If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Г-н Прокопи Прокопиев няма отношение в случая. Човека, който има отношение е заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Надзор инвестиционната дейност”. Това е институцията, която се грижи за спазването на Закон за пазарите на финансови инструменти.
Съвет - ако се чубствате ощетени, консултирайте се с адвокат и внесета жалба в Комисия за финансов надзор. Става дума за вашите пари все пак, нали ?
Казвам вашите, защото не съм участвал на това IPO. Но тук става дума за нещо повече. Целите на Закон за пазарите на финансови инструменти са ясно и точно посочени в т.1, ал. 2 от закона :
(2) Целта на този закон е:
1. осигуряване защита на инвеститорите във финансови инструменти,
включително чрез създаване на условия за повишаване на тяхната информираност за пазара на финансови инструменти;
2. създаване на условия за развитието на справедлив, открит и ефективен пазар на финансови инструменти;
3. поддържане на стабилността и на общественото доверие в пазара на финансови инструменти.
Четете законите, нали това бе съвета на Апостол Апостолов на последната среща ? Вие имате права - ползвайте ги !
Във връзка със случка с Елана ми хрумна следния въпрос :
Казус:
1. Радослав (мой приятел) купува дялове от фондовете на Елана.
2. Същата седмица хора от Елана започват да тръбят в медиите, че пазара е пред голяма съсипия.
Въпрос:
+ Не нарушават ли Елана интересите на собствения си клиент като работят за падането на цените на акциите? Т.е. стремят се той да загуби! Има ли конфликт на интереси?
tova ipo beshe parodiq. Otkrovenna obida kam po malkite investitori na pazara.Az lichno sajelqvam che si izgubih vremeto da uchastvam tova ipo.
taka ne se pecheli doverie gospoda ot Enemona i Elana
Често по радиото чувам анонс на Комисията по дискриминация. Дали сегашната случка не е от нейната компетенция. Знае ли човек, може точно те да свършат работа. Може ебана да са пропуснали да ги корумпират тях, или просто там да са по принципни хора от АА и компания!
ne si shvanal smisala ne da sankcionira Kamen Kol4ev a da postavi yasni pravila na taya igra
sega se 4ustvam kato idiot - az sam v edna ot top instituciite na pazara i kakto se se6ta6 sam cenzuriran totalno kakvo govorya, za6toto ako si otvorya ustata publi4no 6te ima smut i ....... v krayna smetka e po dobre da si mal4a i kervana da si varvi.... no kakvo se polu4ava - nie si mal4im a drugi si pravyat kakvoto si znayat. A si mal4im za6toto ne iskame da klatim pazara. na KAMEN MU E PREZ KURA ZA6TOTO 6te go GLATNE skoro edna druga instituciya i za tova gi natvori tiya bozi
abe pi4ove 6to se darlyate za gluposti! KOl4ev se prodava i sega pravi take profit! Prez kura mu e kakvo stava! nyama da komentiram % udovletvorenie za nas kato finansova struktura i tova za na6ite klienti! Dano sales managerkata ni ne mi se e razsardila mnogo za skandala koito i vdignah kato razbrah 4e klienti s sedemcifreni portfeili vzimat po 1.7%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Znam samo 4e mnogo piklivi fondove sa po malki po razmer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TOVA KOETO VSI4KI NIE TRYABVA DA NAPRAVIM E DA SEZIRAME KFN I DA SE OPI^AT I REGLAMENTIRAT MNOGO YASNI PRAVILA. AZ SAM PROFI OT 1991 I VI KAZVAM 4E V MOMENTA TAZI $AST OT IGRATA V BG NYAMA PRAVILA. NE ZNAM KAKVO DA OBYASNYAVAM NA HORATA.
NE BIVA DE SE DISKREDITIRA PAZAR ZA MILIARDI OT RU6VET4II I POSERKOVCI............ TOVA E .
Мислите ли, че неоповестяването и незаписването в проспекта предварително на намерението за различен % разпределение за различните групи инвеститори спомага за "ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура"?
Как понятия като "ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура" кореспондират с този текст от стр. 27 на IIта част от Проспекта на Енемона:
"Подробни резултати от записването на акции няма да бъдат оповестени. Списъкът на разпределението няма да бъде публично оповестяван, нито разкриван по какъвто и да било начин, освен по начина, на лицата и институциите, посочени в нормативен акт."
Смятате ли, че с така проведеното ИПО успяхте да запазите репутацията на Енемона и тя не стана жертва на "нечии трети интереси"?
Предварително ви благодаря за отговорите!
Добре дошъл в реалността
Написаното от мен не е препоръка за покупко-продажба на акции.
Коментар