If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
малко се съмнявам сега точно да е устойчив ръста на папирата, дано да е, имам си оставени към хиладарка артии, колкото да надхвърляха за айсберг, ама ...сега с новите борсови хватки - скапаха и айсбергите ... ми ще гледаме да видим докъде ще понадуят (дай Боже дъжд, - да се рОди ръж - казваше дядо ми някога) Иначе хубаво дружество, няма спор, но както знаеме доктор Каро въведе авангардни (и полезни) идеи някога във форума Значително облекчаващи моделирането на процесите
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Напоследък се наблюдава едно засилена активност по медиите на отговрни хора от групата. Все хубави неща говорят, ама както се казва, много хубаво не е на хубаво.
Само не ми казвай, че е по-добре нищо да не казват и акционерите да се чудят какво се случва и ще предстои на компанията... Де такива да бяха и другите мажоритари на БФБ, а то се броят на пръсти
Напоследък се наблюдава едно засилена активност по медиите на отговрни хора от групата. Все хубави неща говорят, ама както се казва, много хубаво не е на хубаво.
Софарма Трейдинг АД приключи ноември, 2017 г., отчитайки най-високи месечни приходи и печалба преди данъци. Така, в предпоследния месец на годината печалбата преди данъци на компанията нараства с 41% до 1 933 хил. лв. в сравнение с отчетените 1 367 хил. лв. през миналата година. За същия период приходите от продажба на стока се увеличават с 11% до 60 985 хил. лв. при 55 139 хил. лв. през предишната година.
Акумулираните резултати на Софарма Трейдинг АД също продължават да бележат стабилен ръст. За периода януари – ноември компанията е продала стока на стойност 606 085 хил. лв., което е с 9% повече спрямо постигнатите 557 256 хил. лв. през 2016 г. Акумулираната печалба преди данъци пък нараства с 5% до 14 651 хил. лв.
Софарма Трейдинг АД приключи ноември, 2017 г., отчитайки най-високи месечни приходи и печалба преди данъци. Така, в предпоследния месец на годината печалбата преди данъци на компанията нараства с 41% до 1 933 хил. лв. в сравнение с отчетените 1 367 хил. лв. през миналата година. За същия период приходите от продажба на стока се увеличават с 11% до 60 985 хил. лв. при 55 139 хил. лв. през предишната година.
Акумулираните резултати на Софарма Трейдинг АД също продължават да бележат стабилен ръст. За периода януари – ноември компанията е продала стока на стойност 606 085 хил. лв., което е с 9% повече спрямо постигнатите 557 256 хил. лв. през 2016 г. Акумулираната печалба преди данъци пък нараства с 5% до 14 651 хил. лв.
От началото на новата година, Софарма Трейдинг АД ще поеме пазарното разпределение на продуктите, отпускани по лекарско предписание на Софарма АД в България.
Тази стъпка е резултат от стратегията на Групата Софарма за постигане на синергии и по-ефективни операции на местния пазар, както и на планираното обединение на дъщерните, производствени компании под основния си бранд. Новата дейност допълва стратегията на Софарма Трейдинг за диверсификация на бизнес модела чрез навлизане в различни сегменти на фармацевтичния пазар и надгражда лидерските позиции на компанията на аптечен и болничен пазар.
Припомняме, че през 2015 г. Софарма Трейдинг АД пое пазарното управление на продуктите без лекарско предписание (ОТС) на Софарма АД. Така, за две години, благодарение на значително подобреното им търговско и маркетингово представяне, те отбелязаха 9% ръст в продажбите за България. В началото на декември компанията започна да отговаря и за пазарната реализация на продуктите с марка Медика
За Сърбия не знам, не обявяват нищо конкретно все още, а за Фармастор също няма нищо официално, най-много да увеличат консолидираната загуба догодина 2018г. от 3,5-4млн.лв. на 8-10млн.лв., ако се случат нещата евентуално до края на годината.
А може и така да стане като се консолидират резултатите от сръбския Лековит и аптеките Фармастор.
За Сърбия не знам, не обявяват нищо конкретно все още, а за Фармастор също няма нищо официално, най-много да увеличат консолидираната загуба догодина 2018г. от 3,5-4млн.лв. на 8-10млн.лв., ако се случат нещата евентуално до края на годината.
Коментар