Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
......
А и става дума за стратегичност и мащаб. Трейдингът е могъща компания в рамките на малка и уви: затихваща държава. Но ако примерно GSK утре пусне кепенците - картинката в световен мащаб ще стане супер грозна - ного бръже... защото без ваксините им милиони хора по света ще мрат кат` тако`а. Защото това е крайно могъща компания в планетарен мащаб и не зная какво трябва да стане, за да се спихне. А ако си ги събереш в пакет с Pfizer, Novartis, Sanofi?
.......
ти видял ли си каква е печалбата и колко от нея отива за дивидент, дълга не те ли притеснява ?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Ами точно това че е "читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент" е причина за възхода на цената, а не нещо друго. Защо си мислиш че на Запад си застрахован от балониране на някоя акция в която инвестираш? При това свръхпредлагане на пари от централните банки, къде мислиш че се насочват първо инвеститорите със свободен кеш? Точно така, при големите и "сигурни"икономики, компании и държави. Точно това надува и цените там в последно време, докато при нас това нещо го няма и при една евентуална бъдеща криза след време, спада при нас няма да бъде толкова голям колкото на запад...А и друго - аз гледам - като реинвестиращ дивидентаджия, какво ми снася компанията. Ако от Трейдингът доходността ми е 4.08% (например) а от някоя световна компания: 5.98% - коя според теб е по-балонирана? Да - има и други фактори: например данъчното законодателство, ама то си влиза в общата картина. Слава богу, че в България все още не чешат с ного голям данък дивидент, че ако беше като в Германия, хептен грозна щеше да стане картинката.
А и става дума за стратегичност и мащаб. Трейдингът е могъща компания в рамките на малка и уви: затихваща държава. Но ако примерно GSK утре пусне кепенците - картинката в световен мащаб ще стане супер грозна - ного бръже... защото без ваксините им милиони хора по света ще мрат кат` тако`а. Защото това е крайно могъща компания в планетарен мащаб и не зная какво трябва да стане, за да се спихне. А ако си ги събереш в пакет с Pfizer, Novartis, Sanofi?
Същото да кажем - горивата. Дрънканиците за зелена енергия ще ги слушаме още доста време, ама горивцето ще е мощ докато сме живи вероятно. Държиш ли Gazprom, BP, Shell, Total - това е незаобиколима мощ - без това каренце светът се парализира.
Просто има неща, без които не може - енергия, хапчета, плюскане, някои стоки. Инвестирал ли си в тяхното фабрикуване, за теб всяка криза е временна - ползваш я просто за да си допълваш.
Ся примерно се надявам Доналдът да продължи да се драчи с Обонгокеър, та да посмъкне Pfizer там където я ща. Щеше ми се и компании със силна вътрешна диверсификация за консумативи и битови стоки (J&J, P&G и някои европейски техни еквиваленти), ама те наистина са по-балонизирани - сигурно именно заради това. Особено Жонсън, това е донятъке световният еквивалент на Трейдингчето ни.Last edited by Императорът; 26.01.2017, 00:20. Причина: Понякога ме избива ного на: Бльъ-бльъ-бльъ, но бавно събирам своите всички мисли.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
да ти припомня само, че преди години точно ти продаде трейдинга на 2,2лв
пак при неясни и за теб обстоятелство - направено замерване на пазарни стойности с неточния ти окомерМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да-да - предпазена, ама друг път. Една от броящите се на пръсти читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент. Няма начин да остане встрани от интересът и да не върви нагоре към балонирване. Все още е небалон, но отива към балон.
Все още е поносима за реинвестиране, но както е тръгнала, скоро ще е несгодна. А аз - де да инвестирам и де да не инвестирам - оценявам по цифрите. Тука вече почти няма сгодни работи... а като дивидентна доходност (аз: дивидентаджия все пак) само Жабокът бие британските ми компании, хем компании, дето всяка от тях е ногократно по-могъща от цялата ни борса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ми то вярно може да стане по-добре да изхарча дивидентът, отколкото да си купя нови Трейдинги, ако цената продължи нагоре с това темпо. Седмакът е въпрос на 2-3 седмици, до лятото може да идем и на осмак. На осмак - сори, ама ного идва вече.
