IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е чак пък булшит Явно трудно приемаш мнение различно от твоето и при това положение няма и да опитвам да изказвам доводи подкрепящи моята теза.
    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Прави точно обратното защото при мащабите на фонда му няма как иначе, но за инвеститори с малък капитал според мен е по-доброто решение.
      булшит

с малък или голям капитал е много опасно да си концентриран защото една грешка и си аут. Из интервюто на фортис:

По-късно по стечение на обстоятелствата продадох някои и преминах към Кремиковци. Това ми беше извън настоящите виждания, но така се получи.

Тази акция ми заемаше доста от портфейла – над 60-65% и мисля средната ми цена беше около 4 лева. Продадох я през лятото на 2007 г. на цена около 25-26 лева. След две седмици цената стигна почти 40 лева – щях да умра, но беше прибързано да го правя – впоследствие се разбра, че е можело да продължа спокойно да живея, защото акциите на Кремиковци АД поевтиняха рязко.

След като стартирах през 1998 г., акциите се повишаваха известно време, но от 1999 до 2002 г. бях на загуба и то сериозна – бяха ми останали до 30% от вложението. Нищо не правех, чаках и ходех на работа. Мислех си, че съм фалирал – почти бях. Нямах кредити тогава. Това беше първата криза, която преживях.
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Стига с това, изтърка се вече от употреба.
        А този на когото принадлежи фразата - прави точно обратното от мнооого години.
        Прави точно обратното защото при мащабите на фонда му няма как иначе, но за инвеститори с малък капитал според мен е по-доброто решение.
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

"Диверсификацията е за хората, които не знаят какво да правят"
          Стига с това, изтърка се вече от употреба.
          А този на когото принадлежи фразата - прави точно обратното от мнооого години.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            https://www.investor.bg/novini-i-ana...ateli--254891/
            Май фортис ще се окаже с най-правилната стратегия. Човека си инвестира в 2-3 компании в които е що-годе сигурен, и си бере плодовете всяка година. А когато си "диверсифицирал" със 7-8 акции на 2-3 пазара все се чудиш коя компания ще те дръпне "надолу", и ще ти "изяде" получената доходност...
            "Диверсификацията е за хората, които не знаят какво да правят"
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Е, не всички сме партнЕри...
              Пък и що, какъв е проблема да си инвестираш в 1-2 неща и пак да си се чувстваш не що годе, а доста по сигурен от него.
              Тип spy/qqq/iemg...

Коментар

https://www.investor.bg/novini-i-ana...ateli--254891/
                Май фортис ще се окаже с най-правилната стратегия. Човека си инвестира в 2-3 компании в които е що-годе сигурен, и си бере плодовете всяка година. А когато си "диверсифицирал" със 7-8 акции на 2-3 пазара все се чудиш коя компания ще те дръпне "надолу", и ще ти "изяде" получената доходност...
                Е, не всички сме партнЕри...
                Пък и що, какъв е проблема да си инвестираш в 1-2 неща и пак да си се чувстваш не що годе, а доста по сигурен от него.
                Тип spy/qqq/iemg...

Коментар

• https://www.investor.bg/novini-i-ana...ateli--254891/

Коментар

Колеги, тук можем ли да очакваме същия дивидент като миналогодишния ?
                    Това е най вероятното

Коментар

• Колеги, тук можем ли да очакваме същия дивидент като миналогодишния ?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Е , можеше и повече да речеш, ноооо - ПРОСТЕНО да ти е, а и ти да простиш за сопнатия реч от мене!!!
                        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Все си мисля, че тук положителните изненади ще продължат и през следващите години !!!!
                          За мен няма никаква причина да сменям инвестиционния носител дори след 8 години, дори на 8 лева !!!!!!!!!!!!
                          колата си я карам, трябваше обаче да е НОВА !!!!!!!!!!!!!! същата !!!!!!!!!

Е , можеше и повече да речеш, ноооо - ПРОСТЕНО да ти е, а и ти да простиш за сопнатия реч от мене!!!

Коментар

• Все си мисля, че тук положителните изненади ще продължат и през следващите години !!!!
                            За мен няма никаква причина да сменям инвестиционния носител дори след 8 години, дори на 8 лева !!!!!!!!!!!!
                            колата си я карам, трябваше обаче да е НОВА !!!!!!!!!!!!!! същата !!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Изминалата 2017 г. е единадесетата поредна година, в която Софарма Трейдинг АД реализира ръст в основните си финансови показатели. Приходите на компанията за периода достигат 672 120 хил. лв., което представлява ръст от 10% спрямо вписаните в одитирания отчет на компанията за 2016 г. 612 734 хил. лв. Печалбата преди данъци за дванадесетте месеца на 2017 г. нараства с 9% до 16 172 хил. лв. спрямо одитираните 14 826 хил. лв. през миналата година.

Само през декември приходите на Софарма Трейдинг АД достигат нов връх от 66 035 хил. лв. или с 19% повече спрямо реализираните 55 478 хил. лв. през 2016 г. Печалбата преди данъци пък нараства с 88% до 1 521 хил. лв.

Крайно време е да се съгласиш, че човек не може да е слънце и огрее всите страсти на ЖивотЯ!
                              В инвестициите е едно, но при колите е друго и опита се следва и консумира!
                              Аз бях човека спрял ти вниманието в/у Тойота и в частност авангарда им "L" след споделените ти преуритети БЕНЗИН , но ти реши да си надскачаш с опита, а се обиди на реплика "Оскубана какошка"!
                              Верно - испуснах си емоцията в най сладкият ти момент, но не със завист или злоба, пак от опит бе реакцията!!!
                              ИЗБОРА си е личен и не бях прав да те го вгорчавам;- И дано ти е на слука, то при колите, жените и инвестициите си е все АВТО!!!

Коментар

• Изминалата 2017 г. е единадесетата поредна година, в която Софарма Трейдинг АД реализира ръст в основните си финансови показатели. Приходите на компанията за периода достигат 672 120 хил. лв., което представлява ръст от 10% спрямо вписаните в одитирания отчет на компанията за 2016 г. 612 734 хил. лв. Печалбата преди данъци за дванадесетте месеца на 2017 г. нараства с 9% до 16 172 хил. лв. спрямо одитираните 14 826 хил. лв. през миналата година.

Само през декември приходите на Софарма Трейдинг АД достигат нов връх от 66 035 хил. лв. или с 19% повече спрямо реализираните 55 478 хил. лв. през 2016 г. Печалбата преди данъци пък нараства с 88% до 1 521 хил. лв.

Коментар

X