IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Като каже някой "Водят се преговори с доста борси за продажбата на БФБ", нали се сещате, че явно никакви преговори не се водят. Доста борси..... И кои са тези доста борси?
    И мен ме подразни тази фраза и особено тази дума.
    Има някаква назидателност, пресиленост.
    Сякаш насила искаш да направиш демонстрация.
    Ефектът е обратен.

Ако са пратили неангажиращи информационни писма за стартиране на процедура на няколко десетки адреса и от няколко са поискали (закупили) документи, това "доста" ли е?!

Коментар

• Като каже някой "Водят се преговори с доста борси за продажбата на БФБ", нали се сещате, че явно никакви преговори не се водят. Доста борси..... И кои са тези доста борси?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Даниела Бобева - Водят се преговори с доста борси за продажбата на БФБ

Не е като Владислав Черешов. Рядко се чуват такива думи от политик.

Това добре, но запитвали ли сте се каква е бариерата (разходите) за изграждане на нов регулиран пазар? Те са ядрото на оценката на БФБ от всеки потенциален купувач. Каква горница над тях би бил склонен да плати някой за клиентите на БФБ? Купувача на всичкото отгоре ще трябва да изгражда почти от нулата система за търговия, клиринг и сетълмент на БФБ и ЦД. Какво всъщност му се продава - лиценз, много търгувани насила дружества, бездействащи ИП и шепа спекуланти.

При предишната процедура имаше изявен интерес, така че надеждите на правителството на Пламен Орешарски са и сега да има желаещи да купят борсата......

Това е важното .... конкуренция и цената ще дойде на мястото си....
        при нас ако нещо си струва и има желаещи за покупка ,тогава и цената ще бъде реална ....
        при проджбата на Пловдив БТ имаше три оферти и се спукваха да натдават...
        А след това обвиняваха Еврофинанс ,че прекратил по рано продажбата и четвърти кандидат не могъл да си вкара офертата....

Коментар

• Даниела Бобева - Водят се преговори с доста борси за продажбата на БФБ

„България има нужда от силен капиталов пазар. За съжаление той беше насърчаван и създаден от държавата – чрез приватизацията се оживяваше капиталовият пазар“, заяви Бобева.
          ........, а и за привличане на финансов ресурс не само от банки, но и от капиталовия пазар.
          Не е като Владислав Черешов. Рядко се чуват такива думи от политик.

Това добре, но запитвали ли сте се каква е бариерата (разходите) за изграждане на нов регулиран пазар? Те са ядрото на оценката на БФБ от всеки потенциален купувач. Каква горница над тях би бил склонен да плати някой за клиентите на БФБ? Купувача на всичкото отгоре ще трябва да изгражда почти от нулата система за търговия, клиринг и сетълмент на БФБ и ЦД. Какво всъщност му се продава - лиценз, много търгувани насила дружества, бездействащи ИП и шепа спекуланти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            я кажи как ти изчисляваш, колко рисков е един актив?
            То това риска си е относително понятие.
            Винаги можеш да си сложиш всякакви ламаринки отзаде....и пак да си в киреча.

Много индивидуално е, зависи колко може да ти смели стомаха.
            Който не мели - да си взема там 3-4% годишно и да си свирка.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              ....
              Затова ми е чудна, как с някаква лекота си изчислявате числеността в по-рискови активи?.....:
              я кажи как ти изчисляваш, колко рисков е един актив?
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Анализ на процедура по продажба на БФБ

Attached Files
                ➊обединени хумусно-минерални права➋платена! данъчна амнистия
                ᴏᴚ☠

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
                  Не съм се изявявал скоро в тази тема ...

Но като гледам на къде върви ... май скоро ще стана шест цифрен ... и ще спра да пиша изобщо
                  Недей така!!! Натъжаваш ме с твоите дописки как си изкупил огромни по мащаби ЗЗ като действащ келнер и бензинджия! Сега си на границата на 6-цифреността на БФБ, което по-скоро приемам като предизвикателство към Тони, който призна, че е 5 цифрен.
                  Аз съм шестцифрен отдавна, но в много по-неликвидни и непрестижни активи каквито са НИ.
                  Затова ми е чудна, как с някаква лекота си изчислявате числеността в по-рискови активи? Тя може да се променя от знак + в знак - мнтого по-лесно!!!

Коментар

Но като гледам на къде върви ... май скоро ще стана шест цифрен ... и ще спра да пиша изобщо
                    Като забогатееш да почерпиш

Коментар

успех!

Коментар

• Не съм се изявявал скоро в тази тема ...

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• БРАВО- БЛИЗО 38 МИЛКИ

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Ми социална политика бе Тони, нали това искаме
                            Между другото трябва да те поздравя, защото преди време писа как си преструктурираш портфейла и определено намирам тогавашните ти решения за правилни!
                            Благодаря!
                            Дано да усетя и аз позитиви

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              слабо
                              гледкам, гледкам и какво виждам:
                              "Разходи за персонала" са със 130хиляди повече от миналата година!?!?
                              Май 10% увеличение на заплатите за 2013 е обрало печалбата ?
                              Ми социална политика бе Тони, нали това искаме
                              Между другото трябва да те поздравя, защото преди време писа как си преструктурираш портфейла и определено намирам тогавашните ти решения за правилни!
                              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• слабо
                                гледкам, гледкам и какво виждам:
                                "Разходи за персонала" са със 130хиляди повече от миналата година!?!?
                                Май 10% увеличение на заплатите за 2013 е обрало печалбата ?
                                какво правите тия 29 човека там бе - по полека с чуждите пари ей!
                                значи 849/9м=94 333лв на месец средно за 29 човека , т.е. средна заплата на БФБ АД е 3252лева!
                                Last edited by tony1975; 28.10.2013, 21:10.

Коментар

Working...
                                X