Добре, че винаги има инакомислещи. Иначе нямаше да има на кого да продавам. Аз мисля, че от БФБ поставиха знак с публикувания отчет. А той е, че ще се "усвоява" до последно (нали сега е модерно да се казва усвоява вместо краде)...Не е препоръка и е лична преценка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеМакс ,
За мен предварителното раздаване на неразпределената печалба е сигурно на 90%... ако има продажба.. ,леф и нещо..
xaxaxa
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеакции
Можем да добавим към оценката на БФБ и евентуално разпределение на Кеша и дивидент 2013, Верно работата е Надай се к*ре на пияна жена. В момента има тапа 5К на 3,90 и 5К на 3,95, което също притеснява инвеститорите. Тази тапа изчезна за 1-2 дена, като падна Айсберга на 3,69.
Не виждам смисъл да се бяга от тук на всяка цена и да се хвърля човек на цкб и хим, които са направили по 40% от началото на годината. Акциите са много различни. БФБ е с по малко бета от софикс, а ТИМ хартията е с по-голямо... При евентуална корекция БФБ ще се представи по-добре, Имам
За мен предварителното раздаване на неразпределената печалба е сигурно на 90%... ако има продажба.. ,леф и нещо..
Дивидента за годината ще бъде между 13- 16 стотинки....
За протокола ,медиите ще съсипят правителството ако при криза остави тези 11 милиона на купувача...
Вчера продаваха дребните....едрите ги нямаше...
даже и аз очаквах повече продажби , та се бях наредил над 3,6....
Да се надяваме на нещо повече и днес...
Казано е когато пада купувай ,когато се качва продавай...
И тук и в Петрол е сходно положението...
На всички им се вижда надценено...
Но и на двете места има мажоритар ,който ще продава ...и е заложил много ..къде пари ,къде авторитет...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеPE 25 P/S 7 P/BV 2.2
нека да си пожелаем всички акции да се търгуват на подобни показатели
Значи Софикс при 550,90 има Р/Е-10,19, Р/В-1,04..... Влияние върху днешния ден оказа и отчета, който беше натоварен със свърхочаквания за печалбата през 2013, а се оказва че дивидента ще е около 0,10лв Евентуално. Ако съм прав, това означава че много хора намират аргументи за смоите инвестиции в Инвестора. Беше казано че има алтернативи, които имат и по интересни показатели
И все пак има малка разлика, която всеки може да прецени колко е съществена в единия случай говорим за показатели на ФФ, а в случая при БФБ пазара дава оценка на Мажоритарния пакет, 50,05%, и стратегически инвеститор евентуално... В случай на приватизация Мажо има опция да избяга от ангажимента си за търгово, но миноритарите тука се надяват на близка цена на своите акции
Можем да добавим към оценката на БФБ и евентуално разпределение на Кеша и дивидент 2013, Верно работата е Надай се к*ре на пияна жена. В момента има тапа 5К на 3,90 и 5К на 3,95, което също притеснява инвеститорите. Тази тапа изчезна за 1-2 дена, като падна Айсберга на 3,69.
Не виждам смисъл да се бяга от тук на всяка цена и да се хвърля човек на цкб и хим, които са направили по 40% от началото на годината. Акциите са много различни. БФБ е с по малко бета от софикс, а ТИМ хартията е с по-голямо... При евентуална корекция БФБ ще се представи по-добре, Имам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНещо имахме спор ,дали 3,60 е ниско или високо....
така ли?
Даже и при този нагласен отчет се търгува бъдещи очаквания при приватизацията ..
Бъдеща продажба и раздаване на неразпределената печалба... 11 милиона...
сериозна сума...
няма сериозни разпродажби...засега...
така ги виждам нещата.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеМонти как е брато?
я ми кажи от моя ИП какво ми трябва днес?
така ли?
Даже и при този нагласен отчет се търгува бъдещи очаквания при приватизацията ..
Бъдеща продажба и раздаване на неразпределената печалба... 11 милиона...
сериозна сума...
няма сериозни разпродажби...засега...
така ги виждам нещата.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеАз питах за приходите не за пе4албата ..как при двоен оборот същите приходи ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...borot-,165875/
Към написаното в статията може само да добавя, че има и увеличение за разходите за заплати с 140,000.00 лева, което не е заслужено за мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеPE 25 P/S 7 P/BV 2.2
нека да си пожелаем всички акции да се търгуват на подобни показатели
http://http://www.bloomberg.com/quote/DFM:UH
За последната една година цената на акцията се удвоява т.е. +100%. Оборота там на ден е почти колкото за цялата 2013 на БФБ, с всичките пакети, отписвания и т.н.
Ако някой може да сподели за други борсови оператори които са листнали акции ще бъда благодарен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеКонкретно аз съм фен на Проучване и добив на нефт и газ, Евроинс, Билборд и Химимпорт. Имам и Атера за малко диверсификация на риска. Имам лично правило - до 6 акции! Заедно с БСО това са моите. Не препоръчвам нищо. Ако гълтам вода, предпочитам да съм сам
Благодаря за откровеността!
Много парички слагаш - как излизаш от позиция като БФБ не знамLast edited by tony1975; 29.01.2014, 13:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениев сравнение с кои например?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДа прави сте момчета - и коефициентите са височки и лапат тлъсти бонуси като за последно, и все пак!
- коефициентите отразяват изминалата година, а вие нима не смятате че оборота и броя на сделките ще расте? Както каза равновесов след като свърши лудницата на борсата, тогава отчета тук ще е най-готин - е нали купуваме очаквания
- да лапат заплатки в повече, да незаслужени са и дано е за последно!
- резултата ме навежда на мисълта за очакван дивидент 10-11стотинки
Има дружества с ev/ebitda, двойно, а има изключения и с тройно по-добри показатели !!! Е как при това положение хартията да ми е интересна, предпочитам твърдия фундамент, който мисля, че дългосрочно винаги побеждава спекулата
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениев сравнение с кои например?
Между другото продължавам да мисля, че 90% от акциите на БФБ са боклуци. Разликата е, че вече са боклуци от които може да се правят пари.
Коментар
Коментар