Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЛиценза на Глобул имам предвид.Продадоха го за 135 млн. долара. Тогава почна конкуренцията. За сведение Нефтохим продадоха за 100 млн. а Петрол с над 450 бензиностанции за 50 млн. долара. После юпитата продадоха цялата БТК+лиценз за GSM за 220 млн......
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ами капиталов пазар се нарича това, навън мaса компании паднаха с 90% последната година, искаш някой друг да плаща за твоите грешки ли?!
Аз не съжалявам някого, който си е купил СФТРД 2017г на EV/EBITDA 28 (според моите таблици). Тогава недоумявах как може да се търгува на такива нива, ама сега на EV/EBITDA 7.7 ми се вижда атрактивно
Инта, не те разбрах, брат. искаш да ми кажеш, че си спечелил - поздравления. 100К евро е само увеличението на цената на апартамента ми за същия период, без да си слагам виртуалните наеми, в случай че живеех под наем в него. разберете, че всичко е тайминг, който твърде често се обвързва с късмет - не веднъж съм споделял грешката си, че не сложих 1000 лева в биткойни, когато беше по 5 долара парчето. ама на, не вярвам в булшити, а се оказа, че от тях могат да се правят много пари, та се надявам да съм си научил урокаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ами капиталов пазар се нарича това, навън мaса компании паднаха с 90% последната година, искаш някой друг да плаща за твоите грешки ли?!
Аз не съжалявам някого, който си е купил СФТРД 2017г на EV/EBITDA 28 (според моите таблици). Тогава недоумявах как може да се търгува на такива нива, ама сега на EV/EBITDA 7.7 ми се вижда атрактивноМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
А какво ще кажеш за купилите на софарма трейдинг на 9 лв и доверие на 11 лв., а и на 0.60 лв. варанти
Аз не съжалявам някого, който си е купил СФТРД 2017г на EV/EBITDA 28 (според моите таблици). Тогава недоумявах как може да се търгува на такива нива, ама сега на EV/EBITDA 7.7 ми се вижда атрактивно
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Ще кажа че сте избързали но вярвам че в следващите 5 години цените ще са далеч по високи поне за първата. Аз съм пас в Доверие защото рискът за мен е огромен поради войната и политиката на Русия но това не значи че в някакъв момент няма пак да се кача на борда. Варантите за мен по скоро са за спекула защото в момента може да си купиш акции на по изгодна цена така че тази спекула има възможност да се отплати щедро или да отиде на 0.
та радвай се, че не си виждал голямото мяу и не изпадай в крайности - приятелски съветNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеРеално можеше да прави и повече.Не знам какво се обърка там.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеВ случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година.
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Вървеше слуха, че един министър прибира по 200 000 на месец, за да бави втория лиценз. А в това време дояха по 360 лева само за сим-карта.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
А какво ще кажеш за купилите на софарма трейдинг на 9 лв и доверие на 11 лв., а и на 0.60 лв. варанти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЛиценза на Глобул имам предвид.Продадоха го за 135 млн. долара. Тогава почна конкуренцията. За сведение Нефтохим продадоха за 100 млн. а Петрол с над 450 бензиностанции за 50 млн. долара. После юпитата продадоха цялата БТК+лиценз за GSM за 220 млн......
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Вече 10 години следя какво правят мажоритарите включителни и Донев тоест съм на БФБ от 10 години. При Донев основно съм купувал Доверие от около 1 лв , Софарма на около 2-2.40 лв, Софарма Имоти около 3 лв и т.н. Да ти кажа впечатлението ми е че създава стойност и е сред читавите мажоритари поне за мен. Всеки от вас си има различно мнение и съотвенто всеки си действа според разбиранията си.
В случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година. Дали моите сметки са верни времето ще покаже.
Успех! Не е препоръка! Борси много по света така че действайте където искате.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеВече 10 години следя какво правят мажоритарите включителни и Донев тоест съм на БФБ от 10 години. При Донев основно съм купувал Доверие от около 1 лв , Софарма на около 2-2.40 лв, Софарма Имоти около 3 лв и т.н. Да ти кажа впечатлението ми е че създава стойност и е сред читавите мажоритари поне за мен. Всеки от вас си има различно мнение и съотвенто всеки си действа според разбиранията си.
В случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година. Дали моите сметки са верни времето ще покаже.
Успех! Не е препоръка! Борси много по света така че действайте където искате.Иначе нали се сещаш ако се сравнява с Бедо,Банев,Шиши и знайни и незнайни РМД-та е направо светец.
Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеКолкото до ползата....тя същата като ползата да гледаш не само текущия отчет а и миналите...като ползата да гледаш графиката на цената и да чертаеш линийки....като гледаш поведението на един човек, на една компания от 20 години, събираш данни за да не окажеш изненадан в един момент....когато един човек, една компания направи едно също нещо 10 пъти е по-вероятно да го направи за 11 път, отколкото да каже "Няма вече, аз се промених"
Успех! Не е препоръка! Борси много по света така че действайте където искате.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеА, и този лиценз не беше читав. Колко години ни доиха с високи цени. И за колко взеха лиценза... Дясно правителство, ама бельото им кървавочервено.Life won't wait for you.
Коментар
Коментар