IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До г-н Прокопи Прокопиев, Енемона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitkodotcom
    вицът за индианците го пуснах аз, така че го знам
    Хм, аз този виц го знам откак бях ученик, от списание Математика, ако не се лъжа ;-)

Първоначално изпратено от mitkodotcom
    Рано или късно ще научим точното число, но хич, ама хич не ми се вярва да се окаже съществено различно. Достатъчно много издания вече го потвърдиха.
    Аз следих новините и форума много внимателно по това време и съм доста сигурен, че този 1 млрд е сметнат от презаписването, при това първо във форума и след това в новините на инвестора. Другите новини само копират, пък 1 млрд звучи много добре и кръгло. Аз бих предположил, че този милиард е поне 1.2 млрд.

По-интересно е кога ще научим общата сума. Струва ми се, че би трябвало да има законово изискване тази информация да стане публична, за да функционира борсата нормално, но не знам каква е нормативната уредба.

Може би има някакви публикувани данни от предишни IPO за това каква част от инвеститорите са институционални?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
      Ей, я се осъзнайте моля ви! Почвате да ме плашите Как ще е вярно ?!?

(1) A/30+B/60=33.6 млн (общ обем на емисията)
      (2) A + B = 30*33.6 (1000 млн общ обем на заявките)

(3) 2A+B=60*33.6 (това е грешното)

Вярно е 2А+2В=60.33.6 Умновате 2-те страни на увавнението (2)по 2

Бъдете здрави и успех!
      Абе не търсете грешка в системата от уравнения - няма такава. Въпросът ми беше риторичен. Все пак съм дипломиран математик

(3) се получава от (1) като се приведат дробите под общ знаменател (в случая 60). Съответно (4) се получава от (2) като се прехвърли А от другата страна с обратен знак. Това просто е вторият ред от решението на системата, в който двете уравнения са преобразувани по съответен начин.

john nash (btw, фен съм му, както и на фон Нойман), вицът за индианците го пуснах аз, така че го знам Иначе си прав - точно това не знаем и аз съм го намекнал. Не знаем дали числото 1 млрд е сметнато от първоначалните данни за презаписване, или обратно - инвестора е сметнал презаписването, научавайки за единия милиард. По-вероятно е да е второто, но и в двата случая сметката е еднаква - колкото това число е различно от 1 млрд, толкова е съотношението между A и B. Рано или късно ще научим точното число, но хич, ама хич не ми се вярва да се окаже съществено различно. Достатъчно много издания вече го потвърдиха.

Вярно е, че има и допълнителна компонента C, която е удовлетворена на 50%, но по всяка вероятност и тя е пренебрежимо малка, тъй-като според горната система ще излезне, че B+C/2 клони към нула, а според лемата за двамата полицаи, то B и C също клонят към нула.

Митко

Лема: ако един престъпник върви между двама полицаи, а полицаите вървят към участъка, то и престъпникът върви към участъка.

Коментар

• От елана първо са пуснали инфото с 1 млрд., но после явно са размислили, и на страницата им информацията е без това число.

Коментар

• ...

Коментар

• има неизвестно С - вероятно Е*ана, които може да са удовлетворени и 100%
            а има и неизвестно Х - размерът на реалното презаписване, което трябва да е <30, защото абсолютно не вярвам да са подадени поръчки за 1 млрд при поставените условия за това ИПО.

И така уравненията трябва да са в следния вид:

(1) A/30+B/60+С=33.6 млн (общ обем на емисията)
            (2) A + B + С = Х*33.6 (общ обем на заявките)

Коментар

• Ти умножаваш второто уравнение по две, а колегата е умножил първото по 60. Както и да го смятате излиза, че Б трябва да е нула. Т'ва не значи, че поръчките на индивидуалните инвеститори са нищожно малко, както той е предположил, а че ни липсва информация, т.е. има и неизвестно C.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitkodotcom
                Знаем, че общата сума на заявките е била 1 млрд
                Не, това не го знаем. Официална информация от Елана няма, сметката за 1 млрд е направена на база първите слухове за 30-кратно презаписване. Нали знаеш вица за индианците, дето събирали дърва за зимата. Е, покрай Енемона научих, че голяма част от новините на инвестора всъщност са слухове, преписани от форума.

