Важно е да се каже, че е добре тия от борсата да се понапънат да свършат малко работа, за да оправдаят заплатите които получават.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Мерси! А обсъжда ли се изобщо нещо за промяна на броя компании и различни критерии за определяне на фри флоутовете?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеИма развитие по въпроса...Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Има развитие по въпроса, БФБ са внесли в комисията предложения за промени относно отразяването на корпоративните събития. Иначе вчера бях на среща където се обсъждаха възможни промени, предполагам не е някаква тайна - бяхме към 15 човека. но новата идея е примерно 4 пъти на ден в произволно избран час да се пускат виртиуални поръчки купува и продава в order book-a за по 20 000 лева например, като след '"изпълнението" на виртуалните поръчки ще се гледа какъв спред се е получил между офертите купува и продава. Това би бил критерий за видима на екрана ликвидност по дадена емисия.
Иначе чуха се и доста други предложения. Разбира се какъв ще е финалният вариант никой не знае още, тестват се много варианти но за мен идеята ми се струва интересна с тези виртуални поръчки. Със сигурност като има нещо конкретно от БФБ ще го качат за обсъждане със съсловните организации, всичко е на етап генериране на идеи.
не е препоръка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Гледам, че този месец е минал, а нищо не съм чул за нови правила, критерии за селекция, т.н. Да не би да съм пропуснал нещо?
Първоначално изпратено от BSE
17-03-2017 - Съобщение от БФБ-София (Прессъобщение от БФБ-София)
Днес, 17.03.2017 г. в Българска Фондова Борса-София АД беше получено уведомление от Комисията за финансов надзор относно резултатите от извършена проверка, целяща изясняване на механизма за изчисляване на индекса SOFIX.
Ръководството на Борсата е на позиция, че не са налице предпоставки за преразглеждане на решението, с което се определя състава на индекса за следващия шестмесечен период, започващ от 20.03.2017 г.
Отчита се фактът, че в правилата е заложено използването на данни от различни източници и институции, както и че поради продължителния нормативен срок от около 2 месеца за регистрация на увеличение на капитала след набирането му, съществува вероятност в различните източници капитала на дадено дружество да бъде различно отразен до окончателното приключване на процедурата по увеличение. За отчитане на тази вероятна възможност са необходими, както уточнения в правилата на индекса, така и в процедурата определена от законодателството за регистрация на увеличение на капитала на публично дружество.
Българска Фондова Борса-София АД приема направените в уведомлението констатации относно необходимостта от детайлни уточнения на методологията и ще се съобрази с тях, като в едномесечен срок ще подготви проект на нови правила. В проекта допълнително ще се детайлизира начина на обработване на корпоративни събития, включително и увеличения на капитала, обхващащи дълъг период и възникващите в резултат на това разлики в регистрите на отделните институции.
Паралелно с промените, в резултат на препоръките на КФН, ще бъде предложено и въвеждането на допълнителни критерии за селекция на отделните компоненти на индекса, осигуряващи по-добра възможност за следване на индекса, по които БФБ работи от м. декември миналата година. След изготвянето на проекта, той ще бъде съгласуван с всички заинтересовани страни.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
хаха
даже дума не се обелва по тоя въпросМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеТрите месеца минаха!
даже дума не се обелва по тоя въпрос“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Чудесна, но не трябваше ли вече да търгуваме ДЦК и чужди акции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнениеМненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...orsata-235777/
"Появи се и информация, че Еврохолд е намерила място в индекса за сметка на друга компания, Индустриален холдинг България. Тук искаме директно да подчертаем, че това не е така. Индустриален холдинг България на база на структурата на търговията за последния период, пазарната капитализация и т.н., дори да приемем, че Еврохолд не съществува въобще в правния мир, пак нямаше да влезе в SOFIX”, обясни изпълнителният директор на БФБ.
Интересно тогава ако бе взет правилно ФФ на Еврохолд кой трябваше да вземе място на Индустриален холдинг България?
- 1 like
Коментар
Коментар