IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• хм, май май ще ни върнат депозитите!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Не бе Тонка, говорих за 2% дивидент, което е 6 ст. Така обаче и толкова няма да изкарат.
      няма да дадат толкова и аз така мисля - то няма как
      те сега в последното тримесечие и бонуси трябва да разделят, да наградят и този който е решил да сложи 3млн в онази банкова група

Коментар

Твърде много хора "лежат на тази кълка" за преориентиране на депозити, но според мен, тези мисли са абсурд! Хората в БГ имаме стряскащо ниска фин. култура и по никакъв начин не може да накараш човек да купи акции - това за него е най-явната измама.
        За Хима бъркаш - както за %-та, така и че това е за определен период, след който отново стават въпросителни и рискове!
        Ок де за Хим беше 9% май. Абе помня, че ги емитираха на 2,2 и дивидента беше 20 ст. Иначе дивидента беше гарантиран, комулативен. Знам, защото имах и аз 3 години пакет там. Между другото пмниш ли 2008 -ма година. След ръстовете от по 100-200, че и повече проценти по някои позиции, имаше не малко народ, които теглиха даже кредити, за да влизат на БФБ и доста сериозно пострадаха от това. Човешката алчност няма граници. Покрай кризата между другото си мисля, че доста хора станаха малко по финансови грамотни и то по трудния начин

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          е ти сега ли се усети? и аз вчера се чудих за какви 5-6% дивидент ми говориш, ама викам хайде да си мълча явно съм пропуснал нещо!!!
          Не бе Тонка, говорих за 2% дивидент, което е 6 ст. Така обаче и толкова няма да изкарат.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Офф, че се набабаних лошо тук ...
            е ти сега ли се усети? и аз вчера се чудих за какви 5-6% дивидент ми говориш, ама викам хайде да си мълча явно съм пропуснал нещо!!!

Коментар

• Офф, че се набабаних лошо тук ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                4стинки печалба!
                А ако върнат парите от КТБ.... Излитаме!

Коментар

• 4стинки печалба!

Коментар

• Варшавската фондова борса се отказва от сливанията и придобиванията

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                      Да се включа и аз тук, но при 2% на депозит и дивиденти от по 5-6%, на Хима беше 10% гарантирания и т 2009-та като ги пуснаха. Така че според мен може да видим и не малко пари да се насочват към борсата.
                      Твърде много хора "лежат на тази кълка" за преориентиране на депозити, но според мен, тези мисли са абсурд! Хората в БГ имаме стряскащо ниска фин. култура и по никакъв начин не може да накараш човек да купи акции - това за него е най-явната измама.
                      За Хима бъркаш - както за %-та, така и че това е за определен период, след който отново стават въпросителни и рискове!

Коментар

Според мен правителството е сигурно - вижте с колко гласа бе избрана Цачева. Това обаче не виждам по какъв начин ще помогне...
                        В неделя Бойко беше доста угрижен след разговорите с Мики Маус. И аз си мислих, че е сигурно правителството още миналата седмица, но като го видях Бойко... доста ме притесни. Стискам палци да си прав, че иначе лошо за всички ни тук.

Коментар

Тонка, има мноооого хора и фирми, които си държат парите на 2% депозит /според мен над 50% от депозитите като цяло/. Аз мисля, че докато се приватизира, среднопретегления дивидент ще бъде около и над 6 ст. на година, а иронията е, че колкото по-зле е държавата, толкова по-силен натиск за дивиденти ще има.
                          Да се включа и аз тук, но при 2% на депозит и дивиденти от по 5-6%, на Хима беше 10% гарантирания и т 2009-та като ги пуснаха. Така че според мен може да видим и не малко пари да се насочват към борсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                            Ако се състави доста народ и то с доста повече пари от нас ще си отдъхне. Поне ще имаме някаква предвидимост за няколко месеца.
                            Според мен правителството е сигурно - вижте с колко гласа бе избрана Цачева. Това обаче не виждам по какъв начин ще помогне...

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Да, като/ако се състави правителство вероятно ще има някакво повишение, но според мен все още не е натрупана критична маса от положителни новини за нещо по съществено. Мисля, че ще има още възможности за изгодни покупки -дано да са само някой и друг месец, а и края на годината наближава.
                              Ако се състави доста народ и то с доста повече пари от нас ще си отдъхне. Поне ще имаме някаква предвидимост за няколко месеца.

Коментар

Ако 2,80 ти се е видяла скъпичка миналата година, в момента таргета ти не бива да превишава 2-2,20. Аз лично имам тука на средна 3,50 и няма да продам. Ако падне до 3 лв. ще усреднявам, защото вярвам, че някъде в далечното бъдеще ще има хляб. До тогава мисля, че под 2% дивидентна доходност няма да видим, което на фона на депозитите като цяло не е чак толкова лошо....

П.П. Тъй като нямам и 1 лев в банки, приемам, че тук и БРЕФ са моите си депозити и така се утешавам
                                Мен лично ме разколебаха на 2.8 лв. едни познати тук, че БСП няма да им стиска да продаде държавния пакет, а без това няма да има реален ръст тук. А и оборотите намаляват последната година. На 2 кинта яко скачам в джаза обаче. Решил съм ако нещата не тръгнат на добре с правителството да играя малко глупаво, но да си направя портфейла от 2 акции и 50% на 50% да разделя парите си. Та като се тръгне да се съвзема ситуацията да мога да изкарам по 100% ръст. Преди 2 години тази стратегия ми донесе 150% + Тъпа стратегия, ама то и нащо БФБ не е много нормално.
                                * Не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X