Едит: аз лично си направих сметката за поръчки на обща стойност 1 млрд при 30-кратно презаписване. 33.6 млн*30 се закръглява много удобно на милиард. Тогава очевидно за поръчки, разпределени при коефициент 60 не остава място. Т.е. извода ти би бил верен, предпоставките ти обаче не са, и какъв е делът на индивидуалните инвеститори нямаме никаква представа.

Коментар

• Ей, я се осъзнайте моля ви! Почвате да ме плашите Как ще е вярно ?!?

(1) A/30+B/60=33.6 млн (общ обем на емисията)
                  (2) A + B = 30*33.6 (1000 млн общ обем на заявките)

(3) 2A+B=60*33.6 (това е грешното)

Вярно е 2А+2В=60.33.6 Умновате 2-те страни на увавнението (2)по 2

Бъдете здрави и успех!
                  Keep going ...

Коментар

• Критиките не сам към Енемона а към Елана! Всички които подадахме поръчки на търга изразихме отношението си към компанията. Но защо върху името на една добра фирма да се прилагат шмекериите на Елана?

Коментар

• Първоначално изпратено от Before_Dark
                      Мислите ли че на прокопитата им пука от тази работа?
                      Ще вземат паричките така или иначе, а за да припомня за какво става въпрос - линка благодарение на La Costa: http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=840

Първоначално изпратено от Едното прокопи
                      Благодаря за съветите La Costa - ще се имат впредвид.

Можете да очаквате - ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура която да даде шанс на всички и да изключи кухите поръчки.

Репутацията и имиджа на Енемона са много по-важни от няколко стотинки отгоре или нечии трети интереси .
                      Горното е част от интервюто на едното прокопи.
                      Може да си мислите че е неуважение към ene да ги наричам така - но не мислите ли , че заслужават?
                      PDP е доказал че е отворен да ни отговаря. Чакам все още да влезе и да каже нещо по въпроса. Обаче всичките кретении дето ги изляхте вчера и днеска по повод на ИПОто на Енемона нищо чудно да са го отказали.

За съжаление.

Казах и пак го казвам - на негово място не бих обърнал внимание на форума след всичките простотии дето се изписаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Едното прокопи
                        ..............
                        Репутацията и имиджа на Енемона са много по-важни от няколко стотинки отгоре или нечии трети интереси .
                        Ми за имиджа вече е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cherry
                          Първоначално изпратено от Mr.Profit
                          2A+B=60*33.6 <- Това не е вярно

Бъди здрав и успех!
                          Защо да не е вярно? Важи правилото за подвеждане на дроби под общ знаменател. Чисто математически си е точно така.
                          absolutno vqrno e (chisto matematicheski kato privezdane pod obsht znamenatel na ravenstovoto A/30+B/60=33.6 mil.)

Oburkvaneto e nqkude drugade

Sorry za latinicata

Коментар

• Сметката на колегата е вярна, достатъчно е да разделите събираемите във второто уравнение (А + Б = 30 * 33.6 * 10^6) на 30 и да го сравните с (изавдите от) първото за да видите, че няма такива ненулеви А и Б, които да удовлетворяват системата. Обяснението е, че в сметките които правим трябва да се добави още едно неизвестно, неизвестно в най-пряк смисъл, т.е. акциите, които Елана са оставили са себе си и за доверени лица. Излиза, че са прекарани не само самостоятелните инвеститори, а и институционалните. Доскоро уважавах тази компания, но това което правят с ППП-то на Енемона е ня'къв цирк и подигравка с всички участници на капиталовия пазар. При Трейс поне гаврата беше предизвестена и прозрачна, а тука стана някаква мътна балканска шуробаджаначеска история. Жалко за хубавата компания, тръгна лошо !

Коментар

• Мислите ли че на прокопитата им пука от тази работа?
                              Ще вземат паричките така или иначе, а за да припомня за какво става въпрос - линка благодарение на La Costa: http://forum.investor.bg/viewtopic.p...desc&start=840

Първоначално изпратено от Едното прокопи
                              Благодаря за съветите La Costa - ще се имат впредвид.

Можете да очаквате - ЯСНА, ТОЧНА и ПРОЗРАЧНА процедура която да даде шанс на всички и да изключи кухите поръчки.

Горното е част от интервюто на едното прокопи.
                              Може да си мислите че е неуважение към ene да ги наричам така - но не мислите ли , че заслужават?
                              Препоръка за покупко-продажба е мнението ми лично

Коментар

• Хайде помисли малко и ако тогава не можеш да се сетиш ще помогна

Бъди здрава и успех!
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X