IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    компанията няма да пусне кепенците, ако се влошат нещата се минава през процедура по оздравяване, при нея обикновено за акционерите не остава нищо
    ти видял ли си каква е печалбата и колко от нея отива за дивидент, дълга не те ли притеснява ?
    GSK ли? Да - поглеждам и тия неща. Дългът не е колосален и дори намалява, дивидентът е малко големичък, но ще бъде намален, докъм 80 пенса, такива са плановете на ръководството. Сега с преструктурирането - обменът на активи с Novartis вярвам компанията ще стои още по-добре.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ......

А и става дума за стратегичност и мащаб. Трейдингът е могъща компания в рамките на малка и уви: затихваща държава. Но ако примерно GSK утре пусне кепенците - картинката в световен мащаб ще стане супер грозна - ного бръже... защото без ваксините им милиони хора по света ще мрат кат` тако`а. Защото това е крайно могъща компания в планетарен мащаб и не зная какво трябва да стане, за да се спихне. А ако си ги събереш в пакет с Pfizer, Novartis, Sanofi?
      .......
      компанията няма да пусне кепенците, ако се влошат нещата се минава през процедура по оздравяване, при нея обикновено за акционерите не остава нищо
      ти видял ли си каква е печалбата и колко от нея отива за дивидент, дълга не те ли притеснява ?
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Ами точно това че е "читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент" е причина за възхода на цената, а не нещо друго. Защо си мислиш че на Запад си застрахован от балониране на някоя акция в която инвестираш? При това свръхпредлагане на пари от централните банки, къде мислиш че се насочват първо инвеститорите със свободен кеш? Точно така, при големите и "сигурни"икономики, компании и държави. Точно това надува и цените там в последно време, докато при нас това нещо го няма и при една евентуална бъдеща криза след време, спада при нас няма да бъде толкова голям колкото на запад...
        Надуваниците често са несъразмерни, както и в тоя случай. Едни отрасли са подценени, други надценени... без подценените да са станали по-малко могъщи и стратегически. Нито една от компаниите, дето дебна, не е близо до историческите си върхове за последните 10-тина години... а през това време те са се разраствали и все по-щедри откъм снасяне са станали А и друго - аз гледам - като реинвестиращ дивидентаджия, какво ми снася компанията. Ако от Трейдингът доходността ми е 4.08% (например) а от някоя световна компания: 5.98% - коя според теб е по-балонирана? Да - има и други фактори: например данъчното законодателство, ама то си влиза в общата картина. Слава богу, че в България все още не чешат с ного голям данък дивидент, че ако беше като в Германия, хептен грозна щеше да стане картинката.

А и става дума за стратегичност и мащаб. Трейдингът е могъща компания в рамките на малка и уви: затихваща държава. Но ако примерно GSK утре пусне кепенците - картинката в световен мащаб ще стане супер грозна - ного бръже... защото без ваксините им милиони хора по света ще мрат кат` тако`а. Защото това е крайно могъща компания в планетарен мащаб и не зная какво трябва да стане, за да се спихне. А ако си ги събереш в пакет с Pfizer, Novartis, Sanofi?

Същото да кажем - горивата. Дрънканиците за зелена енергия ще ги слушаме още доста време, ама горивцето ще е мощ докато сме живи вероятно. Държиш ли Gazprom, BP, Shell, Total - това е незаобиколима мощ - без това каренце светът се парализира.

Просто има неща, без които не може - енергия, хапчета, плюскане, някои стоки. Инвестирал ли си в тяхното фабрикуване, за теб всяка криза е временна - ползваш я просто за да си допълваш.

Ся примерно се надявам Доналдът да продължи да се драчи с Обонгокеър, та да посмъкне Pfizer там където я ща. Щеше ми се и компании със силна вътрешна диверсификация за консумативи и битови стоки (J&J, P&G и някои европейски техни еквиваленти), ама те наистина са по-балонизирани - сигурно именно заради това. Особено Жонсън, това е донятъке световният еквивалент на Трейдингчето ни.
        Last edited by Императорът; 26.01.2017, 00:20. Причина: Понякога ме избива ного на: Бльъ-бльъ-бльъ, но бавно събирам своите всички мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

да ти припомня само, че преди години точно ти продаде трейдинга на 2,2лв
          пак при неясни и за теб обстоятелство - направено замерване на пазарни стойности с неточния ти окомер
          Продадох малко количество, превъртях парите през по-изгодна позиция и се върнах. Това не е извратено. Средната ми цена на покупка туканка е 2.18 кинта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да-да - предпазена, ама друг път. Една от броящите се на пръсти читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент. Няма начин да остане встрани от интересът и да не върви нагоре към балонирване. Все още е небалон, но отива към балон.
            Все още е поносима за реинвестиране, но както е тръгнала, скоро ще е несгодна. А аз - де да инвестирам и де да не инвестирам - оценявам по цифрите. Тука вече почти няма сгодни работи... а като дивидентна доходност (аз: дивидентаджия все пак) само Жабокът бие британските ми компании, хем компании, дето всяка от тях е ногократно по-могъща от цялата ни борса.
            Ами точно това че е "читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент" е причина за възхода на цената, а не нещо друго. Защо си мислиш че на Запад си застрахован от балониране на някоя акция в която инвестираш? При това свръхпредлагане на пари от централните банки, къде мислиш че се насочват първо инвеститорите със свободен кеш? Точно така, при големите и "сигурни"икономики, компании и държави. Точно това надува и цените там в последно време, докато при нас това нещо го няма и при една евентуална бъдеща криза след време, спада при нас няма да бъде толкова голям колкото на запад...

