Някаква форма на консолидация на балканските пазари през виенската борса е добър вариант. Аз очаквам развитие на пазара със или без приватизация. Затова съм и акционер в борсата. Според мен текущата цена е абсурдно ниска за монополното право да организираш търговия с акции.

Първоначално изпратено от puf paf
              Доколкото си спомням Румънската борса също имаше преди известно време желание за покупка на БФБ.

А виенската борса каква и беше "роднинската връзка" с другите по големи борси?
              Питам, защото помня че имаше разни идеи за консолидация на големите борси но все нещо не ставаше. За мен, е по добре да ни вземе някоя борса която има същата платформа.
              Last edited by BigBear; 15.02.2013, 14:00.
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• BLOOMBERG MARKETS: The 14 Most Exciting Frontier Markets In The World.

Total score: 61.4 (equal 3rd)

Another of Europe's growth heavyweights, Bulgaria is expected to continue to boost its GDP and touts a moderate inflation rate and a fairly cheap stock market. Its exchange rate moves more than others on the list, but it is said to be fairly easy to do business there.

Source: Bloomberg Markets

Read more: http://www.businessinsider.com/bloom...#ixzz2KgCBDR00

Коментар

• Първоначално изпратено от smarti Разгледай мнение
                  не забравяйте, че борсата е уникална с лиценза който притежава и с ксетрата
                  Най-вече със Сетрата.
                  Като нея второ няма нигде по света!
                  Мечка, точно това ме гложди и мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                    Виенската трябва да е. критериите са много високи, така че не може да е някакво измислено дружество
                    Дано не ни набичат с някакви нови такси...

Коментар

• не забравяйте, че борсата е уникална с лиценза който притежава и с ксетрата

Коментар

• e 2012 си беше година с много ниска ликвидност няма как да е добре печалбата, като се нормализира пазара няма да е така Както се казва добре е да продаваш лопати при златна треска така че тва е бизнеса ....

Коментар

• Има оптимисти, но толкова пара за дружество работещо на загуба...

Коментар

• Гледам че ги купуват над 3 лв., или 20 мил. капитализация...айде махни кеша и пак са 13 мил...
                            Ще видим оценката на АП, ама при 600 к печалба и то благодарение на приватизацията на ерп-тата в края на годината ... не знам на какво се надяват...

не е препоръка естествено

Коментар

• http://www.standartnews.com/biznes-b...si-176876.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Ще ме извинявате, ама какви са тези Австрийска фондова борса???? За първи път ги чувам. Да не ни пращат за зелен хайвер?
                                е, т'ва е в. Стандарт все пак

Коментар

Working...
                                X