IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
    Като се сгъстят апокалиптичните коментари, значи има мераклии да купят тънко. Дядо Коледа явно и той иска подарък за предстоящите празници, човещинка. Аз също се чудя да купувам още и искам на дъното (тук пълня от 1.70лв. още). Вярвам, че дългосрочно може да се отплати инвестицията в Сърбия, а аптеките да излязат на нула.
    Помня я тази цена ))) Браво! Сърбия - за какво им е дистрибутор в сърбия без аптеки и болничен пазар - колко ли се инвестира в развитие на болничен пазар в чужда държава - то са търгове познанства с директори на болници и т.н, складови наличности. И..реекспорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Много вероятно е, да четеш гладко, но да не разбираш написаното.
      Имам предвид:
      54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
      Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?
      Че съм инженер, да, но съм и финансист по образование. И по професия. Този резултат твоя ще се постигне с времето, и кой е казал че твоите моите 10 млн не са от същия порядък. За инженера е важен и микрона, но за финансиста не е. Не ми се спори.
      Обезцени на 100% 54 милн. и виж какво ще се получи. Даже го разпиши във форума. И...за да се обезцени - знаеш как става, нали?, то си има оценители и т.н. Не си изсмукваш справедливата стойност на инвестицията от кутрето. Спирам.

Коментар

Много вероятно е, да четеш гладко, но да не разбираш написаното.
        Имам предвид:
        54 млн.лв. обезценка (разход) - /минус/ 20 млн.лв. примерно очаквана годишна индивидуална печалба за 2019г. = загуба (-) 34 млн.лв..
        Чини ми се, че си инженер, както ги смяташ за 10 млн.лв. печалба?
        Дядо Коледа, нали се сещаш че първоначалната обезценка няма да е 100%?
        Тези цифри са ми много ясни, но защо....ще разбереш някой ден, като си сменя ника.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          От години на ОС се казва, че аптеките не са точка на печалба. Без тях обаче няма и дистрибутор. Много пъти е напомняно, че печалбите идват от цялата верига без изключения. Спре ли се развитието на мрежата, т.е. изграждането на нови аптеки, няма да се влагат нови средства в тях и ще се повиши печалбата. Сега обаче мрежата се развива и е това положението.
          Здравей Фортис,
          Аз не съм съгласен с теб. Знаеш ли какъв е постоянния разход на една аптека - наем, разходи за труд и разни други дреболии?
          Знаеш ли колко продажби прави една аптека на Софармаси (развита)? Знаеш ли колко от тези продажби са т.наp. скъпоструващи? Един Виндагел е 70 хил лева парчето. Надценка - нула. Каквото даде трйдинга като отстъпка. И..Ако ти останат едни 100 хил продажби и си с 14-15 марж какво ти остава? И... 5 хил.наем - и два магистър фармацевта с не по-малко от 1500 2000 лева нето (забележи, нето) и още 4-5 помощника. И....прав си. Не е далаверата в аптеките а в реекспорта. Така дискутиран по телевизиите и така бързо замлъкващ.
          Last edited by econo_miss; 15.11.2019, 10:31.

Коментар

Кое по точно не е вярно?
            Когато започнете да се държите по-уважително към Форти, тогава му задавайте въпроси ! Аз не съм си позволил да го питам нищо при положение, че не съм го нападал никога . Това се нарича етика!
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

това въобще не е вярно
              Кое по точно не е вярно?

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Би ли споделил вярното според теб ?
                не

Коментар

това въобще не е вярно
                  Би ли споделил вярното според теб ?