пак при неясни и за теб обстоятелство - направено замерване на пазарни стойности с неточния ти окомер
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
Това двадесет и няколко лв. ли са?
за 20 х дивидент трябват поне 400х активи, не 30х
Коментар
-
ЧРД Фортис много здраве да си харчиш парите
Иначе за инвестициите тука или навън човек трябва да е реалист и да гледа къде е по-изгодно към момента. понякога на БФБ понякга навън има възможности. Специално тука ако населението наистина падне до 5 милиона дългосрочно няма да е добре, по-малко болници, аптеки, пациенти...
от друга страна тия левчета които се въртят в икономиката на България няма къде да отидат и трябва да се харчат в страната - чисто номинално може да не се усети спада на потребителите
Коментар
-
БЛАГОДАРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
да не е 1,6лв, че много колеги няма да са доволни, но 8лв биваМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеИзключително добри резултати на Софарма Трейдинг за поредна година. Ръст на приходите, ръст на печалбата и не на последно място инвестиции разрастване и диверсифициране на бизнеса. Печалба от 343%, пък било то само спрямо месец декември миналата година говори много. Много съм доволен че компанията е втора по тежест в портфейла ми, и още повече че първата ми пак е компания от групата. Още по-хубавото е че компанията не е в Софикс, и това и позволява да се "предпази" малко или много от спекулативното покачване на цената (балониране) на компании които не заслужават това и растат само поради покупки на фонд които е длъжен да купува, без гледа резултати, мениджмънт, развитие и т.н. Не съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе. Разбира се всеки си има право на мнение и преценка къде да инвестира, но аз предпочитам да инвестирам тук в България, поради ред причини, и не смятам че нещо е по-хубаво само защото е чуждо... Успех на всички акционери, пожелавам бавен но стабилен ръст на цената, повишаващ се дивидент и по-малко да позвате продуктите на компанията
Все още е поносима за реинвестиране, но както е тръгнала, скоро ще е несгодна. А аз - де да инвестирам и де да не инвестирам - оценявам по цифрите. Тука вече почти няма сгодни работи... а като дивидентна доходност (аз: дивидентаджия все пак) само Жабокът бие британските ми компании, хем компании, дето всяка от тях е ногократно по-могъща от цялата ни борса.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мислиш за мен или за теб????
С 2х дивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мислиш за мен или за теб????
С 2х дивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!
Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНе съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе.
Съгласен съм колега. Мисля че тука, тепърва ще се развива бизнеса!
Не е препоръка за покупко-продажба на акции.
Коментар
-
Изключително добри резултати на Софарма Трейдинг за поредна година. Ръст на приходите, ръст на печалбата и не на последно място инвестиции разрастване и диверсифициране на бизнеса. Печалба от 343%, пък било то само спрямо месец декември миналата година говори много. Много съм доволен че компанията е втора по тежест в портфейла ми, и още повече че първата ми пак е компания от групата. Още по-хубавото е че компанията не е в Софикс, и това и позволява да се "предпази" малко или много от спекулативното покачване на цената (балониране) на компании които не заслужават това и растат само поради покупки на фонд които е длъжен да купува, без гледа резултати, мениджмънт, развитие и т.н. Не съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе. Разбира се всеки си има право на мнение и преценка къде да инвестира, но аз предпочитам да инвестирам тук в България, поради ред причини, и не смятам че нещо е по-хубаво само защото е чуждо... Успех на всички акционери, пожелавам бавен но стабилен ръст на цената, повишаващ се дивидент и по-малко да позвате продуктите на компаниятаLast edited by mancev; 25.01.2017, 16:07.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАферим.
Ръст на печалбата: 13%, ръст на цената (на годишна база) 30%... и няма да спре - мисля до туканка.
Тоест - както казах ногократно - за реинвестиция акцията става все по-несгодна, колкото и здравата да работи мениджмънтът.
С 2х дивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!
Коментар
Коментар