Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БГ Агро (АО0)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеОхххх....
Какви благородни "благодетели".
Като разпределиш 16М евра, на обработваемите ни земеделски площи, се получава по малко от 1 лев на декар.Last edited by спекуланта; 22.03.2023, 13:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от compmanbg Разгледай мнениеЕК отваря кризисния резерв: 56,3 милиона евро отиват за българските, полските и румънските земеделски стопани.
https://agrozona.bg/ek-otvarya-krizi...-i-rumanskite/
Какви благородни "благодетели".
Като разпределиш 16М евра, на обработваемите ни земеделски площи, се получава по малко от 1 лев на декар.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
- 2 Харесвания
Коментар
-
ЕК отваря кризисния резерв: 56,3 милиона евро отиват за българските, полските и румънските земеделски стопани.
https://agrozona.bg/ek-otvarya-krizi...-i-rumanskite/
- 1 like
Коментар
-
"Към 31.12.2022г. е отчетена обезценка на материални запаси до нетна реализируема стойност в размер на 2 249 хил.лева. През 2022 г. са отчетни загуби от първоначално признаване на земеделска продукция по справедливата стойност, намалена с приблизителната оценка на разходите за продажба, в размер на 1 228 хил. лв. и печалба от първоначално признаване на земеделска продукция по справедливата стойност, намалена с приблизителната оценка на разходите за продажба, в размер на 3 934 хил. лв"
Тук доста са загубили!Може да са купували торове на скъпите цени, а отделно и после са се появили големи непредвидени разходи при реализацията на продукцията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Различни компании са колега, това ти казвам.. не ги мери с един аршин! Агрия освен производство има и много търговия, складиране на чужда продукция и игра на тайминг. Освен това заводи за олио, за биогориво и пр.
Не сравнявай круши с трюфели
Относно кой е изненадан - прогнозата на Агрия за цялата 2022, направена по спомен Q4 2022 /записвам си всяко една/ и при печалба от 82 млн. лева към Q3 бе 85 млн. лв. Тоест при печалба 82 млн за 3 тримесечия те прогнозират печалба за Q4 - 3 млн. Вместо това взимат загуба от 4 млн. Това е разлика от 7млн. лева само за едно тримесечие...Това ме накара да смятам, че последното тримесечие е било много тежко за всички, включително за Бг Агро, които според мен прехвърлят активи за догодина. На каква цена ще ги реализират, един Бог знае, но допускам /само допускам, не съм сигурен/, че ще бъде на по-добри цени отколкото Q42022. Евала на Агрия за прогнозите и разбира се, че те не могат да бъдат точни, особенно в техния бизнес и в тези времена. Много съм далеч от идеята да ги хуля, но няма как аз да бъда по-малко изненадан от тях или от Бг Агро. Иначе всички правим грешки, така се развиваме.
Успех и на Агрия, и на Бг Агро!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Както каза колегата по-долу, двете компании са предприели различни стратегии. Догодина ще се изчистят ефектите и ще се разбере кой колко точно загуби/ печалби има. Ще трябва да се изчакат продажбите на наличната стока. И там имам малко, и тук имам малко. Общо взето искам и двете да се развиват, но според мен тези числа / 5 срещу 50% загуба/ просто не кореспондират с реалността. Q1 и Q2 2023 ще се разминат отново, според мен.
Не сравнявай круши с трюфели
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Колега, Агрия губи през Q4 едва 5% от натрупаната си за годината печалба, а тук изтриват почти 50%. Прави малко по-коректни сравнения ако искаш да не бъдеш изненадван и занапредLast edited by 15-; 28.02.2023, 17:03.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Не съм привърженик на ТА и не съм влезнал тук заради бърза спекула. Това за последното Q4 го споменавам, точно защото съм гледал стари отчети и прави впечатление, че това е изключително лошо. И за Агрия, и за тук. Миналата година са направили 9,5 млн. печалба, тази малко над 9. При капитализация от под 60 млн. лева не смятам, че съм направил грешка като съм проимал акции. В главата си съм сложил средногодишни бъдещи дивиденти от 6-8 ст. и въобще не мисля да продавам такава акция на 1,40 примерно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Просто си направил грешен избор. Вероятно си влезнал за спекулата щом гледаш само последното тримесечие. В Хартиите като тази ( нямам и не смятам да имам) се гледат минимум 3 години назад. Това че някоя акция изпълнява някакви си чертички и то на БФБ ЗАБЕЛЕЖИ е доста странно да предполагаш че нещо върви добре и то само заради форумните желания
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеИ тука както при Агрия голямо дърво, големи загуби Q4. Там поне акцията се крепи, а тук - 11%.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеИ тука както при Агрия голямо дърво, големи загуби Q4. Там поне акцията се крепи, а тук - 11%.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар