IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
    Аз съм инвестирал на БФБ... съгласен съм с написаното. Ще споделя личното си мнениеч че съм ЩАСТЛИВ, че не съм инвестирал дори стотинка в групата на Стара планина, след като днес гледах господин В. Велев и чух и разбрах мнението и виждането му за служителиете на фирмите му и за първия ден от болничните... Тук чета с интерес мненията на хора за г-н Донев, не ми е "Чичо" но моите уважения Софарма е може би наи-голямата търговска верига у нас и писания за липса на кеш по добре пишете в други теми.Благодаря.
    Софарма АД е фармацевтично производствено предприятие, търговска верига е Фантастико, а когато липсва образованието страда икономиката и обществото, инвеститоре !

Коментар

• Смятам, че цената ще спадне още. Имам акции и смятам да купя още но изчаквам. За мен групата е переспективна и коректна на този етап за разлика от други.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Защо "печелите", а не "печелим"? Защо "сте 10 души", а не "сме 10 души"? Какъв тогава е смисъла да пишем нещо-някъде (преди всичко хейт), ако не се опитаме за извлечем позитиви от това? Аз също не съм инвестирал на БФБ в последната година, но нищо не ми пречи да следя, и да чета и да се опитвам да отсявам важните от безмислените неща. За съжаление в последно време вторите са повече... Силно се надявам това да се промени...
        Аз съм инвестирал на БФБ... съгласен съм с написаното. Ще споделя личното си мнениеч че съм ЩАСТЛИВ, че не съм инвестирал дори стотинка в групата на Стара планина, след като днес гледах господин В. Велев и чух и разбрах мнението и виждането му за служителиете на фирмите му и за първия ден от болничните... Тук чета с интерес мненията на хора за г-н Донев, не ми е "Чичо" но моите уважения Софарма е може би наи-голямата търговска верига у нас и писания за липса на кеш по добре пишете в други теми.Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Тази да печелите всички няма как да стане
          Ако не си разбрал тук сте 10 души и всеки се чуди как да натовари другия .
          На БФБ много писане файда няма
          Защо "печелите", а не "печелим"? Защо "сте 10 души", а не "сме 10 души"? Какъв тогава е смисъла да пишем нещо-някъде (преди всичко хейт), ако не се опитаме за извлечем позитиви от това? Аз също не съм инвестирал на БФБ в последната година, но нищо не ми пречи да следя, и да чета и да се опитвам да отсявам важните от безмислените неща. За съжаление в последно време вторите са повече... Силно се надявам това да се промени...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            Мисля че доста се отдалечихме от темата. Тук говорим за инвестиции, рентабилност, печалба, дивиденти, цена на акцията и т.н. Моля, споделяйте мнения, очаквания, прогнози и всичко свързано с акцията. Дали има фармацевти, и дали се плащат осигуровки на 4 или 8 часа на стажантите студенти, едва ли е толкова важно в икономически форум. Не искам да обиждам никой, просто в последно време във форума (не само в тази тема) се коментира всичко друго, но не и сериозни прогнози и мнения, които биха помогнали на всички нас да печелим, или да минимизираме загубите.
            Тази да печелите всички няма как да стане
            Ако не си разбрал тук сте 10 души и всеки се чуди как да натовари другия .
            На БФБ много писане файда няма

Коментар

• Мисля че доста се отдалечихме от темата. Тук говорим за инвестиции, рентабилност, печалба, дивиденти, цена на акцията и т.н. Моля, споделяйте мнения, очаквания, прогнози и всичко свързано с акцията. Дали има фармацевти, и дали се плащат осигуровки на 4 или 8 часа на стажантите студенти, едва ли е толкова важно в икономически форум. Не искам да обиждам никой, просто в последно време във форума (не само в тази тема) се коментира всичко друго, но не и сериозни прогнози и мнения, които биха помогнали на всички нас да печелим, или да минимизираме загубите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнение
                polax това откъде си взел че никой не иска да работи. Те аптеките нарочно държат само един, два мигистър-фармацевт защото така по закона е предписано. Всички останали работещи, са студенти. Да не говорим че и так работодателя прави врътки със 4-часов трудов договор, да не плаща излишни осигуровки. Отношение на хора е много зле към работещи в аптека, все едно фармацевти са им длъжни нещо. Да не говорим че никой не носи медицинско предписание, а шефовете изрично заявяват на служители да не отказват на хората в закупуване на лекарство. Говоря сега за една верига аптеки, не е Софармаси.
                Като цяло от всички аптеки в които съм бил в Софармаси са най-приятни цени. Живея в Пловдив, ако това има значение.
                Пазарувал съм в Софармаси и е по скъпо от другите вериги. Прав си за отношението на клиентите и за изискванията на шефовете. Относно заплащането знам от колеги с по две, три аптеки, който си търсят маг. фармацевти и няма. Има заминаващи магистри за чужбина.
                На мен не ми се е налагало да търся скоро и да о не ми се налага, че има обстоятелства, които ще попречат. Друго съществено е че обикновенно отговорният магистър не знае къде се намира аптеката, ползва му се само лиценза, а той си седи в тях и взема пенсия и заплащане за лиценза.