Коментар

Това ми звучи като добре заучена и дълго упражнявана пропаганда . Досега дядо Боже не дава, даването го правят акционерите, а чичо Митко увеличава числото в баланса в частта на инвестиции в дъщерни предприятия, които са реално дадени пари и изсмукват ликвидността на Софарма трейдинг .За сметка на това пълни джебовете след всяка година под формата на бонуси, защото увеличава индивидуалната печалба на гърба на аптеките с този счетоводен фокус. Прост , но ефикасен план. И като няма ликвидност, вдигат капитала, защото банките не дават заеми в такива случаи.Честито на основния акционер. И ако падне още цената на акциите на Трейдинга ще пият една студена вода и Софарма АД като основен акционер и от там и всички по веригата, защото ще трябва да отчетат разходи от падане на цената на акциите на Трейдинга. Това могат да го играят докато свършат парите по всички дружества по веригата, или не се появи клон на някоя щедра молдовска банка, но до тогава я камилата , я камиларя.
                    това въобще не е вярно

Коментар

Аз мисля, че печалбата е в Софарма Трейдинг, аптеките вдигат продажбите и от там неконсолидираната печалба и пазарния дял. Полза има и за Софарма, биха продавали нейните продукти и т.н. За да излязат аптеките на печалба(дай боже) първо ще минат през нулата това имах предвид.
                      Това ми звучи като добре заучена и дълго упражнявана пропаганда . Досега дядо Боже не дава, даването го правят акционерите, а чичо Митко увеличава числото в баланса в частта на инвестиции в дъщерни предприятия, които са реално дадени пари и изсмукват ликвидността на Софарма трейдинг .За сметка на това пълни джебовете след всяка година под формата на бонуси, защото увеличава индивидуалната печалба на гърба на аптеките с този счетоводен фокус. Прост , но ефикасен план. И като няма ликвидност, вдигат капитала, защото банките не дават заеми в такива случаи.Честито на основния акционер. И ако падне още цената на акциите на Трейдинга ще пият една студена вода и Софарма АД като основен акционер и от там и всички по веригата, защото ще трябва да отчетат разходи от падане на цената на акциите на Трейдинга. Това могат да го играят докато свършат парите по всички дружества по веригата, или не се появи клон на някоя щедра молдовска банка, но до тогава я камилата , я камиларя.
                      Last edited by Дядо Коледа; 14.11.2019, 22:23.

Коментар

На 1.7лв. може й да се замисля дали да не им посегна, ако положението на тази цена не е вече безнадеждно. А, като прочета дългосрочно, някога, може би и евентуално, бягам през девет планини в десета.
                        Всеки сам преценява къде да инвестира и бере плодовете според това!

Коментар

Като се сгъстят апокалиптичните коментари, значи има мераклии да купят тънко. Дядо Коледа явно и той иска подарък за предстоящите празници, човештинка. Аз също се чудя да купувам още и искам на дъното (тук пълня от 1.70лв. още). Вярвам, че дългосрочно може да се отплати инвестицията в Сърбия, а аптеките да излязат на нула.
                          На 1.7лв. може й да се замисля дали да не им посегна, ако положението на тази цена не е вече безнадеждно. А, като прочета дългосрочно, някога, може би и евентуално, бягам през девет планини в десета.

Коментар

• От години на ОС се казва, че аптеките не са точка на печалба. Без тях обаче няма и дистрибутор. Много пъти е напомняно, че печалбите идват от цялата верига без изключения. Спре ли се развитието на мрежата, т.е. изграждането на нови аптеки, няма да се влагат нови средства в тях и ще се повиши печалбата. Сега обаче мрежата се развива и е това положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Без грам ирония питам - защо всички са сигурни, че аптеките ще са на загуба или около нулата? Какъв е смисълът да се набиват толкова милиони за нещо, което няма да се отплати никога?
                              Аз мисля, че печалбата е в Софарма Трейдинг, аптеките вдигат продажбите и от там неконсолидираната печалба и пазарния дял. Полза има и за Софарма, биха продавали нейните продукти и т.н. За да излязат аптеките на печалба(дай боже) първо ще минат през нулата това имах предвид.

Коментар

Вярвам, че дългосрочно може да се отплати инвестицията в Сърбия, а аптеките да излязат на нула.
                                Без грам ирония питам - защо всички са сигурни, че аптеките ще са на загуба или около нулата? Какъв е смисълът да се набиват толкова милиони за нещо, което няма да се отплати никога?
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X