Като се сгъстят апокалиптичните коментари, значи има мераклии да купят тънко. Дядо Коледа явно и той иска подарък за предстоящите празници, човещинка. Аз също се чудя да купувам още и искам на дъното (тук пълня от 1.70лв. още). Вярвам, че дългосрочно може да се отплати инвестицията в Сърбия, а аптеките да излязат на нула.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Изхвърлят ги като пенсионерка през балкона на ало-измамниците.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Според мен са на загуба, тъй като са в процес на развитие, иначе не виждам смисъл въобще да се правят. Както и да е, не съм запознат в детайли и не ми се спори. ПРосто се изненадах как така се отписват едни 50 млн, та дори и като предположение. То от всяка компания ако започваме да отписваме така, ще е крах.
Коментар
-
Това е, ако се направи обезценка на инвестицията в дъщерните предприятия в Софарма трейдинг, каквито предположения изказа еконо_мисТа. Аптеките изначало са заченати на загуба. От там печалби не чакайте. Почти пет години вече са каца без дъно според отчетите, колкото и да сипваш, вода се не вижда. С две думи, синджира се връща, козата я няма.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Какви са тези сметки? Да не би да фалираха аптеките преди да са отворили още?
Коментар
-
Какви са тези сметки? Да не би да фалираха аптеките преди да са отворили още?Last edited by mechka 429; 14.11.2019, 16:33.
Коментар
-
Много вероятно е, да четеш гладко, но да не разбираш написаното.
Имам предвид:
54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
Ама Дед Мароз, аз нали това казвам, че ако обезценят ще се върнат на твоите 10 хил ))
Имам предвид:
54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?
- 1 like
Коментар
-
Ако обезценят инвестицията, дивидента дълго време ще е сънуван блян и мираж.VI. Финансови активи 1. Инвестиции в: 1-0031 54 074 51 923 дъщерни предприятия 1-0032 54074 51923
Коментар
-
Според моите скромни знания за Софармаси те трябва да започнат (първите аптеки) да печелят след 7-та (2021-2022,по първи бизнес план), а сега...може би след 10-та година. Ако не си защитят бизнес плана - ами следва могъща обезценка на инвестицията - и резултат около 10-те милиона на Дядо Мраз (аз не съм от младата генерация)VI. Финансови активи 1. Инвестиции в: 1-0031 54 074 51 923 дъщерни предприятия 1-0032 54074 51923
- 1 like
Коментар
-
Рехава печалбичка в Софармаси ще се появи, когато видите печалбата на Софарма трейдинг отново около 10-те млн.лв.,т.е. никога. Погледнете на Тейдинга резултатите около 2014 и 2015г. и ги проследете на годишна база до настоящия момент, по индивидуални и консолидирани отчети. Аптеките са от 2015г.. Разгледайте и увеличенията на възнагражденията и бонусите на мениджмънта и би следвало да ви стане по ясно, за какво става въпрос. Дали нямат връзка ? Целта за вдигане на печалбата в индивидуалния отчет от 10 на 20 млн. е доста привидно благородна , и че е в полза на всички акционери, само дето кеша започва да липсва, защо ли.....?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Всъщност Софармаси на каква загуба е в последният отчет ,къде го гледате това......те там са 14-15 софармаси-та?
- 1 like
Коментар
-
Рехава печалбичка в Софармаси ще се появи, когато видите печалбата на Софарма трейдинг отново около 10-те млн.лв.,т.е. никога. Погледнете на Тейдинга резултатите около 2014 и 2015г. и ги проследете на годишна база до настоящия момент, по индивидуални и консолидирани отчети. Аптеките са от 2015г.. Разгледайте и увеличенията на възнагражденията и бонусите на мениджмънта и би следвало да ви стане по ясно, за какво става въпрос. Дали нямат връзка ? Целта за вдигане на печалбата в индивидуалния отчет от 10 на 20 млн. е доста привидно благородна , и че е в полза на всички акционери, само дето кеша започва да липсва, защо ли.....?
Коментар
-
Ако не се появи печалба в Софармаси скоро, ще виждаме и аз не знам какво в отчета в раздела собствен капитал
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Родина доскоро натискаха тука надолу,но май мирясаха.Иначе пазара смята че следващият консолидиран отчет ще е по-лош от предходните,.......като дойде ще го видим
- 1 like
Коментар
Коментар