Коментар

Ми то вярно може да стане по-добре да изхарча дивидентът, отколкото да си купя нови Трейдинги, ако цената продължи нагоре с това темпо. Седмакът е въпрос на 2-3 седмици, до лятото може да идем и на осмак. На осмак - сори, ама ного идва вече.
              да ти припомня само, че преди години точно ти продаде трейдинга на 2,2лв
              пак при неясни и за теб обстоятелство - направено замерване на пазарни стойности с неточния ти окомер

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение

Това двадесет и няколко лв. ли са?
                има-няма 2 хилки са само
                за 20 х дивидент трябват поне 400х активи, не 30х

Коментар

• ЧРД Фортис много здраве да си харчиш парите
                  Иначе за инвестициите тука или навън човек трябва да е реалист и да гледа къде е по-изгодно към момента. понякога на БФБ понякга навън има възможности. Специално тука ако населението наистина падне до 5 милиона дългосрочно няма да е добре, по-малко болници, аптеки, пациенти...
                  от друга страна тия левчета които се въртят в икономиката на България няма къде да отидат и трябва да се харчат в страната - чисто номинално може да не се усети спада на потребителите

Коментар

БЛАГОДАРЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
                    да не е 1,6лв, че много колеги няма да са доволни, но 8лв бива
                    Хъх: ЧРД и от мене (на патерици) - жив и здрав: и по-разумен и открит и по-малко заядлив занапред

Коментар

Изключително добри резултати на Софарма Трейдинг за поредна година. Ръст на приходите, ръст на печалбата и не на последно място инвестиции разрастване и диверсифициране на бизнеса. Печалба от 343%, пък било то само спрямо месец декември миналата година говори много. Много съм доволен че компанията е втора по тежест в портфейла ми, и още повече че първата ми пак е компания от групата. Още по-хубавото е че компанията не е в Софикс, и това и позволява да се "предпази" малко или много от спекулативното покачване на цената (балониране) на компании които не заслужават това и растат само поради покупки на фонд които е длъжен да купува, без гледа резултати, мениджмънт, развитие и т.н. Не съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе. Разбира се всеки си има право на мнение и преценка къде да инвестира, но аз предпочитам да инвестирам тук в България, поради ред причини, и не смятам че нещо е по-хубаво само защото е чуждо... Успех на всички акционери, пожелавам бавен но стабилен ръст на цената, повишаващ се дивидент и по-малко да позвате продуктите на компанията
                      Да-да - предпазена, ама друг път. Една от броящите се на пръсти читави компании, съчетаваща немалка (като за туканка) мощ, отличен мениджмънт и приличен дивидент. Няма начин да остане встрани от интересът и да не върви нагоре към балонирване. Все още е небалон, но отива към балон.
                      Все още е поносима за реинвестиране, но както е тръгнала, скоро ще е несгодна. А аз - де да инвестирам и де да не инвестирам - оценявам по цифрите. Тука вече почти няма сгодни работи... а като дивидентна доходност (аз: дивидентаджия все пак) само Жабокът бие британските ми компании, хем компании, дето всяка от тях е ногократно по-могъща от цялата ни борса.

Коментар

Мислиш за мен или за теб????
                        С 2х дивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!
                        Ми то вярно може да стане по-добре да изхарча дивидентът, отколкото да си купя нови Трейдинги, ако цената продължи нагоре с това темпо. Седмакът е въпрос на 2-3 седмици, до лятото може да идем и на осмак. На осмак - сори, ама ного идва вече.

Коментар

Сдивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!
                          Това двадесет и няколко лв. ли са?
                          Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

Не съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе.

Съгласен съм колега. Мисля че тука, тепърва ще се развива бизнеса!

Не е препоръка за покупко-продажба на акции.

Коментар

• Изключително добри резултати на Софарма Трейдинг за поредна година. Ръст на приходите, ръст на печалбата и не на последно място инвестиции разрастване и диверсифициране на бизнеса. Печалба от 343%, пък било то само спрямо месец декември миналата година говори много. Много съм доволен че компанията е втора по тежест в портфейла ми, и още повече че първата ми пак е компания от групата. Още по-хубавото е че компанията не е в Софикс, и това и позволява да се "предпази" малко или много от спекулативното покачване на цената (балониране) на компании които не заслужават това и растат само поради покупки на фонд които е длъжен да купува, без гледа резултати, мениджмънт, развитие и т.н. Не съм съгласен че компанията става скъпа за реинвестиране точно поради причините които изтъкнах по-горе. Разбира се всеки си има право на мнение и преценка къде да инвестира, но аз предпочитам да инвестирам тук в България, поради ред причини, и не смятам че нещо е по-хубаво само защото е чуждо... Успех на всички акционери, пожелавам бавен но стабилен ръст на цената, повишаващ се дивидент и по-малко да позвате продуктите на компанията
                              Last edited by mancev; 25.01.2017, 16:07.

Коментар

Аферим.

Ръст на печалбата: 13%, ръст на цената (на годишна база) 30%... и няма да спре - мисля до туканка.
                                Тоест - както казах ногократно - за реинвестиция акцията става все по-несгодна, колкото и здравата да работи мениджмънтът.
                                С 2х дивидент на година какава реинвестиция мисилш да правиш? Това за любовниците ти няма да стигне само - за полугодието !!!!!

Коментар

Working...
                                X