IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Честито! От 1,60 ги дондуркам
    И аз там някъде 1.60 към 1.80 пълних прилично. Много доволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
      Честито 7
      Честито! От 1,60 ги дондуркам

Коментар

• Честито 7

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

има доста голяма разлика в нашите виждания
          не казвам, че не си прав - за себи си, трябва ти голяма доходност, иначе въобще защо се занимаваш
          на мен и малко като % ми стига, вече всичко правя за удовослствие, не от нужда
          Е, всеки си знае. Щом отказваш да реинвестираш при двойно по-висока доходност (например), това си е твое право - нали парите са си твои?

Мойта кожа: трябваше да си купя повече GSK - отскочиха с 35 цента
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Не виждам причина, поради която ако очакваш че цената на акцията ще е 8лв. примерно лятото, и очакваш примерно 500лв. дивидент, да ги извадиш сега, да купиш акции на 7лв., и като дойде лятото да си вземеш допълнителния дивидент, да продадеш с добра капиталова ако решиш...
            Мнението ми не е препоръка, просто размишлявам на глас...
            Въпрос на мислене. Принципно не купувам акции, просто защото имат потенциал да се избалончат, камо ли защото ВЕЧЕ са поскъпнали. Просто не ме бива за спекулант.

Коментар

• мисля си, че пир трейдинга това не е всичко
              това го реших като гледам снега през прозореца де....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Направил си прилична капиталова доходност: и какво? Аз направих горе-долу същата - и то от облигации. Това означава ли, че поскъпването на акцията ще продължи със същото темпо до безкрайност? Впрочем не виждам къде е спорът, щом и на мен Трейдингът ми е основната акция в портфейлът - просто не се вманиачавам по нея, за дап родължавам да я купувам още и още и още и още и още и още и още - на каквато ще да е цена.
                има доста голяма разлика в нашите виждания
                не казвам, че не си прав - за себи си, трябва ти голяма доходност, иначе въобще защо се занимаваш
                на мен и малко като % ми стига, вече всичко правя за удовослствие, не от нужда

Коментар

Поскъпва даже по-бръже от очакваното от мен. Добър отчет - оказва влияние, въпреки че за мен е калкулиран и дори леко преекспониран в цената още от началото на годината. Седмак - хубаво... но ако напримерно акцията стане на Осмак когато дивидентът ни пъкне - какво правиш? Това, че досега имаме добър капиталов ръст не означава, че акцията след 3 години от 8 лева ще стане на 12.
                  Не виждам причина, поради която ако очакваш че цената на акцията ще е 8лв. примерно лятото, и очакваш примерно 500лв. дивидент, да ги извадиш сега, да купиш акции на 7лв., и като дойде лятото да си вземеш допълнителния дивидент, да продадеш с добра капиталова ако решиш...
                  Мнението ми не е препоръка, просто размишлявам на глас...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ако човек е дългосрочен инвеститор няма смисъл да скача от позиция в позиция. Сравняваш кратък период, я се върни да кажем 5г назад да видим каква доходност имат същите ?
                    Не отричам, така е! Всеки си има някаква стратегия и си действа според нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от continental Разгледай мнение
                      Честито на тези, които са хванали движението от септември насам!

И аз имах акции тук, но се разделих с тях. Защо? Да погледнем измененията за последните 6 месеца:

SOFIX - 34.30%
                      SFTRD - 29.61%

И сега...

CHIM - 38.48%
                      FIB - 73.76%
                      CENHL - 76.06%

SFTRD наистина се представя много добре като ценови ръст, спор няма! Пожелавам на всички този ръст да се запази! Въпреки това, SFTRD не е единствената компания, която реализира ръст през периода и това не е лошо да се има предвид, когато хората взимат инвестиционите си решения!

Някой ден може пак да вляза тук, но мисля, че все още има компании, които през следващите 6 месеца имат потенциал да се представят по-добре от SFTRD.
                      Ако човек е дългосрочен инвеститор няма смисъл да скача от позиция в позиция. Сравняваш кратък период, я се върни да кажем 5г назад да видим каква доходност имат същите ?

Коментар

• Честито на тези, които са хванали движението от септември насам!

И аз имах акции тук, но се разделих с тях. Защо? Да погледнем измененията за последните 6 месеца:

SOFIX - 34.30%
                        SFTRD - 29.61%

И сега...

CHIM - 38.48%
                        FIB - 73.76%
                        CENHL - 76.06%

SFTRD наистина се представя много добре като ценови ръст, спор няма! Пожелавам на всички този ръст да се запази! Въпреки това, SFTRD не е единствената компания, която реализира ръст през периода и това не е лошо да се има предвид, когато хората взимат инвестиционите си решения!

Някой ден може пак да вляза тук, но мисля, че все още има компании, които през следващите 6 месеца имат потенциал да се представят по-добре от SFTRD.

Коментар

почти 7лв
                          Поскъпва даже по-бръже от очакваното от мен. Добър отчет - оказва влияние, въпреки че за мен е калкулиран и дори леко преекспониран в цената още от началото на годината. Седмак - хубаво... но ако напримерно акцията стане на Осмак когато дивидентът ни пъкне - какво правиш? Това, че досега имаме добър капиталов ръст не означава, че акцията след 3 години от 8 лева ще стане на 12.

Коментар

Две години цената на компанията беше 5.1-5.5, ти тогава какво пишеше тук? Да не се връщам назад....
                            Бил съм изостанал с доходността и др подобни глупости.
                            Сега като цената отива почти 7лв - това го забрави, а аз съм с повче акции от преди 2 години.
                            Сега ще тръгнеш да смяташ процентите на цената - нали? Ами това, че съм допълвал на тази цена две години????
                            Доста объркани представи за реалността имаш!!!
                            Уж ходиш по ОС, уж слушаш там ...... ама накрая ???
                            Направил си прилична капиталова доходност: и какво? Аз направих горе-долу същата - и то от облигации. Това означава ли, че поскъпването на акцията ще продължи със същото темпо до безкрайност? Впрочем не виждам къде е спорът, щом и на мен Трейдингът ми е основната акция в портфейлът - просто не се вманиачавам по нея, за дап родължавам да я купувам още и още и още и още и още и още и още - на каквато ще да е цена.

Коментар

• почти 7лв

Коментар

Продадох малко количество, превъртях парите през по-изгодна позиция и се върнах. Това не е извратено. Средната ми цена на покупка туканка е 2.18 кинта.
                                Две години цената на компанията беше 5.1-5.5, ти тогава какво пишеше тук? Да не се връщам назад....
                                Бил съм изостанал с доходността и др подобни глупости.
                                Сега като цената отива почти 7лв - това го забрави, а аз съм с повче акции от преди 2 години.
                                Сега ще тръгнеш да смяташ процентите на цената - нали? Ами това, че съм допълвал на тази цена две години????
                                Доста объркани представи за реалността имаш!!!
                                Уж ходиш по ОС, уж слушаш там ...... ама накрая ???

Коментар

Working...
                                X