IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Важно е да се каже, че е добре тия от борсата да се понапънат да свършат малко работа, за да оправдаят заплатите които получават.
    Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Мерси! А обсъжда ли се изобщо нещо за промяна на броя компании и различни критерии за определяне на фри флоутовете?
      Ами и тези неща се обсъждаха но нищо конкретно, разбира се всеки има мнение какво трябва да включва и какво не фрифлоута и т.н. Тепърва предстоят и още срещи със заинтересованите страни по въпроса Важно е да се каже че не може с изчисляването на Софикс да се решат всички проблеми на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
        Има развитие по въпроса...
        Мерси! А обсъжда ли се изобщо нещо за промяна на броя компании и различни критерии за определяне на фри флоутовете?
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Има развитие по въпроса, БФБ са внесли в комисията предложения за промени относно отразяването на корпоративните събития. Иначе вчера бях на среща където се обсъждаха възможни промени, предполагам не е някаква тайна - бяхме към 15 човека. но новата идея е примерно 4 пъти на ден в произволно избран час да се пускат виртиуални поръчки купува и продава в order book-a за по 20 000 лева например, като след '"изпълнението" на виртуалните поръчки ще се гледа какъв спред се е получил между офертите купува и продава. Това би бил критерий за видима на екрана ликвидност по дадена емисия.
          Иначе чуха се и доста други предложения. Разбира се какъв ще е финалният вариант никой не знае още, тестват се много варианти но за мен идеята ми се струва интересна с тези виртуални поръчки. Със сигурност като има нещо конкретно от БФБ ще го качат за обсъждане със съсловните организации, всичко е на етап генериране на идеи.
          не е препоръка

Коментар

• Гледам, че този месец е минал, а нищо не съм чул за нови правила, критерии за селекция, т.н. Да не би да съм пропуснал нещо?

Първоначално изпратено от BSE

17-03-2017 - Съобщение от БФБ-София (Прессъобщение от БФБ-София)

Днес, 17.03.2017 г. в Българска Фондова Борса-София АД беше получено уведомление от Комисията за финансов надзор относно резултатите от извършена проверка, целяща изясняване на механизма за изчисляване на индекса SOFIX.
            Ръководството на Борсата е на позиция, че не са налице предпоставки за преразглеждане на решението, с което се определя състава на индекса за следващия шестмесечен период, започващ от 20.03.2017 г.
            Отчита се фактът, че в правилата е заложено използването на данни от различни източници и институции, както и че поради продължителния нормативен срок от около 2 месеца за регистрация на увеличение на капитала след набирането му, съществува вероятност в различните източници капитала на дадено дружество да бъде различно отразен до окончателното приключване на процедурата по увеличение. За отчитане на тази вероятна възможност са необходими, както уточнения в правилата на индекса, така и в процедурата определена от законодателството за регистрация на увеличение на капитала на публично дружество.
            Българска Фондова Борса-София АД приема направените в уведомлението констатации относно необходимостта от детайлни уточнения на методологията и ще се съобрази с тях, като в едномесечен срок ще подготви проект на нови правила. В проекта допълнително ще се детайлизира начина на обработване на корпоративни събития, включително и увеличения на капитала, обхващащи дълъг период и възникващите в резултат на това разлики в регистрите на отделните институции.
            Паралелно с промените, в резултат на препоръките на КФН, ще бъде предложено и въвеждането на допълнителни критерии за селекция на отделните компоненти на индекса, осигуряващи по-добра възможност за следване на индекса, по които БФБ работи от м. декември миналата година. След изготвянето на проекта, той ще бъде съгласуван с всички заинтересовани страни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

хаха
              даже дума не се обелва по тоя въпрос
              Вчера и поредните планове/глупости за SEE Link имаше, празни приказки, никакви действия. За съжаление не знам компания в България, където държавата е мажоритар и да се работи ефективно.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Трите месеца минаха!
                хаха
                даже дума не се обелва по тоя въпрос
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Трите месеца минаха!

Има списък с около 75 компании, които се търгуват на германската борса, както и на нюйоркската

Коментар

• искаме си чуждите акции! пущайте ги вече или поне дайте инфо какво се случва

благодарим много

Коментар

Чудесна, но не трябваше ли вече да търгуваме ДЦК и чужди акции?
                      И те като Сийлинка само за новините май бяха

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
                        Чудесна, но не трябваше ли вече да търгуваме ДЦК и чужди акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
                          Да, ще има за заплати на директорите!

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...z-mart-237018/

Чудесна новина!

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...orsata-235777/

"Появи се и информация, че Еврохолд е намерила място в индекса за сметка на друга компания, Индустриален холдинг България. Тук искаме директно да подчертаем, че това не е така. Индустриален холдинг България на база на структурата на търговията за последния период, пазарната капитализация и т.н., дори да приемем, че Еврохолд не съществува въобще в правния мир, пак нямаше да влезе в SOFIX”, обясни изпълнителният директор на БФБ.

Интересно тогава ако бе взет правилно ФФ на Еврохолд кой трябваше да вземе място на Индустриален холдинг България?

Коментар

• http://www.fsc.bg/bg/novini/kfn-prov...orsa-8426.html

Коментар

Working...
                                X