IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен не маловажно е и колко пари си вкарал, защото Roe -то за мен показател какъв инвеститор си.А тука във форума май спекулантите са повечкото пишещи
    Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Охоо, тука среднощни диспути са се водили без да се обадите

Импа обаче е най близо до мене като философия на инвестиране. От 1 кръвна група сме дето се вика, тая на топ дивидентните песове.
    И в момента 80% съм в такива. Мойта ударна четворка изглежда така по тежест - Атера, ФПП, Жабоци, Хим (прив.) Разликата м/у 2-та до 4-та е минимална .
    Тони - около 13-13.5К ще ми кихнат от дивидентец тия тази година. Като добавиш и около 6 хилки профит от Еларг над 2.29 до 2 месеца (еларга си го отчитам извън основния портфейл вече) - та смятай колко ми е зле.
    Не мисля че е грешна дивидентната стратегия и в момента когато има растеж на борсата. Да припомням ли коя акция беше с най висока капиталова печалба през 2012. И продължава да расте.
    А да ти кажа ли колко % капиталова съм на + от прив.на Хима само през тая година.
    И също не спира да расте...
    Дори и когато се движат в по тесни граници - пак нелоши капиталови печалби се правят и от всички дивидентни при умело търгуване. А дивидентите от над 10% само си идват като каймак
    А ако борсата пак се спихне - точно дивидентните ще пострадат най малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Импа обаче е най близо до мене като философия на инвестиране. От 1 кръвна група сме дето се вика, тая на топ дивидентните песове.
      И в момента 80% съм в такива. Мойта ударна четворка изглежда така по тежест - Атера, ФПП, Жабоци, Хим (прив.) Разликата м/у 2-та до 4-та е минимална .
      Тони - около 13-13.5К ще ми кихнат от дивидентец тия тази година. Като добавиш и около 6 хилки профит от Еларг над 2.29 до 2 месеца (еларга си го отчитам извън основния портфейл вече) - та смятай колко ми е зле.
      Не мисля че е грешна дивидентната стратегия и в момента когато има растеж на борсата. Да припомням ли коя акция беше с най висока капиталова печалба през 2012. И продължава да расте.
      А да ти кажа ли колко % капиталова съм на + от прив.на Хима само през тая година.
      Дори и когато се движат в по тесни граници - пак нелоши капиталови печалби се правят и от всички дивидентни при умело търгуване. А дивидентите от над 10% само си идват като каймак
      Успех момчета - за всеки успех се радвам!!!
      Надявам се и вие да се радвате за мен след време!!!
      Всеки си има стратегия, важното е като ударим чертата всички да сме поне на + 200% иначе сме си губили времето при тоя риск!!!
      Живи и здрави!!!

Коментар

• Това е така - при голямото спихня Седма-Девета година, може би най-малко пострадалата акция бе Жабокът.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Хм,
          защо мислиш така? Аз постъпих обратно - от майка към дъщеричка. Де ти - туканка - дивидентец 18-20 стинки - там 6-8 стинки. И четвъртък-петък прелях още малко насам - само че от друга група... както Пипбелов ме подуши веднага...

Просто съм решил да заложа на максимална възвращаемост, чрез сосни дивиденти - затуй сега в моят портфейл Жабоците са пръви, Атерките - втори, Трейдингът - четвърти, Честото игричка - пета. Само Любовното послание - по-тежка акция, вклинена между тях.

Last edited by pipbel; 27.01.2013, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
            т.27 от Счетоводните обяснения
            е ?

Коментар

• т.27 от Счетоводните обяснения
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

Да ви открехвам ли за едно бонусче тук или си го знаете вече?
                Открехвай

Коментар

Да ви открехвам ли за едно бонусче тук или си го знаете вече?
                  аз не се сещам?

Коментар

• Да ви открехвам ли за едно бонусче тук или си го знаете вече?
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Чакаш АТЕРА на 4лева??? Ами те трябва да останат с 50хил дка тогава
                      Ако искаш удвояване, по-добре влез в БРЕФчето, ама хайде да не цапаме темата.
                      Какво мислиш за увеличаване на дълговете на СФТРД?
                      Мислиш ли че ще дадат голям дивидент или ще оставят пари за да настъпят в родната страна на чичо Оги?
                      Успех!
                      Не чакам Атерка на четворка. Ама тая година ще продават яко - и така до другият май месец. Което не значи, че ще държа целият си пакет до последно. И на 3.18 да тръгна да излизам - баси сосното. Пазарувал съм ги средно на около 2.1.
                      Защо мислиш че Брефченце - двойно? Имам.

Да - дългове на Трейдингът - нехубаво - 100 КБ. Нещо нормално в тая циганска държава, която не си плаща борчовете. Дивидент сигур ще си гласуваме 18-20 стинки.

Фортиссов - на Чикагската борса - мисля - търгуват кукурузец и житце - защо? И аз мисля - намира се в Чикаго. Това е един град - в Средният запад - построен е до един голям гьол - там живеят много Българи и гръци. Чувал съм да се говори за него.
                      Last edited by Императорът; 26.01.2013, 22:15.

Коментар

Не-е-е - догодина Атерка - още по-сосно дивидент !!!!! А вярваш ли, че ако дивидентът е половин лев, цената няма да иде поне на 3.5-3.8?
                        Жабокът ще си иде на нормалното ниво - седмак.
                        Импе ти въобще знаеш ли къде се намира стоковата борса в Чикаго???
                        А какво търгуват там хората знаеш ли?

Коментар

Не-е-е - догодина Атерка - още по-сосно дивидент !!!!! А вярваш ли, че ако дивидентът е половин лев, цената няма да иде поне на 3.5-3.8?

Чакаш АТЕРА на 4лева??? Ами те трябва да останат с 50хил дка тогава
                          Ако искаш удвояване, по-добре влез в БРЕФчето, ама хайде да не цапаме темата.
                          Какво мислиш за увеличаване на дълговете на СФТРД?
                          Мислиш ли че ще дадат голям дивидент или ще оставят пари за да настъпят в родната страна на чичо Оги?
                          Успех!
                          Last edited by tony1975; 26.01.2013, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            чакай сега приятелю,
                            Атера няма да кажат 38, а може би дори 50стинки - но защо да има яху(вече е в цената), като догодина нема да се обаждат ако ме разбираш?
                            За Софком нищо не каза, те като кажат 71стинки ще поскъпнат със 100% - ще станат 11 лева ли?

Коментар

Бльъмчх -

а защо мислиш, драги Тони, че дивидентаджийските акции няма да са могъщите флагмани на едно Яхо-о-о ??? като кажат Атераджиите - 38 стинки дивидент - дали акцията ще остане на 2.3 кинта?
                              Същото и при Честната игричка.
                              чакай сега приятелю,
                              Атера няма да кажат 38, а може би дори 50стинки - но защо да има яху(вече е в цената), като догодина нема да се обаждат ако ме разбираш?
                              За Софком нищо не каза, те като кажат 71стинки ще поскъпнат със 100% - ще станат 11 лева ли?

Коментар

• Бльъмчх -

а защо мислиш, драги Тони, че дивидентаджийските акции няма да са могъщите флагмани на едно Яхо-о-о ??? като кажат Атераджиите - 38 стинки дивидент - дали акцията ще остане на 2.3 кинта?
                                Същото и при Честната игричка.

Коментар

Working...
                                X