Коментар

• polax това откъде си взел че никой не иска да работи. Те аптеките нарочно държат само един, два мигистър-фармацевт защото така по закона е предписано. Всички останали работещи, са студенти. Да не говорим че и так работодателя прави врътки със 4-часов трудов договор, да не плаща излишни осигуровки. Отношение на хора е много зле към работещи в аптека, все едно фармацевти са им длъжни нещо. Да не говорим че никой не носи медицинско предписание, а шефовете изрично заявяват на служители да не отказват на хората в закупуване на лекарство. Говоря сега за една верига аптеки, не е Софармаси.
                  Като цяло от всички аптеки в които съм бил в Софармаси са най-приятни цени. Живея в Пловдив, ако това има значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

Естествено. Аз пиша истини, а ти нямаш данни.
                    прочетох нещата ти - няколко пъти
                    данните са едни за всички - публични са, четем ги
                    Last edited by fortiss; 15.11.2019, 19:51.

Коментар

• Единична аптека трудно оцелява, ако няма кой да я субсидира. Управител съм на такава аптека част от ик. група, която разчита на гръб. Справяме се, но в никакъв случай сами. Държавата бави реимбурсациите в края на годината, а и през самата година плаща частично. Много кколеги работят на отложено с подписани записни заповеди със складовете. Една група лекарства има, които не се продават с надценка, касата плаща по 2лв на продаден брой.
                      Не се заблуждавайте паралелния износ и схемите с ДДС между склада и веригата държат големите на пазара, а малките работят докато могат.
                      Заплата на магистър е 2000, на помощника 1300-1600 и пак няма кой да работи.
                      Цялата система и начина на плащане е сбъркан, като всяко нещо. Изключителнио странно и непонятно ми е как мога да си купя от склад нямащ нищо общо със Софармите топ продукта на групата- аналгин на по-ниска цена от СФТр например?
                      Пазара е много особен и труден.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Когато започнете да се държите по-уважително към Форти, тогава му задавайте въпроси ! Аз не съм си позволил да го питам нищо при положение, че не съм го нападал никога . Това се нарича етика!
                        Каква е връзката м/у истината и уважителното отношение?
                        Last edited by RUBLA; 15.11.2019, 18:09. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Прочетох това, което си написал. Моите виждания не съвпадат с твоите.
                          Естествено. Аз пиша истини, а ти нямаш данни.

Коментар

Fortis )))))))). Естествено че косвено. Закона е ясен. Публична тайна е, че зад всяка голяма верига има по един търговец който върши това. Иначе за какво са им тези аптеки (нали направихме анализ на резултата по-долу). Според мен светлия бизнес аптекарски е обречен. Само сивия аптекарски бизнес може да издържи. Помисли само - на едни 5000 нето заплати на аптека колко е брутото и колко осигуровки. Никой не се интересува от брутото при договаряне. Всички фиксират нето. За 100 аптеки ако спестиш 1500 лева месечно от осигуровки е по-добре.
                            Интересно какви са резултатите на любимата на г-н Димитров - Бутс.
                            Прочетох това, което си написал. Моите виждания не съвпадат с твоите.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Софарма трейдинг не се занимава с реекспорт. Тази привилегия явно имат други структури - евентуално.
                              Fortis )))))))). Естествено че косвено. Закона е ясен. Публична тайна е, че зад всяка голяма верига има по един търговец който върши това. Иначе за какво са им тези аптеки (нали направихме анализ на резултата по-долу). Според мен светлия бизнес аптекарски е обречен. Само сивия аптекарски бизнес може да издържи. Помисли само - на едни 5000 нето заплати на аптека колко е брутото и колко осигуровки. Никой не се интересува от брутото при договаряне. Всички фиксират нето. За 100 аптеки ако спестиш 1500 лева месечно от осигуровки е по-добре.
                              Интересно какви са резултатите на любимата на г-н Димитров - Бутс.
                              Last edited by econo_miss; 15.11.2019, 12:24.

Коментар

Помня я тази цена ))) Браво! Сърбия - за какво им е дистрибутор в сърбия без аптеки и болничен пазар - колко ли се инвестира в развитие на болничен пазар в чужда държава - то са търгове познанства с директори на болници и т.н, складови наличности. И..реекспорт.
                                Софарма трейдинг не се занимава с реекспорт. Тази привилегия явно имат други структури - евентуално.

Коментар

Working...
                                X