IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Как може да сравняваш Донев с Бедо!? Явно злобата ти към ОД е толкова силна, че напълно ти замъглява съзнанието!
    Злоба? От мен? Към честния частник от беуграду? Нивгаш! Колко викаш разви Софарма, че не се сещам - ма питай Маки де, той е по-навътре с нещата. А база за сравнение с Бедо хич нямат - единият е арменец, роден в България, а другият е българин, роден в Югославия, иначе и двамата са честни частници и никой копче не може да им каже. особено когато черпят с флашки седналите на коленце и им кажат къде и колко ще надуват, за да се знае тайминга и да може да се фронтрънва.

не те обвинявам, и аз да съм, и аз бих венцеславил чичикака в такъв случай, особено ако съм завършил магнаурската школа у Варна и бъдещето ми да зависи от слушкането и папкането. Ама моралът, моралът... Обаче, цитирайки един друг човечец, дето може и да сте го чували "на" Варна-та - не съм толкова богат, че да мога да си позволя да имам съвест...

разбира се, отново да подчертая, че форното са празни мисли на един празен човек, съдът оправда честния частник и за скандала с ороцетама през 2000 в Сидни, и за извънборсовите сделки, така че всичко друго е хейт от мръсни завистници като Грую
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Същото, което се обърка и при Синергончето - некадърен собственик, който може само да дои
      Как може да сравняваш Донев с Бедо!? Явно злобата ти към ОД е толкова силна, че напълно ти замъглява съзнанието!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
        Лиценза на Глобул имам предвид.Продадоха го за 135 млн. долара. Тогава почна конкуренцията. За сведение Нефтохим продадоха за 100 млн. а Петрол с над 450 бензиностанции за 50 млн. долара. После юпитата продадоха цялата БТК+лиценз за GSM за 220 млн......
        А по -после ДПС + ГЕРБ откраднаха КТБ, а държавата плати масрафа от 4 млрд....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ами капиталов пазар се нарича това, навън мaса компании паднаха с 90% последната година, искаш някой друг да плаща за твоите грешки ли?!

Аз не съжалявам някого, който си е купил СФТРД 2017г на EV/EBITDA 28 (според моите таблици). Тогава недоумявах как може да се търгува на такива нива, ама сега на EV/EBITDA 7.7 ми се вижда атрактивно
          без да се заяждам, знаеш, че много харесвам постовете ти, ама дали си мислеше същото и миналата година за Балонерко при подобни съотношение? Или викаш там скай ис дъ лимит, пък тук скапана работа - това лекраства, особено по време на грип, хич не се купуват? просто питам

Инта, не те разбрах, брат. искаш да ми кажеш, че си спечелил - поздравления. 100К евро е само увеличението на цената на апартамента ми за същия период, без да си слагам виртуалните наеми, в случай че живеех под наем в него. разберете, че всичко е тайминг, който твърде често се обвързва с късмет - не веднъж съм споделял грешката си, че не сложих 1000 лева в биткойни, когато беше по 5 долара парчето. ама на, не вярвам в булшити, а се оказа, че от тях могат да се правят много пари, та се надявам да съм си научил урока
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ами капиталов пазар се нарича това, навън мaса компании паднаха с 90% последната година, искаш някой друг да плаща за твоите грешки ли?!

Аз не съжалявам някого, който си е купил СФТРД 2017г на EV/EBITDA 28 (според моите таблици). Тогава недоумявах как може да се търгува на такива нива, ама сега на EV/EBITDA 7.7 ми се вижда атрактивно
            Е то на Синергончето е още по-изгодно.
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение

А какво ще кажеш за купилите на софарма трейдинг на 9 лв и доверие на 11 лв., а и на 0.60 лв. варанти

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Ще кажа че сте избързали но вярвам че в следващите 5 години цените ще са далеч по високи поне за първата. Аз съм пас в Доверие защото рискът за мен е огромен поради войната и политиката на Русия но това не значи че в някакъв момент няма пак да се кача на борда. Варантите за мен по скоро са за спекула защото в момента може да си купиш акции на по изгодна цена така че тази спекула има възможност да се отплати щедро или да отиде на 0.
                Ми не, просто ти си имал късметът да влезеш в други времена, щото си по-млад или не знаел що е то БФБ по-рано, не си преживявал голям спад и си мислиш, че всичко, що хвърчи, се яде. няма лошо, не го казвам с упрек, всеки с късмета си. Просто сте ми странни една групичка като теб, инта и подобните, които са влезли след голямото мяу и не помнят много неща, та се кълнат в чичикака все едно е някаква религия. Конкретно за Майката аз помня и цени над 7 лева през 2007 - кажи сега на тези хора, 15 години по-късно, колко як пич е чичикака. Е, помня и Химчето на 17 лева примерно, но това, че други са мега зле, не спестява критиката към някои честни частници, че са зле и могат само да точат, но не и да създават.

