Къде изчезнаха последните класации и тегла в индексите? Само аз ли не ги намирам днес?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Българска фондова борса АД-София
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
17:08
София, 10 март 2023 г. – Българска фондова борса вече е сред най-ценните публични компании и влиза във водещия индекс SOFIX от 20 март. Това стана ясно от днешното решение на СД на БФБ, с което одобри състава на SOFIX при първото ребалансиране на индекса за тази година. БФБ става „син чип“ 12 години след като се листна като публична компания.
За изминалите три години ликвидността с акциите на БФБ значително се повиши, като броят сделки нарасна повече от 5 пъти, a оборотът – около 3 пъти. Установената дивидентна политика на компанията и увеличаващите се дивиденти, разпределени през този период, доведе до ръст на акционерите на БФБ с повече от 75%, а на пазарната капитализация на компанията – с над 80%. Всичко това допринесе и за преместването на емисията акции на БФБ на най-високия сегмент на Борсата, Premium, от началото на 2023 г.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеТе в отчета излизат и едни над 580 000лв. разходи за банкови такси ! Какви са тези умопомрачителни числа не знам, като за предишния период са само чертичка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеразходи - за персонала -3.5млн., за външни услуги - 5млн. .Дали не е добре да се проверят и преразгледат? На ОС или по друг начин?! Какви са тези умопомрачителни числа не знам, като за предишния период са само чертичка -
!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
1. Да, така е. Това с уговорката, че гледаме неконсолидирания отчет /този, който касае само БФБ/. Ако гледаме консолидирания, то тогава резултатите са за същата година и включват резултатите и на БНЕБ. Дивиденти се дават винаги и само от неконсолидираните отчети. Консолидираните дават ясна представа за състоянието на компанията.
2. И това е вярно и така изглеждат нещата при конослидирания отчет. Просто трябва да се разграничават различните видове отчети /консолидиран и неконсолидиран/.
Успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Реално има резерв от лани, набра се; - за мен е добре че го изчистват този багаж влачен с години!
Писна ми да го чета и да се оглеждам, кога и от къде ще го сторнира, но си остава голямата "?"...
колко ще е мурафетлъшкия дивидент(той си е от идивидуалния)...
До каква степен според вас решението за дивидент ще се влияе конюнктурно, предвид наближаващите избори и това кой ще седне в МинФин? А и мераците за фонда с ББР май трябва да минат на заден план...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение1. В печалбата на БФБ за 2021 се включва дивидента получен през въпросната година от БНЕБ за реализираната печалба през предходната 2020. В печалбата за миналата 2022 година е дивидента от печалбата на БНЕБ за 2021. Така ли е?
2. Или през съответната година се взима печалбата от БНЕБ за същата година, а дивидента се получава следващата година?
2. И това е вярно и така изглеждат нещата при конослидирания отчет. Просто трябва да се разграничават различните видове отчети /консолидиран и неконсолидиран/.
Успех!Last edited by 15-; 01.03.2023, 15:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
EPS amounted to BGN 0.67. However, adjusted for the provisions and impairments, net profit for 2022 should have been at ca. BGN 7.8m, up 4% YoY.
Реално има резерв от лани, набра се; - за мен е добре че го изчистват този багаж влачен с години!
Писна ми да го чета и да се оглеждам, кога и от къде ще го сторнира, но си остава голямата "?"...
колко ще е мурафетлъшкия дивидент(той си е от идивидуалния)...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Извинявам се за глупавия въпрос, но просто ми изскача в съзнанието. В печалбата на БФБ за 2021 се включва дивидента получен през въпросната година от БНЕБ за реализираната печалба през предходната 2020. В печалбата за миналата 2022 година е дивидента от печалбата на БНЕБ за 2021. Така ли е? Или през съответната година се взима печалбата от БНЕБ за същата година, а дивидента се получава следващата година?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
кой да ги провери ?КФН ли
) в това безвластие се правят яко далавери
) а бюджета и
и ние супата
)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Няма нищо апокалиптично, ама за Честита Баба Марта хоп да щипнем два милиона и половина ... добро начало за дебюта в Софикс. Според мен сте голям оптимист с тези 50ст. дивидент!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеТук ще е интересно някой орган да провери кой знаеше за това още миналата седмица на 21-ви...КФН ли
) в това безвластие се правят яко далавери
) а бюджета и
и ние супата
)
Умереният риск винаги печели !))))))
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Абе тия "Загорци" - се оказаха ГоУеми яхтсмени, от къде я почнаха само...
а тя каква била!
Да не са им счетоводната къща на мурафетов???
пп. да не ме разберете погрешно,- бях се подготвил за тия нива, с две думи държа се- на борда съм все още!!!
Коментар
Коментар