Първоначално изпратено от Slavi.13
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Защо "печелите", а не "печелим"? Защо "сте 10 души", а не "сме 10 души"? Какъв тогава е смисъла да пишем нещо-някъде (преди всичко хейт), ако не се опитаме за извлечем позитиви от това? Аз също не съм инвестирал на БФБ в последната година, но нищо не ми пречи да следя, и да чета и да се опитвам да отсявам важните от безмислените неща. За съжаление в последно време вторите са повече... Силно се надявам това да се промени...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Тази да печелите всички няма как да стане
Ако не си разбрал тук сте 10 души и всеки се чуди как да натовари другия .
На БФБ много писане файда няма
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеМисля че доста се отдалечихме от темата. Тук говорим за инвестиции, рентабилност, печалба, дивиденти, цена на акцията и т.н. Моля, споделяйте мнения, очаквания, прогнози и всичко свързано с акцията. Дали има фармацевти, и дали се плащат осигуровки на 4 или 8 часа на стажантите студенти, едва ли е толкова важно в икономически форум. Не искам да обиждам никой, просто в последно време във форума (не само в тази тема) се коментира всичко друго, но не и сериозни прогнози и мнения, които биха помогнали на всички нас да печелим, или да минимизираме загубите.
Ако не си разбрал тук сте 10 души и всеки се чуди как да натовари другия .
На БФБ много писане файда няма
Коментар
-
Мисля че доста се отдалечихме от темата. Тук говорим за инвестиции, рентабилност, печалба, дивиденти, цена на акцията и т.н. Моля, споделяйте мнения, очаквания, прогнози и всичко свързано с акцията. Дали има фармацевти, и дали се плащат осигуровки на 4 или 8 часа на стажантите студенти, едва ли е толкова важно в икономически форум. Не искам да обиждам никой, просто в последно време във форума (не само в тази тема) се коментира всичко друго, но не и сериозни прогнози и мнения, които биха помогнали на всички нас да печелим, или да минимизираме загубите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнениеpolax това откъде си взел че никой не иска да работи. Те аптеките нарочно държат само един, два мигистър-фармацевт защото така по закона е предписано. Всички останали работещи, са студенти. Да не говорим че и так работодателя прави врътки със 4-часов трудов договор, да не плаща излишни осигуровки. Отношение на хора е много зле към работещи в аптека, все едно фармацевти са им длъжни нещо. Да не говорим че никой не носи медицинско предписание, а шефовете изрично заявяват на служители да не отказват на хората в закупуване на лекарство. Говоря сега за една верига аптеки, не е Софармаси.
Като цяло от всички аптеки в които съм бил в Софармаси са най-приятни цени. Живея в Пловдив, ако това има значение.
На мен не ми се е налагало да търся скоро и да о не ми се налага, че има обстоятелства, които ще попречат. Друго съществено е че обикновенно отговорният магистър не знае къде се намира аптеката, ползва му се само лиценза, а той си седи в тях и взема пенсия и заплащане за лиценза.
Коментар
-
polax това откъде си взел че никой не иска да работи. Те аптеките нарочно държат само един, два мигистър-фармацевт защото така по закона е предписано. Всички останали работещи, са студенти. Да не говорим че и так работодателя прави врътки със 4-часов трудов договор, да не плаща излишни осигуровки. Отношение на хора е много зле към работещи в аптека, все едно фармацевти са им длъжни нещо. Да не говорим че никой не носи медицинско предписание, а шефовете изрично заявяват на служители да не отказват на хората в закупуване на лекарство. Говоря сега за една верига аптеки, не е Софармаси.
Като цяло от всички аптеки в които съм бил в Софармаси са най-приятни цени. Живея в Пловдив, ако това има значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
Естествено. Аз пиша истини, а ти нямаш данни.
данните са едни за всички - публични са, четем гиLast edited by fortiss; 15.11.2019, 19:51.
Коментар
-
Единична аптека трудно оцелява, ако няма кой да я субсидира. Управител съм на такава аптека част от ик. група, която разчита на гръб. Справяме се, но в никакъв случай сами. Държавата бави реимбурсациите в края на годината, а и през самата година плаща частично. Много кколеги работят на отложено с подписани записни заповеди със складовете. Една група лекарства има, които не се продават с надценка, касата плаща по 2лв на продаден брой.
Не се заблуждавайте паралелния износ и схемите с ДДС между склада и веригата държат големите на пазара, а малките работят докато могат.
Заплата на магистър е 2000, на помощника 1300-1600 и пак няма кой да работи.
Цялата система и начина на плащане е сбъркан, като всяко нещо. Изключителнио странно и непонятно ми е как мога да си купя от склад нямащ нищо общо със Софармите топ продукта на групата- аналгин на по-ниска цена от СФТр например?
Пазара е много особен и труден.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Когато започнете да се държите по-уважително към Форти, тогава му задавайте въпроси ! Аз не съм си позволил да го питам нищо при положение, че не съм го нападал никога . Това се нарича етика!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Прочетох това, което си написал. Моите виждания не съвпадат с твоите.
- 1 like
Коментар
-
Fortis )))))))). Естествено че косвено. Закона е ясен. Публична тайна е, че зад всяка голяма верига има по един търговец който върши това. Иначе за какво са им тези аптеки (нали направихме анализ на резултата по-долу). Според мен светлия бизнес аптекарски е обречен. Само сивия аптекарски бизнес може да издържи. Помисли само - на едни 5000 нето заплати на аптека колко е брутото и колко осигуровки. Никой не се интересува от брутото при договаряне. Всички фиксират нето. За 100 аптеки ако спестиш 1500 лева месечно от осигуровки е по-добре.
Интересно какви са резултатите на любимата на г-н Димитров - Бутс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Софарма трейдинг не се занимава с реекспорт. Тази привилегия явно имат други структури - евентуално.
Интересно какви са резултатите на любимата на г-н Димитров - Бутс.Last edited by econo_miss; 15.11.2019, 12:24.
Коментар
-
Помня я тази цена ))) Браво! Сърбия - за какво им е дистрибутор в сърбия без аптеки и болничен пазар - колко ли се инвестира в развитие на болничен пазар в чужда държава - то са търгове познанства с директори на болници и т.н, складови наличности. И..реекспорт.
Коментар
Коментар