Първоначално изпратено от M-yMaker
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
До г-н Прокопи Прокопиев, Енемона
Collapse
X
-
Г-н Прокопи Прокопиев няма отношение в случая. Човека, който има отношение е заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Надзор инвестиционната дейност”. Това е институцията, която се грижи за спазването на Закон за пазарите на финансови инструменти.
Съвет - ако се чубствате ощетени, консултирайте се с адвокат и внесета жалба в Комисия за финансов надзор. Става дума за вашите пари все пак, нали ?
Казвам вашите, защото не съм участвал на това IPO. Но тук става дума за нещо повече. Целите на Закон за пазарите на финансови инструменти са ясно и точно посочени в т.1, ал. 2 от закона :
(2) Целта на този закон е:
1. осигуряване защита на инвеститорите във финансови инструменти,
включително чрез създаване на условия за повишаване на тяхната информираност за пазара на финансови инструменти;
2. създаване на условия за развитието на справедлив, открит и ефективен пазар на финансови инструменти;
3. поддържане на стабилността и на общественото доверие в пазара на финансови инструменти.
Четете законите, нали това бе съвета на Апостол Апостолов на последната среща ? Вие имате права - ползвайте ги !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛариПървоначално изпратено от Pateto KlateНа мястото на г-н Прокопи Прокопиев не бих отговорил на въпроса. Защо трябва да отговаря човека на пошлите ви обиди?!?
Коментар
-
Във връзка със случка с Елана ми хрумна следния въпрос :
Казус:
1. Радослав (мой приятел) купува дялове от фондовете на Елана.
2. Същата седмица хора от Елана започват да тръбят в медиите, че пазара е пред голяма съсипия.
Въпрос:
+ Не нарушават ли Елана интересите на собствения си клиент като работят за падането на цените на акциите? Т.е. стремят се той да загуби! Има ли конфликт на интереси?
Коментар
-
ne si shvanal smisala ne da sankcionira Kamen Kol4ev a da postavi yasni pravila na taya igra
sega se 4ustvam kato idiot - az sam v edna ot top instituciite na pazara i kakto se se6ta6 sam cenzuriran totalno kakvo govorya, za6toto ako si otvorya ustata publi4no 6te ima smut i ....... v krayna smetka e po dobre da si mal4a i kervana da si varvi.... no kakvo se polu4ava - nie si mal4im a drugi si pravyat kakvoto si znayat. A si mal4im za6toto ne iskame da klatim pazara. na KAMEN MU E PREZ KURA ZA6TOTO 6te go GLATNE skoro edna druga instituciya i za tova gi natvori tiya bozi
Коментар
-
AfterDark
Да бе да,
Това и да го видя няма до го повярвам,
А.А. да санкционира сериозно К.К.
8)8)8)8)8)8)8)
Mission Imposible 4 ...
Коментар
-
abe pi4ove 6to se darlyate za gluposti! KOl4ev se prodava i sega pravi take profit! Prez kura mu e kakvo stava! nyama da komentiram % udovletvorenie za nas kato finansova struktura i tova za na6ite klienti! Dano sales managerkata ni ne mi se e razsardila mnogo za skandala koito i vdignah kato razbrah 4e klienti s sedemcifreni portfeili vzimat po 1.7%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Znam samo 4e mnogo piklivi fondove sa po malki po razmer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TOVA KOETO VSI4KI NIE TRYABVA DA NAPRAVIM E DA SEZIRAME KFN I DA SE OPI^AT I REGLAMENTIRAT MNOGO YASNI PRAVILA. AZ SAM PROFI OT 1991 I VI KAZVAM 4E V MOMENTA TAZI $AST OT IGRATA V BG NYAMA PRAVILA. NE ZNAM KAKVO DA OBYASNYAVAM NA HORATA.
NE BIVA DE SE DISKREDITIRA PAZAR ZA MILIARDI OT RU6VET4II I POSERKOVCI............ TOVA E .
Коментар
-
Re: До г-н Прокопи Прокопиев, Енемона
Първоначално изпратено от La CostaГ-н Прокопиев,
С така проведеното ИПО и разпределението на акции смятате ли, че удържахте дадената от вас дума в този форум, а именно:
Първоначално изпратено от на 14 март 2007 г. PDPБлагодаря за съветите La Costa - ще се имат впредвид.
Можете да очаквате - ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура която да даде шанс на всички и да изключи кухите поръчки.
Репутацията и имиджа на Енемона са много по-важни от няколко стотинки отгоре или нечии трети интереси .
Мислите ли, че неоповестяването и незаписването в проспекта предварително на намерението за различен % разпределение за различните групи инвеститори спомага за "ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура"?
Как понятия като "ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура" кореспондират с този текст от стр. 27 на IIта част от Проспекта на Енемона:
"Подробни резултати от записването на акции няма да бъдат оповестени. Списъкът на разпределението няма да бъде публично оповестяван, нито разкриван по какъвто и да било начин, освен по начина, на лицата и институциите, посочени в нормативен акт."
Смятате ли, че с така проведеното ИПО успяхте да запазите репутацията на Енемона и тя не стана жертва на "нечии трети интереси"?
Предварително ви благодаря за отговорите!Написаното от мен не е препоръка за покупко-продажба на акции.
Коментар
Коментар