та радвай се, че не си виждал голямото мяу и не изпадай в крайности - приятелски съвет

Коментар

Реално можеше да прави и повече.Не знам какво се обърка там.
                  Същото, което се обърка и при Синергончето - некадърен собственик, който може само да дои

Коментар

В случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година.
                    Реално можеше да прави и повече.Не знам какво се обърка там.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Вървеше слуха, че един министър прибира по 200 000 на месец, за да бави втория лиценз. А в това време дояха по 360 лева само за сим-карта.
                      И когато тоя министър изпадна в немилост, пуснаха втория лиценз...
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение

А какво ще кажеш за купилите на софарма трейдинг на 9 лв и доверие на 11 лв., а и на 0.60 лв. варанти
                        Ще кажа че сте избързали но вярвам че в следващите 5 години цените ще са далеч по високи поне за първата. Аз съм пас в Доверие защото рискът за мен е огромен поради войната и политиката на Русия но това не значи че в някакъв момент няма пак да се кача на борда. Варантите за мен по скоро са за спекула защото в момента може да си купиш акции на по изгодна цена така че тази спекула има възможност да се отплати щедро или да отиде на 0.

Коментар

Лиценза на Глобул имам предвид.Продадоха го за 135 млн. долара. Тогава почна конкуренцията. За сведение Нефтохим продадоха за 100 млн. а Петрол с над 450 бензиностанции за 50 млн. долара. После юпитата продадоха цялата БТК+лиценз за GSM за 220 млн......
                          Вървеше слуха, че един министър прибира по 200 000 на месец, за да бави втория лиценз. А в това време дояха по 360 лева само за сим-карта.

Коментар

Вече 10 години следя какво правят мажоритарите включителни и Донев тоест съм на БФБ от 10 години. При Донев основно съм купувал Доверие от около 1 лв , Софарма на около 2-2.40 лв, Софарма Имоти около 3 лв и т.н. Да ти кажа впечатлението ми е че създава стойност и е сред читавите мажоритари поне за мен. Всеки от вас си има различно мнение и съотвенто всеки си действа според разбиранията си.

В случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година. Дали моите сметки са верни времето ще покаже.

Успех! Не е препоръка! Борси много по света така че действайте където искате.

Коментар

Вече 10 години следя какво правят мажоритарите включителни и Донев тоест съм на БФБ от 10 години. При Донев основно съм купувал Доверие от около 1 лв , Софарма на около 2-2.40 лв, Софарма Имоти около 3 лв и т.н. Да ти кажа впечатлението ми е че създава стойност и е сред читавите мажоритари поне за мен. Всеки от вас си има различно мнение и съотвенто всеки си действа според разбиранията си.
                              В случаят вярвам че Софарма Трейдинг има потенциал да прави по 30-40 милиона печалба на година в близко бъдеще и затова съм купувал тази година. Дали моите сметки са верни времето ще покаже.
                              Виж, не давам квалификация и оценка на Донев или на когото и да е било.Всеки сами си решава.Просто се аргументирам защот трябва да се гледа и назад.Колкото до самия Донев, да разви Унифарм от едно цехче, през Софарма, та до това, което е сега. Просто си има трески за дялане и той. Не е благотворителна организация и нищо няма да ви даде от добра душа. Когато пазара расте е много откит към акционерите.И добронамерен. После някакси се променя Иначе нали се сещаш ако се сравнява с Бедо,Банев,Шиши и знайни и незнайни РМД-та е направо светец.
                              Life won't wait for you.

Коментар

Колкото до ползата....тя същата като ползата да гледаш не само текущия отчет а и миналите...като ползата да гледаш графиката на цената и да чертаеш линийки....като гледаш поведението на един човек, на една компания от 20 години, събираш данни за да не окажеш изненадан в един момент....когато един човек, една компания направи едно също нещо 10 пъти е по-вероятно да го направи за 11 път, отколкото да каже "Няма вече, аз се промених"

Коментар

Working...
                                X