IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сигурно се забелязали, че компанията работи с доста по-ниска надценка от разрешеното. Очаквам това решение ан МС да няма отношение към бизнеса на Софарма трейдинг. Вероятно може да отпаднат от пазара някои по-малки търговци на едро, а със сигурност и аптеки.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
      Ееее, какви хора сте бе. Развалихте му пак кефа на Бобан. Тъкмо се беше зарадвал, че ще ходите на загуба, пък то се оказва че намалят пределната надценка от 9 на 7%, а той Трейда и до сега си работел на около 6.
      Много сте лоши, сега "Бургас 63" няма да му е сладка
      Eii Batq. Що си мислиш ,че съм такъв човек...........Не мисля лошото на другите.

      За мен дсаже 6-7% си е много ниска надценка....Пак да ме жилнеш Батя.........Е що съм ти толков черен,дето ти изкарах кирливите ризи навремето ли...Или щото те предупредих.за Фонд имоти....Преди повече от година........Аре стига..не знаех за какво става въпрос...п0одкарах темата...изясни се.........какво по-хубаво от това да стане ха много хора ясно.И ти веднага ме заяде.Най-малкото..Не е колегиално от твоя страна:0...Ама за каква колегиалност да говорим тук ...като цяло...

      Аре успех..........

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
        .....
        Надценките на търговците са в зависимост от цената на лекарството, като за дистрибуторите е максимално 9%, ...
        Ееее, какви хора сте бе. Развалихте му пак кефа на Бобан. Тъкмо се беше зарадвал, че ще ходите на загуба, пък то се оказва че намалят пределната надценка от 9 на 7%, а той Трейда и до сега си работел на около 6.
        Много сте лоши, сега "Бургас 63" няма да му е сладка
        Добрият, стар Батя

        Коментар


        • Мирослав Ненчев, председател на Българския фармацевтичен съюз (БФС).


          - Г-н Ненчев, как ще коментирате намерението на МЗ да намали надценките на лекарствата за аптеките?
          - Ние в момента работим с надценка от 22% за лекарства от 0 до 10 лв., медикаментите от 10 до 30 лв. имат надценка от 20%, а тези над 30 лв. - 18%, но не повече от 30 лв. Т.е. и 10 хил. лв. да струва едно лекарство, повече от 30 лв. не може да е надценката на аптеката за него. При разговорите в МЗ се разбрахме какви са проблемите, разбра се, че от намаляването с 2 пункта на надценките на аптеките и на дистрибуторите няма да има особен ефект – освен че може да затворят малко аптеки. Колегите ще бъдат принудени да го направят. Какво значи да вземем от всички по нещо, за да намалим цените на лекарства? Това намаление ще важи за всички лекарства по предписание, включително и за тези, които не се покриват от Здравната каса.

          - Хората ще плащат ли по-малко реално тогава?
          - Не, няма да плащат по-малко поради една проста причина. Ако е обединено намалението с по 2 пункта на дистрибутор и на аптека, това като крайна цена ще даде намаление на продукта с 3%. Значи на 10 лв. ще платите 9,70 лв., но и в момента можете да си намерите вашето лекарство на 9 лв. например, защото повечето от аптеките, които могат да си позволят, не работят на пределна цена и сега. Пациентът няма да усети нищо от това намаление, защото и в момента може да си намери лекарството на по-ниска цена. Друг е въпросът, че тези, които не са направили тази отстъпка,

          http://www.blitz.bg/article/31174

          това е първото което открих с Гугъл - колко е надценките на медикаменти

          Надценките на търговците са в зависимост от цената на лекарството, като за дистрибуторите е максимално 9%, а за аптеките – максимално – 22%.

          това е от капитал
          Last edited by BigBear; 22.08.2012, 19:32.
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Ами не знам кого касае това...ама както е написано в статията на Инвестора....така го разбирам...

            Кабинетът направи поправки в наредбата за регулирането и регистрирането на цените на лекарствата, с които намали с 2% надценките на търговците на медикаменти на едро и на дребно

            http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...at-s-2,139173/



            Ако греша поправете ме....или има някаква нормативна база ,която да казва кога се намаля надценката.Оставам с впечатление,че на всички се намаля с 2% ...поне така е написано
            Има такава нормативна база, за пределни надценки, рядко продаващите са на прага и не ги бърка много и двете гилдии докато не се прекали с изпилването.

            Коментар


            • Ами не знам кого касае това...ама както е написано в статията на Инвестора....така го разбирам...

