Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Линка не е към Бг, но тези от снимката съм ги виждал в нашия Лидл
Иначе си прав - няма как, всичко се променя и големите гиганти се облизват за такива нишови пазари. Казват, че където влезе Амазон е като звездата на смъртта - всичко унищожава. От друга страна аз Киндъл за малката поръчах от Амазон.де с триста магий, че не искат да работят с Булгаристан, та и новата услуга няма да видим скоро в БГ, но времената се менят да...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тонка, ще ме прощаваш, но под добавки имам предвид тип Авирон рапид (дето изчезна) или нерептурни глупости тип био гая и ала-бала, дето ти ги изписват лекарите. Също аспирин, аналгин и т.н. А и това, дето си го постнал, не е за България Иначе ясно де, ще утрепят поне 50% от бизнеса на аптеките (ще им останат само дъртаците, дето са си свикнали, и рецептурните, дето пак са на дъртаците), ма нали сме свободна икономика - убеден съм, че цената ще е по-ниска в Лидл, отколкото в коя да е аптека. Та затова питам - що може аптеките да продават животиспасяващи шампоани, лакове, нои за коса и т.н., пък Лидл или Билла да не могат да продават хранителни добавки и аспирин? Къде е логиката
Иначе си прав - няма как, всичко се променя и големите гиганти се облизват за такива нишови пазари. Казват, че където влезе Амазон е като звездата на смъртта - всичко унищожава. От друга страна аз Киндъл за малката поръчах от Амазон.де с триста магий, че не искат да работят с Булгаристан, та и новата услуга няма да видим скоро в БГ, но времената се менят да...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Не си съвсем прав. В Била и Лидл отдавна се продават хранителни добавки и витамини, ето тези са в Лидл:
https://world.openfoodfacts.org/stor...brand/optisanaNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Бе те да пуснат основните глупости като витаминчета, аспиринчета, хранителни добавки и т.н. по магазините и те тогава ще видиш колко ще е резултатът тук, дето никога не го обявяват на консолидирана база, че да не им лъснат мега нааканите задници от хипер инвестицията в шумадийско. РЕално, ако пуснат подобни препарати в била, лидл и фантастико, тук ще анстане масов леш, а покупката на веригата аптеки ще е най-безумното нещо на света. От друга страна, щом аптеките могат да продават шампоани, пюрета и пасти за съби, що фантастико да не може да продава аспирин, нурофен и био гая, да речем - ще ми обясни ли някой логиката?
Забравих - НАЙ!
https://world.openfoodfacts.org/stor...brand/optisana
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеБезос и Бъфет са умни, последователни и не случайно много богати. По-интересно е какви ще бъдат резултатите на Софарма Трейдинг за октомври след финализиране на сделката за придобиването на дружествата „Ес Си Ес Франчайз“ АД и „Санита Франчайзинг“ АД ?
Забравих - НАЙ!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеAmazon is making its biggest push into the healthcare industry yet with the launch today of Amazon Pharmacy: a new service offering home delivery for prescription medication.
Ще се окаже дълновидно купуването на Минитата- да влизат и паркират на повече адреси!!!
Коментар
-
Amazon is making its biggest push into the healthcare industry yet with the launch today of Amazon Pharmacy: a new service offering home delivery for prescription medication.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПак е нашето време!!!
И преди да си изръсил някоя глупост искам да кажа че трейдинга ми е акцията с най-голяма тежест в портфейла.
- 8 Харесвания
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/stoki_..._da_pazaruvat/
Изпълнителният директор "Търговия на дребно" в "Софарма трейдинг" пред "Капитал"
от Десислава Николова
11 ноември 2020 14:41 419 прочитания 1 2 Капитал Facebook Twitter
През изминалата година аптеките SOpharmacy са на 4-о място по продажби в категориите козметика и фармация и изпреварват дрогерийната верига Lilly. Каква беше 2019 г. за вас?
- 1 like
Коментар
-
Шефката на фармацевтите в Пловдив: Война! Всичко се изкупи, няма за болните
Надежда Христова
3-3 minutes
16:04 | 10 ноември 2020 | Редактор : 43 4368 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos
Пловдивските фармацевти са втрещени от истерията, с която се опразват аптеките. Като на война е. Всеки граби и се презапасява, а за хора с други болести извън COVID не останаха медикаменти, изумена е шефката на Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив Димитрия Стайкова, цитирана от "24 часа".
Тя и колегите й призовават хората да не се запасяват с лекарства, които не им трябват в момента, защото няма за реално болните. Обясняват им, че по време на война и епидемия няма привилегировани, но никой не иска да ги чуе.
"В интернет излязоха схеми на различни болници за лечение на коронавирус. И народът полудя. Никой обаче не обяснява тези комбинации как да се прилагат, при каква фаза на инфекцията и при каква клиника на пациента. Хората просто изкупиха посочените лекарства", казва от лично наблюдения Стайкова.
Най-много се купували препарати с цинк, селен, витамин С и Д, които са без рецепта. Изчезнали фраксипаринът и антистенокардинът. Нискодозираният аспирин също не е пощаден.
"Изумителното е, че се снабдиха с рецепти и разграбиха антибиотиците азакс, азитромицин и всички производни, които са под различно търговско наименование. Купуват количества повече, отколкото е нужно за един болен. И в аптеките няма. В този момент дори пациентите да имат рецепти, няма какво да им се даде. Вчера получих само три опаковки азитромицин, а дойдоха 10 с рецепти", дава пример шефката на пловдивските фармацевти.
Нейни колеги казват, че вече са се изкупили антибиотиците и от втората група, които влизат в схемата за лечение на коронавирусна инфекция. Това са таваник, левокса и левофлоксацин. Свършили и кортизоновите продукти в таблетна форма, тъй като в болниците го прилагат на ампули.
"Лекарствата фраксипарин и клексан се ползват много често и от бременни, особено когато са заченали ин витро. Вчера съм търсила в целия град, едва намерих 4 ампули за една жена, за да не предприеме преждевременно раждане. А тя трябва да бъде покрита с този препарат до края на бременността. Ако го няма, може да е фатално", посочва Стайкова.
Независимо от призивите на нейните колеги, мнозина се страхуват, че могат да останат без лечение и по тази причина купуват в промишлени количества. Според фармацевти усещането е много неприятно.
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/shefk...ama-za-bolnite
Коментар
Коментар