IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    До кога така, до 100% пазарен дял ?
    Може ли малко по подробно да развиеш вижданията си по подчертаното, ти си най чак тука по въпроса.
    Че така като те слуша човек само небето едва ли не е тавана на потенциала тука.
    Се едно оперира на китайския пазар.
    Аз съм малко по скептичен и вчера на 2.90 кеширах 10%.
    На 3лв - ще още 10% , на числото пи 3.14 - още 15% и...така.
    Освен ако не ме убедиш в обратното.

незнам какво да ти кажа, щом така си преценил - значи така трябва да бъде
    моят офис работи и през зимата, а ти не си далеч....
    наскоро се видяхме с РЕФАЛ

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Разходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите..
      До кога така, до 100% пазарен дял ?
      Може ли малко по подробно да развиеш вижданията си по подчертаното, ти си най чак тука по въпроса.
      Че така като те слуша човек само небето едва ли не е тавана на потенциала тука.
      Се едно оперира на китайския пазар.
      Аз съм малко по скептичен и вчера на 2.90 кеширах 10%.
      На 3лв - ще още 10% , на числото пи 3.14 - още 15% и...така.
      Освен ако не ме убедиш в обратното.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Софарма трейдинг увеличава кредитите от банки като намалява задълженията си към свързани предприятия - тона става 1/1.
        Ако погледнете отчена на Софарма - тя драстично е намалила кредитите си, даже с 10 млн. товече от това, което е върнала Софарма трейдинг.
        Софарма трейдинг става все по-самостоятелна.
        Разходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите.
        Аз така го видях, за мен отчетът е много добър, компанията продължава да се развива отлично.
        Редовни търговски вземания се увеличават с 27,97 млн. лв.
        Просрочени необезценени търговски вземания намалят с 28,01 млн лв.

Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Софарма трейдинг увеличава кредитите от банки като намалява задълженията си към свързани предприятия - тона става 1/1.
          Ако погледнете отчена на Софарма - тя драстично е намалила кредитите си, даже с 10 млн. товече от това, което е върнала Софарма трейдинг.
          Софарма трейдинг става все по-самостоятелна.
          Разходите за лихви на трейдинга ще нараснат като абсолютна сума, но това няма да се отрази видимо върху финансовия резултат поради бързо нарастващата ефективност на бизнеса, а и на продажбите.
          Аз така го видях, за мен отчетът е много добър, компанията продължава да се развива отлично.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
            Нямам грешка. Спиди е с 10% по-голяма печалба от Софарма Трейдинг или 8,8 на 8,1 млн. лв. Просто Софарма трейдинг дава преди данъци, а Спиди след данъци 8 млн. лв. Тоест ако сме на една база (преди данъци) Спиди води с около 10%.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
            Да не сравняваме ябълки с круши....
            Lian4o Private Equity Fund

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              на Спиди колко му е фрий_флоута?
              То щот пък трейдинга пращи от такъв..
              А и фортито е обсебил половината наличен

Коментар

Нямам грешка. Спиди е с 10% по-голяма печалба от Софарма Трейдинг или 8,8 на 8,1 млн. лв. Просто Софарма трейдинг дава преди данъци, а Спиди след данъци 8 млн. лв. Тоест ако сме на една база (преди данъци) Спиди води с около 10%.

на Спиди колко му е фрий_флоута?

Коментар

Сега виждам, че съм сравнявал 8 месечни резултати на Трейдинга с 9 месечни на Спиди

Реално изглеждат равни

Не е препоръка за покупка на ценни книжа.

Коментар

хубав отчет - БРАВО!
                    Еv/ebitda = 15,50, а същото при Спийди е 6,70
                    Още един коз за Oslo
                    Не е препоръка

Коментар

хубав отчет - БРАВО!
                      Вместо отчет за промените в СК са дублирали стрницата с ОПП
                      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                      |___________||__|___|)
                      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

хубав отчет - БРАВО!
                        особено паричните потоци - 40 млн краткосрочни заеми

Коментар

• хубав отчет - БРАВО!

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                            Импов, най-могъщия дивидент не е ли на жабока. Имаш го златен жабок на сакото при това ))
                            Златно жабок, да
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Аз мисля, драги приятели - тази акция тепръва могъщо ще расте, тя е подценена спрямо истинската Софарма. Как мислите - ще успеят ли да постигнат целта си - продажби за 0.5 МБ ???
                              Импов, най-могъщия дивидент не е ли на жабока. Имаш го златен жабок на сакото при това ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Аз мисля, драги приятели - тази акция тепръва могъщо ще расте, тя е подценена спрямо истинската Софарма. Как мислите - ще успеят ли да постигнат целта си - продажби за 0.5 МБ ???
                                колко могъщо???
                                а дивидентът?

Коментар

Working...
                                X