              Кабинетът направи поправки в наредбата за регулирането и регистрирането на цените на лекарствата, с които намали с 2% надценките на търговците на медикаменти на едро и на дребно

              http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...at-s-2,139173/



              Ако греша поправете ме....или има някаква нормативна база ,която да казва кога се намаля надценката.Оставам с впечатление,че на всички се намаля с 2% ...поне така е написано
              Last edited by BOBAN1; 22.08.2012, 19:18.

              Коментар


              • ОК,
                разбрах откъде си взел приходите, явно надценката не е тази която си мислиш че е. Сега остава да се разберем, че нормативното намаляне на надценката с 2% не касае Трейдинга, защото тя по принцип работи на още по-малки брутни маржове...

                и не е препоръка за покупко-продажба на български акции. То ние последните останали нямаме нужда от препоръки, а от диагноза
                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                  Ами кво пият ,беналгин ,и други ...алгини...Ама както и да е ..трейдинга според мен си продават и на конкурентите илачите нищо че са на софарма естествено тези без аналог .
                  Що се отнася до намалянето на надценката може да се компенсира с доста други методи.
                  От цялата работа ще убият дребните вериги/и не вериги/ аптеки
                  Когато през 1920 г. е синтезиран метамизол содиумът от германския химик Лудвиг Кнор, изпитванията показали, че веществото потиска центровете на болката и облекчава страданията на пациентите. Така под различни търговски наименования (у най-известното е аналгин) метамизолът живее на фармацевтичния пазар вече 92 години. Това е аналгетично средство от групата на неопиатите и едновременно с това има температуропонижаващо действие. Редица проучвания показват, че действието му, както и на останалите болкоуспокояващи препарати, е симптоматично, а не лекува. Затова независимо дали се приема за глава, зъб или корем, на практика само се отлага във времето или се замаскират проблемите, защото причината за повторната поява на болката продължава да съществува и по-късно тя се появява с по-голяма сила. Например ако главоболието е предизвикано от повишено кръвно налягане, аналгинът не помага, а големи дози от него дори вредят. Някои сравняват "лечението" с метамизол содиум със средновековната практика да бъде убиван вестоносецът на лошата вест, но това не прави вестта по-добра.
                  Като всяко лекарство аналгинът има много странични ефекти.
                  Най-коварният страничен ефект на аналгина е намаляването на производството на бели кръвни телца - пазачите на организма от вируси и бактерии, твърдят учени. Според други проучвания приемът на аналгин пряко повлиява на дейността на костния мозък и оказва възпиращ ефект върху интензивността, с която се образуват новите кръвни клетки.
                  Според изследване, проведено от американски учени, всекидневният прием на 5 таблетки аналгин само за период от един месец изменя драстично състава на кръвта. Това от своя страна оказва неблагоприятно въздействие на всички органи и системи в човешкото тяло.
                  Други проучвания показват, че той е и най-честата причина за алергия към лекарствата. От нея може да се стигне до анафилактичен шок. По тези причини лекарството е забранено от 1974 до 1995 г. в Швеция, а през 1999 г. забраната е възстановена. В САЩ препаратът е забранен от 1977 г., а след това и във Великобритания, Австралия, Япония, част от Европейския съюз и в още близо 30 държави по света. В Аржентина, Германия, Унгария, Португалия, Италия и Испания се продава само с рецепта.
                  Заради твърдението, че лекарството понижава броя на левкоцитите в кръвта под 500, неотдавна бяха представени резултати от мащабно проучване, обхванало 22 млн. души. Оказва се, че има страни, като Германия, Испания, Италия, където рискът това да се случи е по-висок - 18 на 10 000 души, но в България, Унгария и Полша рискът е по-нисък - едва 1,4 на 10 хил. В Германия например има записани 6 пъти повече алергии от аналгин, отколкото у нас.
                  Световната здравна организация отдавна е направила своите категорични препоръки по отношение на аналгина: неговото използване трябва да бъде максимално ограничено.
                  В Албания лекарството се продава под името аналгина, в Аржентина, Италия, Венецуела и Бразилия - новалгина, в Китай - аннайджин и пр.


                  http://www.duma.bg/duma/node/29140

                  Ако може да се вярва на това,и на още няколко статии...Може и сам да си ги намериш през Гугъл

                  Коментар


                  • Големи мечо...писах по-долу изрично,че не съм чел отчет ,стойностите са по памет а надценката е преположение,на което да започна сметките.

