IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Колкото до ползата....тя същата като ползата да гледаш не само текущия отчет а и миналите...като ползата да гледаш графиката на цената и да чертаеш линийки....като гледаш поведението на един човек, на една компания от 20 години, събираш данни за да не окажеш изненадан в един момент....когато един човек, една компания направи едно също нещо 10 пъти е по-вероятно да го направи за 11 път, отколкото да каже "Няма вече, аз се промених"
    Точно!
    Когато преди 4-5 години писах за поведението на собственика, беше именно, че повтаряемостта е притеснителна, но все още, тогава бяха силни лозунгарските категории "комунист - антикомунист" и замъгляваха мисълта на много хора.

Коментар

Парадокс....дясното правителство трябваше да направи качествената приватизация а то ..... направиха един търг за GSM лиценз и това е читавото.....
      А, и този лиценз не беше читав. Колко години ни доиха с високи цени. И за колко взеха лиценза... Дясно правителство, ама бельото им кървавочервено.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Няма полза да се връщаме над 20 години назад
        Колкото до ползата....тя същата като ползата да гледаш не само текущия отчет а и миналите...като ползата да гледаш графиката на цената и да чертаеш линийки....като гледаш поведението на един човек, на една компания от 20 години, събираш данни за да не окажеш изненадан в един момент....когато един човек, една компания направи едно също нещо 10 пъти е по-вероятно да го направи за 11 път, отколкото да каже "Няма вече, аз се промених"
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          А фактите са, че читавите сделки, щото имаше и такива (например Амилум), се проведоха преди и след правителството на Костов..
          Парадокс....дясното правителство трябваше да направи качествената приватизация а то ..... направиха един търг за GSM лиценз и това е читавото.....
          Life won't wait for you.

Коментар

Няма полза да се връщаме над 20 години назад за да търсим дали приватизацията на друга фирма била на добра цена. Ако някой ми каже добра сделка сключена от държавата по онова време да каже. Колко от фирмите фалираха и т.н.

Аз лично се интересувам колко печалба може Софарма Трейдинг да генерира на година в следващите 3-5 години.
            Бааааси, как си личите младите, не е истина. Без да обиждам никого, а и вече веднъж ти пусках стих на Ботев, за вас единствено е важно да се натъпче тумбака, респективно да се правят кинти и до там. Ма как, защо, почтеност, морал - това са непонятни категории. Всеки си е решил сам де, аз не съдя никого, просто констатирам факти.

А фактите са, че читавите сделки, щото имаше и такива (например Амилум), се проведоха преди и след правителството на Костов. По времето на Костов нямаше нито една читава сделка, а точно тогава такива капу.., пардон, честни частници от Беуграду, открадн.., пардон, успяха по честен начин да направят своите милиони. Пазар, баце, кво да правиш - как беше: не си му на парите, че да го коментираш, нали?

А какво правим оттук нататък - за мен лично подобни честни частници са затвирена страница. Други им се кефят - няма лошо, всеки с морала си, само да не ги венцеславят, иначе нека си правят безброй проценти печалба, мен това не само не ми пречи, а дори се радвам за тях.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Соди(Девня)..... МДК(Пирдоп)...... циментовите заводи....пивоварните .... Но те са много по-малко от калпавите сделки.
              Всичко което имаше переспектива и да носи добри печалби след малък ретуш, беше изкупено, талаша остана и за него сега сълзи се ронят, че били ги разсипали, подарили и т. н. !

Коментар

Соди(Девня)..... МДК(Пирдоп)...... циментовите заводи....пивоварните .... Но те са много по-малко от калпавите сделки.
                От стотици сделки има няколко..... както и да нека гледаме напред че годинките си минават и по млади няма да станем

Коментар

......Ако някой ми каже добра сделка сключена от държавата по онова време да каже..
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Няма полза да се връщаме над 20 години назад за да търсим дали приватизацията на друга фирма била на добра цена. Ако някой ми каже добра сделка сключена от държавата по онова време да каже. Колко от фирмите фалираха и т.н.

