IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като се сгъстят апокалиптичните коментари, значи има мераклии да купят тънко. Дядо Коледа явно и той иска подарък за предстоящите празници, човещинка. Аз също се чудя да купувам още и искам на дъното (тук пълня от 1.70лв. още). Вярвам, че дългосрочно може да се отплати инвестицията в Сърбия, а аптеките да излязат на нула.
    Last edited by dici; 14.11.2019, 21:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Изхвърлят ги като пенсионерка през балкона на ало-измамниците.
      Е как така бе човек? хахаха
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Според мен са на загуба, тъй като са в процес на развитие, иначе не виждам смисъл въобще да се правят. Както и да е, не съм запознат в детайли и не ми се спори. ПРосто се изненадах как така се отписват едни 50 млн, та дори и като предположение. То от всяка компания ако започваме да отписваме така, ще е крах.
        Лекарите, когато установят,че крайника е ганггренясъл, обикновено го ампутират, за да не обхване гангрената цялото тяло. Тука положението е, както казва Бай Ганьо,...имал си бол пари, дал си ги. Изхвърлят ги като пенсионерка през балкона на ало-измамниците.

Коментар

Това е, ако се направи обезценка на инвестицията в дъщерните предприятия в Софарма трейдинг, каквито предположения изказа еконо_мисТа. Аптеките изначало са заченати на загуба. От там печалби не чакайте. Почти пет години вече са каца без дъно според отчетите, колкото и да сипваш, вода се не вижда. С две думи, синджира се връща, козата я няма.
          Според мен са на загуба, тъй като са в процес на развитие, иначе не виждам смисъл въобще да се правят. Както и да е, не съм запознат в детайли и не ми се спори. ПРосто се изненадах как така се отписват едни 50 млн, та дори и като предположение. То от всяка компания ако започваме да отписваме така, ще е крах.

Коментар

Какви са тези сметки? Да не би да фалираха аптеките преди да са отворили още?
            Това е, ако се направи обезценка на инвестицията в дъщерните предприятия в Софарма трейдинг, каквито предположения изказа еконо_мисТа. Аптеките изначало са заченати на загуба. От там печалби не чакайте. Почти пет години вече са каца без дъно според отчетите, колкото и да сипваш, вода се не вижда. С две думи, синджира се връща, козата я няма.

Коментар

Браво, чудесно прозрение. Не точно "фалираха", но по-точно на загуба, "преди да са отоврили още". Но пък загуба + загуба + загуба..... води до ... какво ??
              Last edited by mechka 429; 14.11.2019, 16:33.

Коментар

Много вероятно е, да четеш гладко, но да не разбираш написаното.
                Имам предвид:
                54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
                Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

Ама Дед Мароз, аз нали това казвам, че ако обезценят ще се върнат на твоите 10 хил ))
                  Много вероятно е, да четеш гладко, но да не разбираш написаното.
                  Имам предвид:
                  54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
                  Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?

Коментар

Ако обезценят инвестицията, дивидента дълго време ще е сънуван блян и мираж.
                    VI. Финансови активи
                    1. Инвестиции в: 1-0031 54 074 51 923
                    дъщерни предприятия 1-0032 54074 51923
                    Ама Дед Мароз, аз нали това казвам, че ако обезценят ще се върнат на твоите 10 хил ))

Коментар

Според моите скромни знания за Софармаси те трябва да започнат (първите аптеки) да печелят след 7-та (2021-2022,по първи бизнес план), а сега...може би след 10-та година. Ако не си защитят бизнес плана - ами следва могъща обезценка на инвестицията - и резултат около 10-те милиона на Дядо Мраз (аз не съм от младата генерация)
                      Ако обезценят инвестицията, дивидента дълго време ще е сънуван блян и мираж.
                      VI. Финансови активи
                      1. Инвестиции в: 1-0031 54 074 51 923
                      дъщерни предприятия 1-0032 54074 51923

Коментар

Рехава печалбичка в Софармаси ще се появи, когато видите печалбата на Софарма трейдинг отново около 10-те млн.лв.,т.е. никога. Погледнете на Тейдинга резултатите около 2014 и 2015г. и ги проследете на годишна база до настоящия момент, по индивидуални и консолидирани отчети. Аптеките са от 2015г.. Разгледайте и увеличенията на възнагражденията и бонусите на мениджмънта и би следвало да ви стане по ясно, за какво става въпрос. Дали нямат връзка ? Целта за вдигане на печалбата в индивидуалния отчет от 10 на 20 млн. е доста привидно благородна , и че е в полза на всички акционери, само дето кеша започва да липсва, защо ли.....?
                        Според моите скромни знания за Софармаси те трябва да започнат (първите аптеки) да печелят след 7-та (2021-2022,по първи бизнес план), а сега...може би след 10-та година. Ако не си защитят бизнес плана - ами следва могъща обезценка на инвестицията - и резултат около 10-те милиона на Дядо Мраз (аз не съм от младата генерация)

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Всъщност Софармаси на каква загуба е в последният отчет ,къде го гледате това......те там са 14-15 софармаси-та?
                          Извади резултатите от индивидуалния и консолидирания, разликата ти е ориентировъчната загуба на Софармаси и сръбската инвестиция. Виж и в приложенията 2015 и 2016 в точката за свързани лица.

Коментар

Рехава печалбичка в Софармаси ще се появи, когато видите печалбата на Софарма трейдинг отново около 10-те млн.лв.,т.е. никога. Погледнете на Тейдинга резултатите около 2014 и 2015г. и ги проследете на годишна база до настоящия момент, по индивидуални и консолидирани отчети. Аптеките са от 2015г.. Разгледайте и увеличенията на възнагражденията и бонусите на мениджмънта и би следвало да ви стане по ясно, за какво става въпрос. Дали нямат връзка ? Целта за вдигане на печалбата в индивидуалния отчет от 10 на 20 млн. е доста привидно благородна , и че е в полза на всички акционери, само дето кеша започва да липсва, защо ли.....?
                            Всъщност Софармаси на каква загуба е в последният отчет ,къде го гледате това......те там са 14-15 софармаси-та?

Коментар

Ако не се появи печалба в Софармаси скоро, ще виждаме и аз не знам какво в отчета в раздела собствен капитал

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Родина доскоро натискаха тука надолу,но май мирясаха.Иначе пазара смята че следващият консолидиран отчет ще е по-лош от предходните,.......като дойде ще го видим
                                Ако не се появи печалба в Софармаси скоро, ще виждаме и аз не знам какво в отчета в раздела собствен капитал

Коментар

Working...
                                X