                    Ако надценката е тази,която ми казваш от отчета,нещата тогава съвсем други стават.Няма да ги коментирам.В каква посока се променят всеки да прецени...ако иска може и да посмята.


                    За "Бургас 63"......добра е

                    СЕГА ДА ПОЯСНЯ...

                    Тези числа са за второто тримесичие на 2012

                    Приходите от продажби на Софарма Трейдинг АД през второто тримесечие се повишават с 3,1% на годишна база до 112,744 млн. лв.



                    Нетната печалба на дружеството се увеличава с 8,5% на годишна база до 1,297 млн. лв., показва отчетът на компанията, публикуван чрез БФБ.

                    За полугодието продажбите растат с 4% на годишна база до 227,126 млн. лв., а нетната печалба – с 1,9% до 3,2 млн. лв.


                    http://www.investor.bg/novini-i-anal...chieto,137982/


                    Сега ясно ли е вече....

                    Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

                    Коментар


                    • Ще помогна малко с четенето ...

                      цитат от доклада за 2011 година

                      ... В относителна стойност реализираната надценка намалява от 6,86% на 6,62% през текущата година спрямо предходната....
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                      Коментар


                      • Ами кво пият ,беналгин ,и други ...алгини...Ама както и да е ..трейдинга според мен си продават и на конкурентите илачите нищо че са на софарма естествено тези без аналог .
                        Що се отнася до намалянето на надценката може да се компенсира с доста други методи.
                        От цялата работа ще убият дребните вериги/и не вериги/ аптеки

                        Коментар


                        • Големи Мечо - имам подозрение, че въпросните числа са получени чрез метода на рефракция на светлината през специална призма "Бургас 63"
                          Не-заслужил инвеститор

                          Коментар


                          • Вобан,

                            просто питам - къде точно в доклада за дейността видя числата
                            112 милиона оборот и 12 % надценка...

                            http://www.sopharmatrading.bg/upload...t_Q_4_2012.pdf

                            защото аз не ги намирам
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Що бе Боби аз Аналгин си пия?!?!
                              За сметките ти макар и груби са логични - още повече че горивата също доста нараснаха. Мениджмънта е добър - ще се справят не ги мисли . Казвам само че така зорлем ще ги накарат да стъпят и в Сърбия и ще бъдат лидери и там повярвай ми - не им знам сръбските дистрибутори но пазара май е същия по големина, а с Фармата зад гърба си
                              Ами Тони...трябва да се справят,все пак държат ОГРОМЕН дял от дистрибуцията...Кка ли...ами като намалят примерно заплатите на ВИсшия мениджмънт,махнат им бонусите....или пък бонуси само ако постигнат същите резултати....Абе с намаляне на раздути разходи имам в предеид..

                              А за аналгина...И аз пиех до скоро...ама хич не бол хубав...поне така пише .Спрян е от продажба преди много години в Европа и америка.Действал на кръвта ,на лимфоцитите,абе щом не пият такова лекарство в Германия например...явно е кофти.

                              че така

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                                Да ме прощаваш Тони,ама аналгин освен в Русия и Северна Корея сигурно никой не пие...

                                А сега за да бъда по-точен....ако са работили с 10% надценка при оборот около 112млн...абе нека е 12% надценката.....че е по-лесно...или от самите продажби имат около 12млн печалба...за да излезе чистата печалба 1.29(май,несъм сигурен) млн...излиза,че имат около....12млн-1.29млн....или около 10.7млн разходи....нали така....сега ...ако надценката падне от 12% на 10%....(с 2% по-малко)....ще имат печалба от продажбите около 10млн...нали така....като махнем сега разходитеот около 10млн.....

                                аааааа,.....излизат на загуба с около 700Клева.....Поправи ме Тони....може би греша....

                                Аз се чудя,че няколко дена разпродават тук....Тони,знаеш ли колко пари се спестяват на Данъкоплатеца и крайния клиент с това намаление с 2% на надценката....Много Тони,много


                                Не е е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Сметките по-горе са направени поданни по памет и по предположение за надценките.
                                Що бе Боби аз Аналгин си пия?!?!
                                За сметките ти макар и груби са логични - още повече че горивата също доста нараснаха. Мениджмънта е добър - ще се справят не ги мисли . Казвам само че така зорлем ще ги накарат да стъпят и в Сърбия и ще бъдат лидери и там повярвай ми - не им знам сръбските дистрибутори но пазара май е същия по големина, а с Фармата зад гърба си

                                Коментар

                                Working...
                                X