Аз лично се интересувам колко печалба може Софарма Трейдинг да генерира на година в следващите 3-5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
                      На 16 юни е проведен търгът, а на 4 август се подписва договорът за приватизация на 66.9% от капитала на „Софарма" с дружеството „Елфарма". Достигната цена на търга е 24 млн. долара. - https://frognews.bg/glasat-na-jabata...a-kapital.html
                      Ако и този източник е фейк - погледнете в Статистическия институт! Мъск трябва да целува краката на нашите "бизнесмени" - как с кредит 20-30 милиона, правиш пазарна капитализация за десеторна сума от горе за няколко месеца. Та само отсрочените плащания, суровините и стоката произведена на склад надвишават много тази сума.... Колкото до Балканфарма - там са други партийни синчета и зетьове - същата бира!!!!
                      Да, не ги отричам нещата. Сравненията с Балканфарма е в смисъл, че там пък сделката беше още по-зле за държавата. Преди сделката за Софарма от активите на дружеството бяха извадени сгради и машини, та с това обясниха ниската цена.Но по-интересното се случи при увеличените на капитал след приватизацията Как Елфарма записа всичко след като пред офиса на Елана имаше хора "на палатки" и първия влязъл в 9,00 разбира, че всички акции вече са записани
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                        Maki е прав. Но това каква работа ни върши в сегашно време?
                        Може би да не сме наивници, да си ценим парите и да не ни правят на маймуни! Поне това.....

Коментар

• Maki е прав. Но това каква работа ни върши в сегашно време?

Коментар

Мисля, че цената за Софарма беше повече.И беше горе-долу колкто за Фармация (Дупница), Трояфарм(Троян) и Антибиотик(Разград) взети заедно и продадени на Балканфарма. Доколкото си спомням ако имаше разлика между двете сделки, тя не беше голяма. По складовете в Дупница имаше готова продукция за милиони.
                            На 16 юни е проведен търгът, а на 4 август се подписва договорът за приватизация на 66.9% от капитала на „Софарма" с дружеството „Елфарма". Достигната цена на търга е 24 млн. долара. - https://frognews.bg/glasat-na-jabata...a-kapital.html
                            Ако и този източник е фейк - погледнете в Статистическия институт! Мъск трябва да целува краката на нашите "бизнесмени" - как с кредит 20-30 милиона, правиш пазарна капитализация за десеторна сума от горе за няколко месеца. Та само отсрочените плащания, суровините и стоката произведена на склад надвишават много тази сума.... Колкото до Балканфарма - там са други партийни синчета и зетьове - същата бира!!!!
                            Last edited by maki; 07.06.2022, 12:08.

Коментар

Никой не възхвалява икономиката по време на социализма. Напротив!!!! Именно най-активните борци против капитализма и техните наследници станаха бизнесмени, банкери и фабриканти. 99% от приватизаторите са такива и вашият чичо не само не прави изключение, но е типичният пример. Най-големият обир в историята на България не е бил възможен без солидна подготовка и много стройна организация. Децата и внуците на активните борци против капитализма станаха първите „демократи“.
                              Но имаше някои добри, макар и малки изключения и Софарма, НИХФИ и Фармахим бяха едно от тях. Софарма не беше Кремиковци или Радомир. Четете с разбиране, вижте фактите! Виж ми предишните постове преди да коментираш ad hoc!

Намери на кой да ги обясняваш тия времена, .... на мен две посещения ми дойдоха в повече в двете кули...
                              просто се спри,- ако можеш де

Коментар

Това е истината! В информацията няма нищо преувеличено, напротив. Софарма е приватизирана за малко над 20 милиона евро с кредит, а Софийски общински аптеки за 8 милиона лева с кредит от самата Общинска банка! И двата случая това е подигравка и пладнешки грабеж! По този начин назначените "бизнесмени" а ла Банев, които съсипаха бизнеси за милиарди! А това е една малка ретроспекция за химическата и фармацевтичната промишленост в България преди приватизацията - https://eurocom.bg/show_videos/shows...EPIZOD_WEB.mp4 някъде след средата има статистика за Софарма, Фармахим и НИХФИ.... и така до приватизацията през 2000 година.
                                Мисля, че цената за Софарма беше повече.И беше горе-долу колкто за Фармация (Дупница), Трояфарм(Троян) и Антибиотик(Разград) взети заедно и продадени на Балканфарма. Доколкото си спомням ако имаше разлика между двете сделки, тя не беше голяма. По складовете в Дупница имаше готова продукция за милиони.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X