напротив, нищо свързано с БФБ не е читаво. Даже сайта си развалиха с новия, напълно безполезен. На предишния поне имаше отчетите на всички предприятия. Абе каквото и да хванят - го развалят ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеBsetrader, нямам никаква идея кой и защо продава. В общи линии не ме и интересува. За мен са важни резултатите и те ме радват. Перспективите още повече. Един приятел от форума ми беше казал, че има милион причини да продадеш, но само една да купиш. Не мога да отрека, че ми е интересно кой е и колко му остават за да си допълня малко от последните му бройки, но ритейл като мен няма как да го знае, макар че за ритейл съм относително добре информиран.
Коментар
-
Bsetrader, нямам никаква идея кой и защо продава. В общи линии не ме и интересува. За мен са важни резултатите и те ме радват. Перспективите още повече. Един приятел от форума ми беше казал, че има милион причини да продадеш, но само една да купиш. Не мога да отрека, че ми е интересно кой е и колко му остават за да си допълня малко от последните му бройки, но ритейл като мен няма как да го знае, макар че за ритейл съм относително добре информиран.
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
В една от годините/ не помня точно коя/ Дянков дори прибра под формата на дивидент 80% от печалбите
Апропо, Горанов беше основен играч тогава, той писа постановлението и той проверяваше къде какво има. Знае как се точи и как се съссипват индустрии той. Например военната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Тук играта не е в приватизация. Ключа е в енергийната борса. Април тази година се въведе сегмента в рамките на деня. Така, че в следствие на него резултатите ще се подобряват на годишна база поне до второ тримесечие 2019 г. От 1 юли тази година ВЕИ търгуват енергията си на борсата. Това ще качва оборотите на годишна база поне до второ тримесечие 2019 включително. Надявам се до тогава да е приключила интеграцията на българския и македонския пазар. Евентуално прекратяване на договорите на американските ТЕЦ също ще качи оборота. Да видим дали ще има газов хъб и къде ще се търгува инструмента. Това е монопола върху търговията с финансови инструменти и енергия. За сега стойност има в енергията. След клиринг и във финансовите инструменти. Не е препоръка за нищо. Имам интерес да скочи цената и е възможно затова да си въобразявам позитивните сценарии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
БНЕБ- Разпределя 50% от печалбата, която постъпва в БФБ
БФБ-Разпределя 50% от неконсолидираната печалба към акционерите.
Естествено това си остават мои груби сметки и хипотези и няма препоръка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Мисля, ме не е по закон, а по препоръка от министерски съвет. Все пак държавата е мажоритар. В годините, ако помня правилно, тези % са варирали като по-малко от 50 не помня.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
Точно така. По препоръка на министерски съвет (министъра на финансите)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Мисля, ме не е по закон, а по препоръка от министерски съвет. Все пак държавата е мажоритар. В годините, ако помня правилно, тези % са варирали като по-малко от 50 не помня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Кои имаш предвид Борсата или Енергийната борса ?
БФБ-Разпределя 50% от неконсолидираната печалба към акционерите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Те по закон мисля че са задължени да плащат поне 50% от печалбата като дивидент...Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
Коментар