Точка 8,3 е План за разпределение на ценните книжа! Чети по-внимателно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До г-н Прокопи Прокопиев, Енемона
Collapse
X
-
http://www.elana.net/holding/documents/Resume.pdf
Отворете 37-ма страница, точка 8,3 и прочетете какво пише там:
Всички инвеститори участват в разпределението на акциите на равни начала!
Коментар
-
Geek,
Не трябва ли предварително, в проспекта да се обяви, че има две книги. Как се третират според теб професионалните инвеститори, било то юридически или физически лица, като институционални или неинституционални инвеститори. Въобще според теб и ако си чел проспекта, всичко ли е наред с това ИПО? Благодаря за отговора предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечо ПамукчиевПървоначално изпратено от HribolНякога някой от вас на букбилдинг в белия свят играл ли е?
Пускаш си офертата и Мерил Линч ( или някой друг ) ти казават : " Пич не ме кефиш - не вземаш нищо".
Коментар
-
Първоначално изпратено от HribolНякога някой от вас на букбилдинг в белия свят играл ли е?
Пускаш си офертата и Мерил Линч ( или някой друг ) ти казават : " Пич не ме кефиш - не вземаш нищо".ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex
Коментар
-
Първоначално изпратено от mashina... G-n Prokopiev niama gram vina. Negovata vina e v tova che izbra Ebana za menidjur i si praviat taka kofti reklama, nishto poveche....
Изразявам само едно мое разсъждение, нищо повече. Дори не се наемам да предположа колко би могло да е вероятно. А и в този час ми е трудно да разсъждавам.
Коментар
-
Въпросът тук не е за справедливостта и равнопоставеността, защото самият метод на предлагане ги изключва. Както каза някой преди това, обръщайки се към потенциалните инвеститори, „Вие не четете ли?” Тук става дума за информационното затъмнение, което поражда десетки гневно изписани страници в този форум. А това не е нормално за една страна член на ЕС та даже и на Организацията за африканско единство. Просто трябваше да публикуват едно семпло съобщение. Така и така ...неинституционалните инвеститори получават 1,....%; институционалните -3,...%. А пък най-симпатичните 50%. И това е! Вимание и уважение към инвеститора, пък ако щете и към обществеността. Тогава и да викаме и да се възмущаваме, ще знаем, че освен че е спазена процедурата (макар и без наличие на справедливост) има информираност. Не се обръщам към Елана, защото май няма смисъл.
Защото, г-н Прокопиев (който и да е от двамата роднини) прозрачността е едно от най-котираните условия за успеха на едно публично дружество. А Вие не започвате добре. Да не ви давам примери с дружества, дори от Официален пазар, с добър растеж и перспективи за такъв, които обаче губят позиции. Защото са обърнали гръб на инвеститорите! И даже т.нар. институционални инвеститори вече постепенно бягат от тях. Публичността г-да Прокопиеви, носи едни ценности, които е необходимо да осмислиш преди да излезеш на борсата. Ангажираност, откритост, и ако не честност, то поне коректност. Очаквам от вас някакво изявление, за да запазите първоначалното мнение за отвореност към инвестиционната общност. Иначе ще започнем неволно да си мислим, че сте поредните, които искат да вземат някой лев от „заблудените овци”, които после те да си прехвърлят обезценените акции един на друг, като горещи картофи. Пък и като Ви гледам, след година-две, Вие май пак ще прибегнете до инвеститорите за да финансирате следващите си мащабни проекти. По-добре е отколкото банков заем, нали? Просто казвайте нещата навреме и оставяйте пазара да решава. Ще се учудите от благодатния ефект.
Не започвате добре, но надявам се утре да наваксате!
Имам (или по-скоро ще имам) акции в това дружество. Не ме карайте да съжалявам, макар, че пишейки тези редове, вече работя и против собствените си интереси.И не е препоръка, камо ли мнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от HribolХора , какъв е този рев бе. Човек да ви остави за малко и .......
Някога някой от вас на букбилдинг в белия свят играл ли е?
Пускаш си офертата и Мерил Линч ( или някой друг ) ти казават : " Пич не ме кефиш - не вземаш нищо". Нали в това е смисъла на процедурата, емитента да си ПОДБЕРЕ инвеститори. Няма честност тук. Не ви искат за акционери и точка. Човека предпочита големи и стабилни инвеститори и не иска дребни и лесно манипулируеми играчи. И затова е такъв резултата.
Стига ревахте и се примирете. Като пораснете тогава.
P.s: niama nujda da mi otgovariate na vaprosa. Toi e ritorichen i znam zashto
Коментар
-
Хора , какъв е този рев бе. Човек да ви остави за малко и .......
Някога някой от вас на букбилдинг в белия свят играл ли е?
Пускаш си офертата и Мерил Линч ( или някой друг ) ти казават : " Пич не ме кефиш - не вземаш нищо". Нали в това е смисъла на процедурата, емитента да си ПОДБЕРЕ инвеститори. Няма честност тук. Не ви искат за акционери и точка. Човека предпочита големи и стабилни инвеститори и не иска дребни и лесно манипулируеми играчи. И затова е такъв резултата.
Стига ревахте и се примирете. Като пораснете тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pateto KlateНа мястото на г-н Прокопи Прокопиев не бих отговорил на въпроса. Защо трябва да отговаря човека на пошлите ви обиди?!?
Tova e gavra s investitorite. G-n Prokopiev niama gram vina. Negovata vina e v tova che izbra Ebana za menidjur i si praviat taka kofti reklama, nishto poveche. Enemona si beshe i si ostava super kompania. Ebana mojeha s tova IPO pone malko da se ostramiat za prostotiata na shefa ti, koito ne mu stiska da se pokaje i da govori a se krie kato evtina mishka zad asociacii i plateni publikacii ot vestnici i KFN v liceto na A.A.
Spored men vsichki, koito imat neshto obshto s Ebana triabva da si iztegliat parite ottam, poneje tia ne rabotiat v tehen interes. Cobosite im i bez tva sa mnogo zle, poradi neprekusnati tehnicheski problemi. Abe niamam dumi
Коментар
Коментар